Romain Le Roux stopt op 28-jarige leeftijd

donderdag 31 december 2020 om 11:35
Romain Le Roux stopt op 28-jarige leeftijd

foto: Cor Vos

De wielerloopbaan van Romain Le Roux zit erop. De 28-jarige Fransman kreeg geen nieuw contract bij Arkéa-Samsic en wist de afgelopen weken geen nieuwe ploeg te vinden. “Daarom is het tijd om het einde van mijn carrière aan te kondingen”, vertelt hij.

Le Roux heeft zes jaar in het peloton achter de rug. Eerst koerste hij drie jaar voor Armée de Terre (de continentale wielerploeg van het Franse leger) waarna hij in 2018 opgepikt werd door Fortuneo-Samsic, de ploeg die nu Arkéa-Samsic heet.

“Door het fietsen heb ik geweldige mensen ontmoet en heb ik naar veel landen kunnen reizen, maar het heeft ook mijn ogen geopend”, zegt Le Roux op social media. “Toch ben ik verbitterd, want het verlangen om te blijven koersen was er nog. Maar er is anders beslist. De rol van helper is niet makkelijk uit te oefenen als je werk niet wordt erkend en gewaardeerd in de ploeg.”

Tot een overwinning in een UCI-koers kwam Le Roux niet. Ook stond hij niet aan de start van een grote ronde. De enige monumentale klassieker die hij reed was de Ronde van Lombardije in 2018, maar toen haalde hij de finish niet.

Le Roux verdwijnt niet helemaal uit het koerswereldje. Hij wordt organisator van de Ster van Bessèges en de GP La Marseillaise, zo laat hij weten aan de Franse krant Le Telegramme. Hij volgt daarmee de grootvader van zijn partner op, die afgelopen winter overleed. “Ik hoop dat we deze race nog vijftig jaar kunnen voortzetten!”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Dikke Vrouw 31 december 2020 om 11:49

Wie?

kaalpani 31 december 2020 om 12:00

In ieder geval een Franse renner die zonder aansprekende prestatie(s) niet wordt rondgepompt tussen verschillende Franse wielerploegen.

Verweggistan 31 december 2020 om 12:10

Toen het continentale Armee de Terre plots stopte begon hij een crowdfunding en haalde genoeg op voor een plekje bij (destijds) Fortuneo:
https://www.wielerflits.nl/nieuws/romain-le-roux-ex-armee-de-terre-tekent-bij-fortuneo-na-crowdfunding/

Daarna heeft hij het dus nog twee jaar volgehouden met een gewoon profcontract. Niet heel raar dat het daar zo’n avontuur eens stopt.

Lalsacien 31 december 2020 om 12:46

Zijn ogen zijn geopend kan ook door de landen waar hij geweest is. Net zoals het bericht van Clément Chevrier is zijn afscheidsspeech tweeërlei op te vatten.

girardengo 31 december 2020 om 14:59

Dat openen van zijn ogen heeft betrekking op ‘beaucoup des choses’. Dat stond er in het bericht niet bij. De vraag is dan, welke…?

Lalsacien 31 december 2020 om 15:35

Dat kan betrekking hebben op de omstandigheden binnen die landen of binnen de wielercultuur.

Murcia 31 december 2020 om 16:10

Niet leuk voor deze man, maar hopelijk blijft de bitterheid niet te lang in zijn gedachten. Meestal zie je als renner de bui echt wel hangen en komt het eindoordeel niet onverwacht. Dat zal bij hem gezien zijn prestaties niet anders zijn geweest.

Headlines

Materiaalzone

Populair