Oprichter Ster van Bessèges overleden, succes voor oudgediende Sevilla

donderdag 19 november 2020 om 19:03
Oprichter Ster van Bessèges overleden, succes voor oudgediende Sevilla

foto: Cor Vos

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag over de oprichter van de Ster van Bessèges en Óscar Sevilla, die op zijn 44e nog altijd bijzonder succesvol is in Zuid-Amerika.

Oprichter Ster van Bessèges is niet meer

Roland Fangille, de oprichter van de meerdaagse wielerwedstrijd Ster van Bessèges, is op 81-jarige leeftijd overleden aan het coronavirus. Fangille kwam in 1971 op het idee om een wielerkoers te organiseren in de buurt van het dorp Bessèges in het departement Gard. De eerste editie bleek een succes en dit jaar werd alweer de vijftigste editie georganiseerd.

Fangille was tot zijn dood, ondanks zijn gevorderde leeftijd, nog altijd medeverantwoordelijk voor de organisatie van de Ster van Bessèges. Hij werd de laatste jaren wel bijgestaan door zijn dochter Claudine Allègre. Dit jaar ging de eindzege naar Benoît Cosnefroy. De renner van AG2R La Mondiale versloeg Alberto Bettiol en Alexys Brunel.


Leeftijd krijgt geen vat op Óscar Sevilla

Óscar Sevilla zal volgend jaar zijn 45e verjaardag vieren, maar de oud-renner van onder meer Kelme en T-Mobile is het winnen nog altijd niet verleerd. Sevilla won vandaag namelijk de klimtijdrit in de Ronde van Colombia, een van de grootste meerdaagse wielerwedstrijden in Zuid-Amerika.

De Spanjaard wist de snelste tijd te realiseren in de 22,2 kilometer lange tijdrit van Chinchina naar Mirador Chipre in Manizales. Sevilla was aan de finish 22 seconden sneller dan Diego Camargo, die zijn leiderstrui met succes wist te verdedigen. Danny Osorio eindigde als derde op meer dan een halve minuut van Sevilla, in 2001 tweede in de Vuelta a España.

In het algemeen klassement heeft Camargo een voorsprong van 33 seconden op Sevilla, Osorio volgt op 45 tellen. De renners moeten nog drie etappes afwerken in de Vuelta a Colombia.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Murcia 19 november 2020 om 19:24

Oscar is een fenomeen, 44 jaar en nog steeds knokken om de prijzen. Lager niveau maar toch, gaat volgend jaar weer podium rijden in San Juan.

David Janssens 19 november 2020 om 20:09

Geweldig dit soort renners! Rijden tegen renners die hun zoon kunnen zijn en ze nog kunnen kloppen ook. Goed, het is geen world tour niveau maar je moet nog steeds een stukje kunnen fietsen. En dat hij dit op zijn leeftijd nog kan en vooral kan opbrengen geeft toch wel aan dat hij niet alleen een goede wielrenner is maar vooral een echte liefhebber van het leven op de fiets.

guyremgabdel 19 november 2020 om 20:14

RIP Roland.

bergop 20 november 2020 om 01:17

Mooie foto ook, Evenepoel had z’n zoon kunnen zijn.

Lance Armstrong 20 november 2020 om 01:28

Denk dat qua de gemiddelde leeftijd van de mensen die hier posten ,Remco iedereen zijn zoon had kunnen zijn en qua talent niemand zijn zoon ;)

Maillot à Pois 20 november 2020 om 10:29

Intussen rijdt Jose Rujano écht tegen zijn zoon, in de Ronde van Venezuela, en eerder deze week in de nationale kampioenschappen op de weg en de TT ;-)

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair