Romain Bardet wil starten in Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix

donderdag 7 mei 2020 om 12:03
Romain Bardet wil starten in Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix

foto: Cor Vos

Voor Romaind Bardet biedt de nieuwe wedstrijdkalender mogelijkheden waar hij maar al te graag van hoopt te profiteren. De kopman van AG2R La Mondiale ziet de unieke kans om te starten in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Het hoofddoel op de nieuwe wedstrijdkalender is opnieuw de Tour de France (29 augustus-20 september), vervolgens volgen de heuvelklassiekers en daarna pas de Vlaamse klassiekers (midden oktober). Voor Bardet de uitgelezen kans om toch een keer deze wedstrijden te rijden.

“Met dit wedstrijdprogramma kan ik overwegen om deel te nemen aan kasseiklassiekers”, zegt hij tegen Le Monde. “Het is duidelijk dat ik de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix echt een keer gereden wil hebben. In een normaal seizoen is dat niet mogelijk want dan valt het middenin de voorbereiding op een grote ronde.”

“Nu is het tijdens de Vuelta, dus er zullen keuzes gemaakt moeten worden. Het is afwachten welke keuzes ook het team maakt. Maar voor mij is het duidelijk: ik start het liefst in deze zeer mooie campagne van klassiekers. Het belooft episch te worden, met een vettig en nat wegdek eind oktober.”

Bekijk hier de volledige WorldTour-wedstrijdkalender

Dit artikel delen:

10 Reacties

hartstikkebedankt 7 mei 2020 om 12:17

Altijd uitstekend in Strade Bianche en bovendien een goede eendagsrenner dus waarom niet. Inderdaad een goed moment om het gewoon eens te proberen.

SoloSlim 7 mei 2020 om 12:19

idd, proberen kan geen kwaad.. maar klimmers komen in de Strade beter tot hun recht dan in Vlaanderen of Roubaix lijkt me.
Maar ik moedig het aan!

hartstikkebedankt 7 mei 2020 om 12:30

Klopt, en dan RVV logischerwijs meer kans op een goede uitslag. Top-25 schat ik hem wel in qua mogelijkheden.

De Brigadier 7 mei 2020 om 12:26

Lees: er is langer hersteltijd tot de volgende ronde als ik kapot val.

Limal 7 mei 2020 om 13:00

Hopelijk verwacht hij dan niet dat Naesen voor hem gaat werken zoals in de Tour…

Maillot à Pois 7 mei 2020 om 14:14

De verhoudingen binnen de ploeg zullen in de Vlaamse klassiekers wel wat anders liggen dan in de Tour.
Ik denk dat Naesen alleen maar baat heeft bij een tweede sterke man in de ploeg.

Sagan=hulk 7 mei 2020 om 13:02

De juiste mentaliteit! Bardet is zo’n coureur die ook echt een passie voor het wielrennen heeft. Vaak weet hij evenveel over het jeugdwielrennen als kenners en journalisten. Hopelijk beslissen andere renners zoals een Fuglsang ook om Vlaanderen en Roubaix te betwisten. Ik ben ervan overtuigd dat er heel wat renners kunnen meespelen voor de zege waarvan we het niet zouden verwachten.

Samlambeej 7 mei 2020 om 13:03

liefhebber

guyremgabdel 7 mei 2020 om 13:57

Bardet reed 2jaar terug al eens mee in Dwars door Vlaanderen.

Titaantje 7 mei 2020 om 15:49

Tsja, echt winkansen heeft hij niet, vooral niet in PR. Vraag me af hoe de kasseikopmannen, met name Naesen, dan kijken naar zo iemand die een plekje wil opeisen.

Headlines

Materiaalzone

Populair