Rohan Dennis verliest leiding in Tour Down Under: “Ik had niets meer over”

vrijdag 20 januari 2023 om 08:42
Rohan Dennis verliest leiding in Tour Down Under: “Ik had niets meer over”

foto: Cor Vos

Rohan Dennis is na een dag alweer leider af in de Tour Down Under. De Australiër van Jumbo-Visma kreeg in de derde etappe naar Campbelltown pech in de voorfinale, en de energie die hij daarna verspeelde, kwam hij tekort op Corkscrew Road. “Ik ben teleurgesteld dat ik niets kon doen voor het team”, reageert hij bij VeloNews.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Ruim dertig kilometer voor de finish, in de buurt van Checker Hill, moest Dennis van fiets wisselen. “Mijn derailleur stopte ermee”, vertelt hij na afloop. “Het moment van die fietswissel was waarschijnlijk op de slechtst denkbare plek voor Checker Hill. ” Daardoor moest de ritwinnaar van donderdag achtervolgen richting de slotklim van Corkscrew Road.

De leider sloot nog wel aan bij de staart van het peloton met Milan Vader, maar liet de Nederlander daarna voor eigen kansen gaan. “Ik verloor toen veel energie. Aan de voet van Corkscrew zei ik daarom dat ze voor hun eigen kansen mochten gaan. ‘Ik let wel op mezelf, maak je geen zorgen om mij. Ik kruip wel naar boven en zie wel of mijn benen meewerken'”, aldus Dennis.

Lees ook:
‘Rohan Dennis lijkt weggedeemsterd bij Jumbo Visma’

‘Het werd te veel voor mij’
“Ik kwam op het steile gedeelte aansluiten en dat was het moment dat ze vol gas gingen aanvallen. Dat werd te veel voor mij en ik ben daar nooit echt van hersteld. Ik had niets meer over”, blikt hij terug op de klim naar Corkscrew Road. “Het had niet uitgemaakt of ik daar in het tweede wiel zat. Ik had sowieso niet meegezeten met die drie jongens aan de finish.”

Daarmee doelt Dennis op ritwinnaar Pello Bilbao, nummer twee Simon Yates en de nieuwe leider Jay Vine. Zij bleven uit handen van een klein peloton, dat op 28 seconden finishte. Dennis zelf werd 47ste in een groepje op 1.24 minuut achterstand. Daardoor is hij nu gezakt naar de 33ste plaats in het algemeen klassement.

Lees ook:
Bilbao wint pittige heuvelrit in Tour Down Under, Dennis verliest leiderstrui

Dit artikel delen:

10 Reacties

Jean Dumas 20 januari 2023 om 13:02

Zo’n wegdeemsterende derailleur is fnuikend voor je klassement.

2
Mystieke_Monnik 20 januari 2023 om 17:32

Ik kwam hier voor de deemstergrappen. Niet teleurgesteld!

1
AnderJ 20 januari 2023 om 10:48

Los van flauwe grappen wel benieuwd wat het probleem nou was. “Mijn derailleur stopte ermee” klinkt hoe dan ook niet goed.

0
Gerard Dekker 20 januari 2023 om 13:22

Rohan Dennis: “Mijn derailleur stopte ermee”,
Ai, Ai.
Er was toch een nieuwe sponsor voor de aandrijving van de fietsen?
SRAM moest het toch worden.
Shimano voldeed toch niet meer, of beter gezegd: wilden niet meer bijbetalen?

Rohan Dennis is nogal fanatiek met materiaalkeuze. Heeft hij nu een reden meer om heel boos te zijn.

0
Paddie 20 januari 2023 om 16:23

crash mode… kan je zo’n Di2 (variant) ook hacken?

0
Zeeuw 21 januari 2023 om 08:31

Deemster nog aan toe

0
Romāns Vainšteins 20 januari 2023 om 10:06

Welkom in 2023: gisteren win je een toffe rit in lijn, vandaag wordt je voor lul verdeemsterd. Mentaal scheelt die knakker ook wat niet?

-1
Jawbone 20 januari 2023 om 08:57

Ai ai ai, dan toch SRAM wat voor de eerste problemen zorgt ;-)

-3
AnderJ 20 januari 2023 om 09:20

Of gewoon weggedeemsterd?

0
Pizzi 20 januari 2023 om 10:01

Z’n SRAM-derailleur was weggedeemsterd.

2

Headlines

Populair

Materiaalzone