Rohan Dennis rijdt enkel WorldTour-rittenkoersen, twee in dienst van Vingegaard

Rohan Dennis rijdt enkel WorldTour-rittenkoersen, twee in dienst van Vingegaard

Rohan Dennis op kop, voor Jonas Vingegaard - foto: Cor Vos

maandag 27 februari 2023 om 13:50

Rohan Dennis zal ook de komende maanden in dienst rijden van Jonas Vingegaard. De Australiër, die onlangs aankondigde aan het eind van het seizoen te stoppen met wielrennen, gaat met de Deense kopman van Jumbo-Visma mee naar Parijs-Nice en de Ronde van het Baskenland.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

In O Gran Camiño, waarin Vingegaard alle ritten én het eindklassement won, reed Dennis ook al aan de zijde van de Tour de France-winnaar. “Zijn vorm is heel goed voor deze tijd van het jaar en hij werkt nog naar zijn topvorm toe, maar ik denk dat we hier veel vertrouwen uit kunnen halen. Er is geen twijfel mogelijk dat hij in Parijs-Nice kan winnen”, vertelde Dennis.

Daarna wacht begin april de Ronde van het Baskenland voor Dennis. “Ik ben nu sarcastisch: Dat is echt de beste wedstrijd voor mij”, zegt hij lachend tegen WielerFlits. “Daarna ga ik een poging doen in de Ronde van Romandië. Ik ga eens kijken of ik daar nog iets kan uitrichten (vorig jaar werd hij er achtste, red.) en dan rijd ik de Ronde van Zwitserland.”

“Ik ben heel blij met dit programma. Ik krijg in die wedstrijden de nodige kansen, maar het is ook goed om mee te gaan met iemand als Jonas. Hij is een van de, zo niet de beste renner ter wereld. Het is een voorrecht om met hem te kunnen rijden”, aldus de 32-jarige Dennis, die later dit jaar ook mikt op een derde wereldtitel op het WK tijdrijden.

Voor de Giro d’Italia en de Tour de France staat Dennis niet op het programma bij Jumbo-Visma.

Lees ook:
Jonas Vingegaard na hattrick en eindzege O Gran Camiño: “Hongerig naar meer zeges”

Wedstrijdprogramma Rohan DENNIS

Dit artikel delen:

22 Reacties

Wheely 27 februari 2023 om 09:28

Weinig verrassends aan dat je vrijwel enkel in WT koersen belandt als je bij TJV rijdt lijkt me.

5
AWestie 27 februari 2023 om 08:13

Nou Dennis wordt echt keihard weggedeemsterd als we op deze rondjes afgaan…?

2
Posterix 27 februari 2023 om 12:15

Als je eerst bent weggedeemsterd, is ie nu dan weer teruggedeemsterd, heengedeemsterd of retourgedeemsterd?

2
Adorni 27 februari 2023 om 10:46

Hou Valter maar al klaar als backup voor bv Kruijswijk.

1
Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 27 februari 2023 om 12:44

Geen grote rondes voor Dennis dit jaar, zo lijkt het toch. Misschien geen ramp. Sinds die Giro waar hij het karretje van Kelderman de poep in reed ten gunste van Geoghegan Hart, heeft hij niet veel meer uitgericht in grote rondes. En de grote ambities zijn voorbij. Het vizier op het wielerpensioen.

1
lampje 27 februari 2023 om 07:59

Als hij enigszins goed die rondjes doorkomt, zou het me verbazen als hij niet start in de tour.

0
Secondant 27 februari 2023 om 08:26

Vooralsnog zijn het: Kruijswijk, Vingegaard, Van Aert, Benoot, Laporte, Van Baarle, Van Hooydonck en Kuss.
Ik zou niet weten waarom je Dennis zou moeten kiezen in plaats van een van deze acht. Alleen wanneer een Van Hooydonck of Van Baarle gebleseerd is zou je Dennis mee kunnen nemen. Persoonlijk houd ik nog een slag om de arm wat Roglic betreft. Die zou nog wel eens mee kunnen als bijv. Kruijswijk of Kuss iets overkomt.

3
Boomie1 27 februari 2023 om 09:57

Ligt het aan mij of is dit niet meer een ploeg die WvA aan de 2e keer groen gaat helpen? Ik vind de Giro en de Vuelta ploeg (zoals die nu op PCS staat) op papier bergop indrukwekkender (Giro/Vuelta Roglic, Foss, Kelderman, Gesink, Giro Bouwman, Tratnik, Vuelta Kuss, Vader en Valter) dan de Tour ploeg.

0
Secondant 27 februari 2023 om 10:06

@boomie,
Wout heeft volgens mij niemand nodig om groen te behalen. Dat kan hij zelf wel. En de ploeg die jij schetst, is wellicht bergop juist nog sterker en dus op papier nog minder in staat om WvA te ondersteunen.

2
Boomie1 27 februari 2023 om 10:09

Een beetje vriendelijker mag ook wel. Ik stel een open vraag.

-3
Wheely 27 februari 2023 om 10:24

Ik vind dat boomie wel een punt heeft eigenlijk. Het trucje van vorig jaar met dubbele kopmannen zit er al niet in bv. Daarentegen is het wel een ander parcours dit jaar waar Wout, Dylan, Steven en Sep heel lang op mee zouden moeten kunnen.

0
Raul Alcala 27 februari 2023 om 10:51

Van Aert gaat dit jaar helemaal niet voor de groene trui. Been there done that

2
Wim Kruithof 27 februari 2023 om 11:27

Precies Raul, Van Aert heeft uitgesproken voor etappes te gaan en het klassement van Vingegaard.

Jammer, ik zou groen veel hoger aanslaan dan individuele etappes, maar het is wat het is.

2
nickdt 27 februari 2023 om 14:13

Als ik heel eerlijk moeten zijn, verwacht ik ook dat Gesink dit jaar maar 1 grote ronde gaat rijden ivm zijn leeftijd en blessuregevoeligheid.

0
bartp25 27 februari 2023 om 14:15

Van Aert vind de groene trui zeker belangrijk, echter het wk is vlak na de tour en geeft van Aert aan, en terecht, dat het jagen op groen heel veel energie kost. Als die dat deze tour weer doet hoeft hij het wk niet te rijden want dan kom je simpelweg te kort.

1
Rawolf 27 februari 2023 om 14:16

@secondant, Die selectie verwacht ik niet. DvB neemt de plek in van Benoot of NvH, niet van een klimmer.

0
fietsvriend 27 februari 2023 om 08:20

Gehaald voor de Tony Martin rol en uiteindelijk alleen de Vuelta gereden. Rijdt dit jaar geen grote ronde, althans staat ook niet op de voorlopige selectielijst van Vuelta. Het kan verkeren. ‘Mag gaan voor WK titel tijdrijden’ – klinkt bekend.

0
Yeez 27 februari 2023 om 09:23

@fietsvriend Over de vuelta is nog niks bekend, alleen dat er intern een hele lange longlist is (jaja dubbelop) en dat de ploeg vindt dat het geen nut heeft om zo ver vooruit te kijken. Ook jij weet niet welke namen daar op staan. Hooguit een paar via de media

0
fietsvriend 27 februari 2023 om 09:32

@Yeez, zag gisteren op pro cycling stats acht namen staan bij Vuelta. Bij andere ploegen nul tot enkele. Vandaar mijn aanname dat dit ploeg dan wel zou zijn. Maar had er dus ook verder niks over gelezen, of idd wat jij hierboven schrijft daarom was ik een beetje verbaasd die afgemeten lijst te zien.

0
YogiBear 27 februari 2023 om 10:40

@fietsvriend In deze fase is de lijst die pcs heeft, niet meer dan een deels onderbouwde gok. Ook al zou TJV precies deze namen op papier hebben gezet, kan er nog zoveel vernaderen in de komende maanden dat meer dan de helft zomaar anders kan zijn.

0
fietsvriend 27 februari 2023 om 13:18

@Yogibear ja dat snap ik wel – dat alles kan veranderen – maar JV is de enige ploeg die compleet staat. Rest van de ploegen nul namen of één a twee.

Neem zelf anders even een kijkje: https://www.procyclingstats.com/race/vuelta-a-espana/2023/startlist

0
Wim Kruithof 27 februari 2023 om 11:30

Komt nog bij dat Dennis stopt na dit jaar. In de Tour wil je ook bouwen aan de toekomst, kan me voorstellen dat bij min-of-meer gelijken, het langere contract het voordeel krijgt. En dat is prima te billijken. Dennis wilde vaker bij zijn gezin zijn ook, dus zit misschien niet eens meer te wachten om zo lang van huis te zijn.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone