Rohan Dennis laat van zich horen: “Gezien mijn huidige gevoel de juiste beslissing”
foto: Cor Vos
vrijdag 19 juli 2019 om 00:22

Rohan Dennis laat van zich horen: “Gezien mijn huidige gevoel de juiste beslissing”

Rohan Dennis heeft voor het eerst van zich laten horen sinds zijn opgave in de Tour de France. In een communiqué van zijn werkgever Bahrain Merida zegt de Australiër ‘met tegenzin’ afgestapt te zijn, al geeft het statement niet heel veel duidelijkheid omtrent de situatie.

“Ik ben heel teleurgesteld dat ik op dit moment de koers heb moeten verlaten. Natuurlijk was de individuele tijdrit een groot doel voor mij en de ploeg, maar gezien mijn huidige gevoel was het de juiste beslissing om eerder vandaag op te geven”, laat de regerend wereldkampioen tijdrijden weten.

“Ik wens mijn ploeggenoten het allerbeste voor de rest van de wedstrijd. Ik wil alle fans van de Tour de France bedanken die mij aangemoedigd hebben. Ik hoop de komende jaren terug te keren in deze geweldige wedstrijd.”

‘Rohan wil alles 100% hebben’
De opgave van Dennis leverde de nodige opschudding op. Hij weigerde (na zijn beslissing om te stoppen) te praten met ploegleider Gorazd Stangelj. “We hadden tijdens de rit een discussie, waarna hij is afgestapt. We hebben nog op hem ingepraat, maar hij wilde stoppen en is dan ook afgestapt”, reageerde Stangelj na afloop. “We zijn teleurgesteld in Rohan. Het is niet mogelijk om iedereen blij te maken. Rohan wil alles 100% hebben, maar het is niet makkelijk om daaraan te voldoen.”

RIDE Magazine
67 Reacties
Sorteer op:
19 juli 2019 09:24
Die gaat het WK dus sowieso met ander materiaal willen rijden. Dikke kans dat hij om die reden dan ook al bij de ploeg weg is. Vraag me af hij zonder ploeg ook mag deelnemen, lijkt me wel toch?
    19 juli 2019 09:55
    Ja maar dan moet de Australische bondscoach natuurlijk nog zijn onsportief gedrag tolereren natuurlijk. Kan me inbeelden dat je dat wel meeneemt wanneer je een selectie maakt.
    19 juli 2019 10:31
    Daar zullen ze wel even over moeten praten ja maar het lijkt me dat het feit dat hij regerend wereldkampioen is toch ook zwaar gaat wegen.
19 juli 2019 09:29
Niet eens iets over de mensen die hem opgenomen in hun Scorito-poultje! Schande! Ik eis een uitleg en excuses. Wie moet ik nu kopman maken!
19 juli 2019 09:43
De ene wereldkampioen parkeert zijn fiets langs de weg richting Pau, de ander parkeert zijn auto op weg richting La Plagne. Benieuwd wat T. Martin vandaag gaat doen :-)
19 juli 2019 09:55
Altijd is extra respect voor de wereldtoppers nodig. Heb het idee dat Dennis geen unieke begeleiding krijgt en dat moeilijk naast zich neer kan leggen. Dat is blijkbaar geëxplodeerd.
19 juli 2019 10:06
Ik begrijp er nog geen snars van.
Als elke renner af zou stappen omdat hij zich niet goed voelt zouden er weinig renners overblijven. Wielrennen is pijn lijden,dat weet elke renner. Daarbij, om zomaar je ploeg te verlaten is verwerpelijk. Later zullen we wel horen wat er precies aan de hand is.
Jammer,maar onbegrijpelijk.
19 juli 2019 10:08
Ik denk dan deze heer gewoon angst heeft om als erkende tijdrijder flink op zijn donder te krijgen van Wout van Aert en dus liever afstapt en zo de nederlaag te ontwijken.
19 juli 2019 10:10
Het kan ook wel eens zijn dat iemand iets heel goed kan (hard fietsen) maar op andere vlakken juist niet zo sterk is. Denk aan geestelijke belastbaarheid, persoonskenmerken in het autistische spectrum, moeite hebben met eenzijdige aspecten van het werk, etc.

Helaas is die tweede factor niet zo duidelijk als datgene waarin iemand sterk is, waardoor er vaak een heleboel vallen en opstaan aan te pas komt. Zoals een contract niet uitdienen, merkwaardig reageren op prikkels, ertussenuit knijpen bij hoge druk, een vlucht vooruit door de focus te verleggen naar grotere extremen zoals het werelduurrecord. Waarbij de geest ook nog doet geloven dat het meestal aan iets anders ligt: de fiets, de activiteiten rondom het fietsen, de ploeggenoten, de taken in het team, ...

Als dit bij Dennis het geval zou zijn (ik zeg met nadruk: áls) doet het begrijpen waarom de situatie zo vaag is - niet iets waarmee je naar buiten treedt. Het lijkt me voor hem zelf het meest vervelend. In dat geval gun ik hem een berg begrip en mededogen. Maar ook dat hij gauw een ander beroep vindt, waarin hij verantwoordelijkheid kan nemen voor zijn gesteldheid en waarin hij niet de halve wereld over zich heen krijgt.
19 juli 2019 10:11
De spullen voor vandaag zijn dus gewoon niet goed genoeg/ in orde en hij wil geen gezicht verlies

Wel triest dat hij iedereen zo in de steek laat, ploeg moet hem gewoon ontslaan als je dit soort dingen gaat doen zo'n iemand moet je niet in de ploeg willen hebben
19 juli 2019 10:15
Dennis:Ik hoop de komende jaren in de geweldige wedstrijd terug te keren ....nou hoop hem echt NOOIT meer in een wedstrijd te zien. Op staande voet ontslaan en NERGENS meer terecht kunnen ja als postbode .....Grote loser dat is het wat de reden óók is !!!!
    19 juli 2019 12:00
    Ben je boos?
19 juli 2019 10:40
Stangelj is niet capabel in zijn huidige functie. Nibali moet er ook niet van weten.
Heel goed mogelijk dat 1 van zijn domme uitspraken tot deze actie v1n Dennis geleid hebben.
Wat de uitspraken over ketonen en aicar betreft zoek het maar wat dichter bij huis jongens.
Jumbo is wat mij betreft totaal ongeloofwaardig. Een nieuw soort sky, degene met de beste dokter wint.
Triestig voor de sport.
    19 juli 2019 11:25
    Waarom gooi je Aicar en ketonen op 1 hoopje? Aicar is een verboden variant van EPO. Ketonen zijn lichaamseigen stoffen die legaal als voedingssupplement gebruikt mogen worden.
19 juli 2019 11:23
Wat een negatieve reacties allemaal zeg. Ik vind het mooi dat er eens een keer een renner een statement durft te maken wanneer zijn ploeg niet in staat is hem voldoende ondersteuning te geven. Mooi dat hij er rigoreus uitstapt. de meeste renners zullen lafjes achteraan het peloton meepeddelen en met vage verklaringen komen als vormverlies. Dat is ook gewoon werkweigering maar dan op de laffe manier.
Dan ook nog die tenenkrommende reacties hier van kroegpsychologen die autisme erbij betrekken... Een belediging aan de mensen die echt autisme hebben.
    19 juli 2019 12:28
    Nou joh echt respect waard als je dit doet voor de werkgever die je een meer dan riant salaris geeft.
    Nee, we kennen het hele verhaal nog niet. Maar ze mogen het wel héél bont hebben gemaakt om dit te rechtvaardigen. En daar ga ik dan ook niet van uit. En zelfs als dat zo is, is er nog geen reden om het precies op dit moment te doen.

    Ik hoop dat ie onstslagen wordt en een dikke rechtzaak aan zijn broek krijgt.
19 juli 2019 11:25
Een hoop mensen die boos zijn over hun Scorito-pooltje hier:)
19 juli 2019 11:38
Meneer verdient een vermogen met het beoefenen van iets wat ooit zijn hobby was. Zou gepast zijn degene die hem dit bedrag overmaakt terug te betalen en dan lekker voor zichzelf te beginnen.
19 juli 2019 12:00
Het is allemaal zo erg niet. Ik verloor 200 euro (mijn zorgvuldig opgebouwde winst, dont panic) door te gokken op Campenaerts voor de giro tijdrit. Daar is een scorito pool niets tegen. En ja, ik trek nog steeds bleek weg wanneer de naam Chad Haga valt.
19 juli 2019 12:38
https://omny.fm/shows/stanley-street-social-podcast/their-story-rohan-dennis

Voor de mensen die een iets completer beeld nodig lijken te hebben van de persoon Rohan Dennis. En in leven als prof
19 juli 2019 12:42
Held
19 juli 2019 12:44
@binda
Ik Weet het verschil wel tss ketonen en aicar maar ik vind het spijtig voor de sport.
Meer kan ik er gewoon niet over zeggen.

Die fietsen van merida zijn niet ideaal dat is algemeen geweten. Ze hoeven maar een seconde per km trager te zijn en je begint al met een enorm deficit.
Penibele situatie voor de ploeg waar merida een grote sponsor is en de renners dus niet kunnen zeggen wat er scheelt. Opgekropte frustratie kan tot ontploffingen leiden.
Nibali zwijgt, dennis krijgt een crisis...afhangende van de aard van het beestje.
Stangelj is daarenboven een prutser van het grootste kaliber maar zit goed als vriendje van de eigenlijke baas erzen.
Copeland zit er voor spek en bonen bij.
19 juli 2019 20:39
Nutteloos artikel. Wel veel reacties, dus doel bereikt.

Reacties zijn gesloten.