Tour 2019: Dennis geeft op na discussie met ploegleiding
foto: Cor Vos
donderdag 18 juli 2019 om 17:44

Tour 2019: Dennis geeft op na discussie met ploegleiding

Het was een opvallende mededeling tijdens de twaalfde etappe van de Tour de France: opgave Rohan Dennis. De Australiër besloot nog voor de eerste Pyreneeëncols uit de wedstrijd te stappen. “We zijn ook in de war. We hebben nog op hem ingepraat, maar hij wilde stoppen”, zo vertelt ploegleider Goradsz Stangelj na afloop aan de verzamelde pers.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Bahrain Merida liet tijdens de etappe al weten in het duister te tasten wat betreft de opgave van Dennis. “We hadden tijdens de rit een discussie, waarna hij is afgestapt. We hebben nog op hem ingepraat, maar hij wilde stoppen en is dan ook afgestapt”, aldus een verbouwereerde Stangelj.

De oud-prof is teleurgesteld in zijn poulain. “We rekenden op een grootse prestatie van hem in de tijdrit van aanstaande vrijdag. We zijn teleurgesteld in Rohan. Het is niet mogelijk om iedereen blij te maken. Rohan wil alles 100% hebben, maar het is niet makkelijk om daaraan te voldoen.”

Geen commentaar 
Dennis zelf weigerde na afloop commentaar te geven. De regerend wereldkampioen tijdrijden stapte af in de bevoorradingszone, zonder zijn ploeg in te lichten. De ploegleiding zag niet veel later de fiets van Dennis staan, maar de renner zelf was enige tijd spoorloos. Dennis weigerde na afloop van de etappe te praten met Stangelj.

 
97 Reacties
Sorteer op:
Dennis gooit hier toch ook zijn eigen glazen mee in, gezien de dag van morgen. Als je het echt niet eens bent met de ploegleider dan trek je desnoods de oortjes uit en rijd je uit, lijkt me. De gozer zelf had qua materiaal en kansen overigens het beste naar EF kunnen gaan maar daar lag nog wat Garmin historie geloof ik
Blijf het een raar verhaal vinden. Begon even bang te worden dat hij gehoord had dat hij betrapt was op doping aangezien hij ook spoorloos was. Gelukkig is dat niet het geval.
  20 juli 2019
  Misschien een van de renners die zonder het te weten wat toegediend kreeg. Daar achter is gekomen en direct is afgestapt.
18 juli 2019
Lekker professioneel
18 juli 2019
Wat een vage shit
18 juli 2019
Totaal onduidelijk wat er nu precies aan de hand is of gebeurd is. Geen idee hoelang hij daar nog een contract heeft, maar denk niet dat Dennis volgend jaar nog bij Bahrein rijd. Zou zelf kunnen dat hij vandaag zijn laatste kilometers voor de ploeg heeft gereden. Maar het blijft natuurlijk gissen, naar de echte reden.
18 juli 2019
Ik concludeer hieruit dan Dennis zich niet goed voelde en wilde afstappen. De ploegleiding heeft hem vervolgens proberen om te praten om door te gaan. Niet dat Dennis is afgestapt omdat hij een discussie had met de ploegleiding
18 juli 2019
Zal wel wat mis zijn met de tijdritspullen? Of kwaad vanwege mislukt klassement?
18 juli 2019
Stangelj, nog zo een d****gkanon van vroeger.... Bizar verhaal, maar het draait al een seizoen lang niet zo lekker bij Dennis. Lijkt me overigens een norse kerel.
  18 juli 2019
  Waarom zet je de letters 'oping' er ook niet in ???
  18 juli 2019
  Bedankt voor je waardevolle toevoeging aan deze website. Het D woord gebruiken was echt een meerwaarde.
  18 juli 2019
  haha, dank @emergo, ik zat al te puzzelen en kon nix bedenken. Inderdaad beetje triest @nieuweMerckx...
  18 juli 2019
  Wat f*cking slecht om die k*t letters g*dverdomme te verstoppen achter t*fus sterretje. Nu weet echt niemand wat er staat geschreven.. Zo zonde, nie-mand...
18 juli 2019
Klinkt als een verwend nest
18 juli 2019
Gewoon niet in vorm denk ik, daarom afgestapt om gezichtsverlies te ver komen morgen.
18 juli 2019
Zoiets hoor je toch niet vaak. Wel erg nieuwsgierig naar de komende afwikkelingen
18 juli 2019
Dit is een gok: Dennis probeerde mee te glippen in de kopgroep, dat kwam hem op kritiek te staan. Dit is vervolgens uitgedraaid op een hoogoplopende ruzie waarna hij de brui er aan geeft.
  18 juli 2019
  Dat was ook mijn redenatie
  18 juli 2019
  Hier zat ik ook aan te denken. Ik denk dat hij wilde ontsnappen maar het niet mocht.
18 juli 2019
Laten we ff het commentaar van RD zelf afwachten. Of wil er iemand een pooltje maken met de diverse redenen :-))
  18 juli 2019
  Als we gaan afwachten heeft dit forum geen nut.
  18 juli 2019
  @veloburto. Hahaha ja je hebt gelijk. Op deze manier hebben 2X de kans om te discussiëren. 1X zonder dat we de reden weten, en daarna om te zeggen dat we het een idiote reden vinden:-)
  18 juli 2019
  @veloburto: Wat heeft het voor zin om als een stel roddeltantes over iets te gaan speculeren waar we niets vanaf weten?
  18 juli 2019
  Je eerste dag op een forum?
  18 juli 2019
  Nee, het is niet mijn eerste dag op dit forum. Mijn punt is dat je bij geen enkel bericht alle ins and outs kent, dus anders nooit zou kunnen discussieren
  18 juli 2019
  Goed gezien olly :-)
  20 juli 2019
  Lekker speculeren met z'n allen om er straks achter te komen dat we er allemaal naast zaten en weer opnieuw beginnen. Ik heb mijn vermaak dan weer gehad
18 juli 2019
Wel hilarisch dat hij net bij de bus wegloopt (samen met zijn begeleider/zaakwaarnemer) in een T-shirt van de ploeg met op de achterkant "It's not about me, it's about us".
  18 juli 2019
  Nee?
  18 juli 2019
  Vond ik zeker wel. Want hij denkt duidelijk meer aan zichzelf dan aan zijn team.
18 juli 2019
En die wil werelduurrecord en klassement proberen.
  18 juli 2019
  Opvallend in dat interview is dat hij daar aangeeft dat het niet zeker is dat dit wordt gesteund door zijn ploeg en of het met de spullen van de ploeg is (lees: de fiets). Als het klopt dat de TT fiets van Merida zoals de Gendt aangeeft zoveel trager is dan snap ik gelijk de uitleg van dat interview. Overigens als hij uitstapt puur uit onvrede voor de TT fiets is dat wel kansloos. Je zet een waardevolle sponsor zo wel voor het blok.
18 juli 2019
Hij zal wel boos zijn dat hij al het hele seizoen op een belabberde tijdritfiets moet rijden. Maar dat wist hij toch op voorhand toen hij bij Bahrain Merida tekende? Kennelijk zorgden de euro's in het contract ervoor dat hij niet meer helder kon nadenken over het sportieve. En nu wordt hij waarschijnlijk al een heel jaar norser en norser met elke tijdrit die hij afgewerkt heeft. Dit is uiteraard een beetje begrijpelijk, dezelfde wattages trappen als voorbije jaren, maar toch trager rijden, dat lijkt me enorm frustrerend. Maar zoals reeds gezegd, dit had hij moeten zien aankomen. Desondanks je het kan zien aankomen vind ik het niet bepaald eerlijk. Er moet hier dringend iets aan gedaan worden. De laatste jaren is het tijdrijden meer een strijd geworden tussen de fietsenmerken om een zo goed mogelijke fiets te maken ipv een eerlijke strijd tussen de renners zelf. Tijdrijden begint meer op F1 te lijken en dat is toch een vrij negatieve tendens. Vooral de Bianchi fiets van Jumbo Visma springt erboven uit.
  18 juli 2019
  Precies dit, je weet waar je aan begint. Frustrerend inderdaad maar je kan beter samenwerken met het merk om de beste TT fiets te bouwen dan hun toewijding op deze manier af te branden. Hij zet iedereen zo in een lastige situatie. Merida is een topmerk die echt wel fietsen kunnen maken. De TT fiets heeft gewoon wat te weinig aandacht gehad denk ik.
  18 juli 2019
  Is dat terecht? https://bit.ly/2XRBp7q
  18 juli 2019
  Op het Australische kampioenschap tijdrijden reed Dennis blijkbaar dezelfde wattages als vorig jaar op z'n BMC fiets, maar zijn tijd was wel 45 seconden trager. Het verhaal van Dennis houdt dus zeker en vast steek. Alleen had elke harde wielervolger dit zien aankomen, dus moet Dennis daar nu niet over beginnen janken. Vermoedelijk is de sfeer binnen de ploeg ook niet top.
  Gewoon afschaffen die ttkrengen
18 juli 2019
Dennis zal mogelijk een goede aanbieding op zak hebben en een arbeidsconflict willen forceren om weg te kunnen? Een Van Aert-je doen, zeg maar?
18 juli 2019
Bij Garmin halfweg seizoen vertrokken, bij BMC halfweg uit de Tour gezet (ziek, maar eigenlijk onhandelbaar), nu weer hetzelfde... denk dat het probleem Rohan Dennis zelf is...
  18 juli 2019
  Er is duidelijk wel wat mis. Eigen ambitie boven het team?
  18 juli 2019
  Begin je zo langzamerhand wel te denken ja..
  Daar zou je zo maar eens gelijk in kunnen hebben
18 juli 2019
Wil naar Jumbo-Visma!
  18 juli 2019
  Deze gast moet je er niet bij hebben... slecht voor de moraal.
  18 juli 2019
  Lijkt mij de perfecte knecht voor grote rondes, als hij zelf maar accepteert dat hij knecht is.... Tijdritten voor eigen kansen en bij Jumbo-Visma kan hij ook TTT's winnen. Zou wel bruut zijn als je Roglic, Dumoulin en Dennis in 1 ploeg hebt.
  18 juli 2019
  Dit is dus typisch een jongen die niet accepteert dat hij buiten de tijdritten knecht is
  18 juli 2019
  @Moosje07 Je vergeet Martin en van Aert...
  18 juli 2019
  lol
18 juli 2019
Als wereldkampioen tijdrijden lijkt het mij sterk dat je slechts om een discussie opstapt, een dag voor de tijdrit. Als die discussie de reden is mag je toch wel aannemen dat de ploegleiding iets gezegd zal hebben dat hem totaal niet aan staat. Blijft allemaal heel vaag en puur speculeren zolang Dennis zn verhaal niet doet
18 juli 2019
Opvolger van dumoulin bij sunweb?
18 juli 2019
Blijft apart slag volk die tijdrijders. Zijn wat autistisch ingesteld. Geruchten zijn er al wat langer dat Dennis niet tevreden is over de tijdritfiets.
Het begon wat mij betreft al vreemd te worden toen hij duidelijk aangaf voor een klassement te willen gaan. En toen hij zo goed in Zwitserland reed én Nibali aangaf voor etappezeges te gaan in de Tour, toen leek het moment daar voor hem om op te staan als klassementsrenner. En toen ontkrachtte hij het doodleuk weer. En reed op onbegrijpelijke wijze ontzettend slecht rond in deze Tour. Alsof hij echt geen zin meer had. Vreemd hoor. Hij is nieuw in de ploeg en heeft nog een contract voor 2020. Maar hoe dat nu verder moet ??
  18 juli 2019
  Mee eens. Na zijn sterke optreden in Zwitserland, leek dit het moment voor hem om zijn kalssementsambities waar te gaan maken. Ik had hem nog wel opgenomen in mijn tourpoel, maar hij heeft de hele tour lopen prutsen en nu dit!? Vreemd.
18 juli 2019
Duidelijk. Hij durft niet tegen van Aert in de tijdrit.
18 juli 2019
Naar verluidt is hij niet tevreden over zijn TT fiets > https://bit.ly/2XRBp7q
  18 juli 2019
  Dat lijkt al langer bekend kijkende naar zijn uitslagen. Maar daarom stap je dan midden in een vlakke etappe af? Lijkt me weird. Ander verhaal: Misschien wederom problemen met het uitbetalen van het salaris zoals ze bij die ploeg al eerder hebben gehad? Of een combinatie van alles.
  18 juli 2019
  @havana Top artikel, waarvoor dank.

Reacties zijn gesloten.