Roglic na demonstratie in Vuelta: “Ik heb er echt van genoten”

woensdag 1 september 2021 om 17:39
Roglic na demonstratie in Vuelta: “Ik heb er echt van genoten”

foto: Cor Vos

Primož Roglič wist vandaag op indrukwekkende wijze de macht te grijpen in de Vuelta a España. De Sloveen van Jumbo-Visma ging al vroeg in de etappe mee met een aanval van Egan Bernal en wist vervolgens de Colombiaan te lossen op de slotklim naar Lagos de Covadonga. “Dit is een hele mooie dag voor mij en de ploeg”, vertelde de nieuwe leider na afloop in het flashinterview.

De tweevoudige Vuelta-winnaar, die nu op weg lijkt naar een derde opeenvolgende eindzege in de Spaanse ronde, besloot op de laatste passage van La Collada Llomena te reageren op een aanval van Bernal. De Colombiaan besloot met nog zestig kilometer te gaan zijn kaarten op tafel te gooien. “Wat ik dacht toen Bernal versnelde? Ik dacht nergens aan, ik ging gewoon mee”, reageert Roglič op kenmerkende wijze.

“Het is nooit over”
“Toen hij aanging dacht ik wel even: oef, dat is wel erg vroeg. We moesten nog een zware beklimming afwerken, maar het ging goed en ik heb er echt van genoten. Ik probeerde de slotklim gewoon zo hard mogelijk op te rijden. Mijn aanval was niet gepland, Egan kon toen gewoon niet meer volgen. Dit is geloof ik wel de beste etappe uit mijn carrière. Vooral de manier waarop ik win, was mooi.”

In het algemeen klassement gaat de Sloveen nu ruimschoots aan de leiding. De voorsprong op Enric Mas bedraagt nu ruim twee minuten. Is de Vuelta reeds beslist? Roglič: “Het is een mooie voorsprong, maar in de Vuelta is het nooit over. Morgen staat de koninginnenrit op het programma en we kunnen na de rit van morgen beoordelen of het genoeg was”, sluit Roglič af met een glimlach.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Murcia 1 september 2021 om 17:44

Wij ook Primoz! Superieur gewoon en dat voor een “saaie” coureur. Die mensen mogen hun mond gaan spoelen. Veerkracht gekoppeld aan klasse.

Zenon J. 1 september 2021 om 18:08

Ben inderdaad benieuwd naar de reacties van alle azijnpissers die Roglic de grootste volger en meest saaie coureur uit het peloton vinden..

jv88 1 september 2021 om 18:11

Anti Jumbo mensen. Als je objectief bent is Roglic een saaie volger noemen belachelijk!

Maenhout 1 september 2021 om 18:54

Roglic had nóg meer gewonnen als hij voorzichtiger gekoerst had. Hij wil juist graag!

LaDoyenne 1 september 2021 om 18:42

Beresterke Roglic inderdaad. Jammer dat, op Bernal na, die superioriteit ertoe leidt dat de achterliggers enkel met het verdedigen van hun plek in de top 5 bezig zijn.

rennerske 1 september 2021 om 19:22

Primoz geniet wat af in deze Vuelta. Moet een heerlijk gevoel zijn wanneer zoveel beter bent dan de rest.

Peetvader 2 september 2021 om 00:26

En als pogacar dit doet staat het hier vol verdachtmakingen…

Bonorrie 2 september 2021 om 00:36

Natuurlijk, want die doet deze Vuelta niet mee.

DopieJopie 2 september 2021 om 08:56

Mooi om te zien hoe Roglic koerst deze vuelta, Bernal heeft ook karakter getoont.
Echt verstandig is het niet, maar dit is wel veel mooier om naar te kijken.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair