Roglic loopt zes seconden uit: “Maar morgen is de beslissende dag”

vrijdag 6 november 2020 om 18:14
Roglic loopt zes seconden uit: “Maar morgen is de beslissende dag”

foto: Cor Vos

Primož Roglič heeft een dag voor de beslissende bergetappe zijn voorsprong vergroot. Door tweede te worden in Ciudad Rodrigo pakte de klassementsleider van Jumbo-Visma zes bonificatieseconden. “Ik wil altijd al de meest complete renner zijn”, geeft Roglič aan.

De Sloveen laat nergens een kans liggen om zijn voorsprong in het klassement uit te breiden. “Vanaf het begin van de Vuelta heb ik gezegd dat ik elke dag mijn best ga doen. Het was weer een goede dag voor de ploeg. Na de klimmetjes wist ik dat ik mee kon sprinten, omdat veel snelle jongens gelost waren. En als renner die ook de groene trui draagt, moet ik ook kunnen sprinten”, lacht Roglič.

Toch kent hij het belang van de bonificaties. “Het was makkelijker om hier zes seconden te pakken dan op de Angliru”, zegt Roglič. “Maar morgen is een grote dag, de beslissende dag. We moeten gefocust blijven, ons best doen en dan zien we wel wat dat morgen betekent.”

Roglič begint aan de bergrit naar de Alto de la Covatilla (lees hier de voorbeschouwing) met een voorsprong van 45 seconden op Richard Carapaz en 53 seconden op Hugh Carthy. Nummer vier Daniel Martin volgt op bijna twee minuten in het klassement.

Dit artikel delen:

8 Reacties

kelderfan 6 november 2020 om 18:27

Een beetje meer zelfvertrouwen mag ook. Hij staat er goed voor.

madeinstars 6 november 2020 om 18:30

Ongelooflijk dat Ineos hem hier gewoon die 6 seconden cadeau doet. Hadden er met wat meer mazzel voor Roglic zelfs 10 kunnen zijn.

Tinus1984 6 november 2020 om 19:06

Wat een figuur is het ook. Loopt gewoon nog na 2.5 week geintjes te maken. Geweldig, moet dit ook zijn voor de teamgeest.

Morgen beslissende dag. Denk dat het voor de klassementsmannen gaat. Dus treintje martens hofstede gesink vingegaard Bennet kuss

mooiman 6 november 2020 om 19:22

Heerlijk die humor inderdaad. Een geweldige renner. Ik ben ervan overtuigd dat al zijn “knechten” heel graag voor hem willen rijden juist vanwege zijn instelling/ houding etc

CechRepublic 6 november 2020 om 21:00

Vind het toch bizar dat renners zich op de Angliru uit elkaar moeten trekken voor 10 seconde tijdwinst terwijl je hier dankzij een sprintje zomaar 6 seconden krijgt. De boni seconden zijn te groot.

Wheely 6 november 2020 om 21:40

Dat ligt er maar net aan hoe je de uitslag van de Angliru bekijkt, Carthy pakt daar bv 26 seconden op Roglič, 1:35 op Poels en 16:21 op Kobe… Je kunt er als klassementsman dus wel degelijk veel grotere verschillen maken.

horsm 7 november 2020 om 02:21

Knap hoe Roglic zich dit seizoen als sprinter heeft ontwikkeld.

Jean Dumas 7 november 2020 om 05:04

Hij is altijd een type Valverde geweest, maar de betere tijdrijder. Groeit ook nog steeds als ronderenner. Kan de Tour uiteindelijk winnen volgend jaar.

Headlines

Materiaalzone

Populair