Roglič: “Ik wist dat ik sterk was, maar je moet het nog wel doen”

Door , zondag 29 april 2018 om 16:24
Roglič: “Ik wist dat ik sterk was, maar je moet het nog wel doen”

foto: Sirotti

Primož Roglič bedankt na zijn overwinning in de Ronde van Romandië zijn ploegmaats van LottoNL-Jumbo. De Sloveen bleef in de slotetappe naar Genève uit de problemen. “Woorden schieten tekort. Ik en heel de ploeg zijn erg, heel erg blij met deze overwinning”, zegt Roglič op de ploegsite.

“De hele ploeg heeft deze week uitstekend werk geleverd. Deze overwinning is ook voor mijn ploeggenoten. De jongens waren heel sterk en het is een genot om met hen te werken en hun vertrouwen om te zetten in overwinningen. Ik wist dat ik sterk was en ik was ook optimistisch, maar je moet het nog wel doen”, blikt Roglič, die op de tweede dag de macht greep en die niet meer uit handen gaf.

“Dat is niet eenvoudig. Elke dag was zwaar en elke etappe was beslissend. We hebben het als ploeg deze week fantastisch gedaan. Ik kan niet meer dan zeggen dat ik trots ben op dit team”, zegt de Sloveen.

‘Droom zoals Roglič zich ontwikkelt’
Voor ploegleider Merijn Zeeman voelt de ontwikkeling van Roglič als een droom. “Hij rijdt nu voor het derde jaar bij onze ploeg. Zijn ontwikkeling als wielrenner, als voormalig schansspringer, is fenomenaal. Het is een droom zoals hij zich ontwikkelt”, zegt Zeeman.

“Hoe Kruijswijk zich als medekopman in dienst heeft gesteld van Primož, was mooi om te zien. Dat geeft ook aan hoe goed de sfeer binnen de ploeg is. Als je kijkt naar de ontwikkeling van de ploeg LottoNL-Jumbo in de laatste twee jaar, als relatief kleine WorldTour-ploeg, dan is de conclusie dat we het heel goed doen.”

“Onze kracht is het ontwikkelen en beter maken van jonge talenten. Dag in, dag uit. Daar is ons beleid op gebaseerd. Alle middelen en expertise worden daarin gestoken en dat werpt zijn vruchten af.”

Dit artikel delen:

62 Reacties

vlek 29 april 2018 om 23:23

Roglic was de kopman die het langst een ploeggenoot bij zich had in de belangrijkste rit; laten we de prestatie van zijn ploeg wel in het juiste perspectief zien..

theking 29 april 2018 om 23:43

@marcel1112 achteraf was het natuurlijk verstandiger om niet in het wiel van Bernal te kruipen maar hem voorsprong te geven zodat Kruijswijk het gat dicht kon rijden. Als die tactiek dan fout was afgelopen dan was dat maar zo. Maar dan klopte de tactiek in ieder geval wel. Volharden in je ongelijk is ook een kunst.

simplex 29 april 2018 om 23:49

TLJ volgers (i.c. meer “fan”achtig van aard) spreken hier over dit soort koersen al jaren over zgn. O-tjes (“rondjes).
Knap van Roglic dat hij 2 leuke WT koersen wint. Op intrinsieke klasse en met idd. ondersteuning van een deel van de ploeg die wel sterk acteert.
Maar om zoals velen de laatste dagen een GT winnaar in te gaan zien is voorbarig.
Laten we eerst maar eens afwachten of “onze Tom” zijn kunststukje op korte termijn of komende jaren kan gaan herhalen. Voor beiden Roglic en Dumoulin blijft dit ongewis en misschien gaat Sam Oomen ons over 4 jaar dan verrassen als volgende GT winnaar.
Bovendien is eigenlijk eerst Kruijswijk of Poels aan de beurt.

t731 30 april 2018 om 00:36

Rogliç had eindelijk eens wél een goede meesterknecht in Kruijswijk en ook goede luitenanten in Clement en Tankink die schijnbaar goed in vorm was. De ploeg schoot eigenlijk alleen in de De Gendt etappe tekort.

Goed dus, dat de TLJ leiding heeft geluisterd naar de kritiek op het selectiebeleid na de ronde van Baskenland! Hopelijk zien ze nu de waarde in van een echt goede meesterknecht. Hopelijk zijn Gesink, Kruijswijk of Bennett vaker hiertoe bereid, want met Rogliç hebben ze iemand die deze rondes à la Spilak gewoon wint.

rahimns 30 april 2018 om 00:37

@Sooike als TLJ niet presteert ligt het aan de ploegleiding die waardeloos is, maar als ze wel presteren ligt het aan de individuele renner die verder een waardeloze ploeg en ploegleiding om zich heen heeft. Sponsoren zijn overduidelijk nooit tevreden over de ploeg (maar verlengen wel een sponsorcontract voor onbepaalde tijd) en als ze eens is winnen dan is het in jou ogen nooit goed genoeg. Als je deze week echt goed gevolgd had en eens je haatmuts kan afzetten had je ze gewoon een compliment kunnen geven voor een prima teamprestatie met een uitmuntende kopman.

peervaneynthoven 30 april 2018 om 01:02

@marcel1112 Je voordoen als een kenner door de tactiek ter discussie te stellen maar dan zeggen dat je het niet bent, grappig. Zoals @rahimns en andere je proberen duidelijk te maken, je begrijpt er weinig van maar volhardt in je ongelijk. Ik heb overigens op de vraag die ik je stelde geen antwoord gehad.
Dat geldt ook nog steeds voor @sooi. Ook op mijn laatste vraag heb je nog steeds niet geantwoord.Zaken aan de kaak stellen prima, maar als er vragen komen of naar feitelijke onderbouwing wordt gevraagd dan geef je zelden thuis. Kan je mij vertellen over welke (enkele) etappes je het hebt? En wat bedoel je met slotfases, de laatste 2/3km of de laatste 20/30km. Als je dingen niet wilt zien, zie je ze ook niet. Ook vind ik het erg knap dat jij zelfs Roglič anders hoort denken, maar dat is waarschijnlijk meer om je eigen gelijk te onderbouwen.

coenj 30 april 2018 om 06:32

Oh niet weer @sooike

Sephiroth 30 april 2018 om 08:21

@marcel1112 beetje kritiek en bashen? nee dat was in dit geval gewoon de discussie aangaan of je een valide punt had of niet. Kruijswijk heeft Roglic elke keer tot diep in de finale roglic ondersteund. Waarom jij (en sooike) verwachten dat TLJ roglic tot dieper in de finale ondersteund dan dat zelfs SKY voor elkaar krijgt is mij een raatsel. De hele sky trein was trouwens al weg toen kruijswijk nog voor Roglic op kop ging rijden en controleerde…

Ik zie in Roglic trouwens niet direct een grote ronde winnaar. Iig niet aan de hand van enkele kleine rondes.

@sooike jammer dat je niet gewoon kan erkennen dat TLJ roglic zo goed als de hele koers beschermd heeft.

Romāns Vainšteins 30 april 2018 om 09:24

Voor de Kasseien en Ardennen hadden ze gewoon geen goed team maar voor de kleine rondes en sprints wel. Soms is het best simpel.

t731 30 april 2018 om 10:08

“Kruiswijk was er nog toen niemand anders meer iemand had” is natuurlijk een drogreden om te concluderen dat TLJ een goede teamprestatie leverde. Ten eerste is het dan alleen Kruiswijk en vergeten we even het onprofessionele buiten tijd komen van Wagner, het egoïstische afstappen van Boom en de misselectie van een oververmoeide De Tier. Ten tweede hoefde TLJ die dag het gewicht van de koers niet te dragen omdat de Skybots dat deden. Mocht Sky tactisch beter gereden hebben dan had Kruiswijk al veel eerder opgesoupeerd moeten worden en zat Roglic veel eerder geisoleerd. Die “teamprestatie” in de koninginne-etappe is dus meer een gelukje.

Rogliç is natuurlijk wel door TLJ geholpen qua uitstekend tijdritmateriaal en uitstekende trainingspreparatie, dus ze verdienen zeker als team een pluim. Maar er zit zeker ook waarheid in wat marcel zegt en ik vind het nogal kortzichtig en triest hoe de fanboys op die kritiek reageren.

LB117 30 april 2018 om 10:48

Knap gereden van Roglic, Kruijswijk 6e als ” knecht ” dit is toch gewoon een goede prestatie van TLJ? Wie waren de ploegleiders? ik gok de jonge garde?

Wel is voormij duidelijk dat ze zsm Wagner moeten moeten dumpen, die kerel presteert niks en laat z’n team in de steek in deze ronde door buiten tijd te finishen.

tetedelacourse 30 april 2018 om 11:38

Het "goede perspectief" is natuurlijk de alom neutrale, objectieve, en slechts kritische blik van wielerexpert Sooike. Tip: lees het met sarcasme, voordat je me "slim" bedankt voor een compliment.

Roglic wint nagenoeg op individuele klasse, schande! Wat wil je daar eigenlijk mee zeggen? Kom dan ook eens met voorbeelden van koersen waarbij de eerste de beste prutser wint dankzij zijn/haar ploeg? Dat bestaat toch niet? Winnaars winnen uiteindelijk toch altijd in grote of minder grote mate op individuele klasse?

Ik zou eens onderzoek laten doen naar die stem van Roglic die je blijkbaar hoort. Trots op dit team. Fantastisch gedaan. De jongens waren heel sterk. Genot om met hen te werken. Lees gewoon wat er staat.

@T13: nergens tijd verloren. Altijd vooraan omringd door ploeggenoten in de eerste ritten. En nog een mannetje mee in de koninginnerit. Telt allemaal mee toch? Iedereen profiteert verder weleens van een ander, dat is de sport.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.