Roglič: “Ik wist dat ik sterk was, maar je moet het nog wel doen”

Door , zondag 29 april 2018 om 16:24
Roglič: “Ik wist dat ik sterk was, maar je moet het nog wel doen”

foto: Sirotti

Primož Roglič bedankt na zijn overwinning in de Ronde van Romandië zijn ploegmaats van LottoNL-Jumbo. De Sloveen bleef in de slotetappe naar Genève uit de problemen. “Woorden schieten tekort. Ik en heel de ploeg zijn erg, heel erg blij met deze overwinning”, zegt Roglič op de ploegsite.

“De hele ploeg heeft deze week uitstekend werk geleverd. Deze overwinning is ook voor mijn ploeggenoten. De jongens waren heel sterk en het is een genot om met hen te werken en hun vertrouwen om te zetten in overwinningen. Ik wist dat ik sterk was en ik was ook optimistisch, maar je moet het nog wel doen”, blikt Roglič, die op de tweede dag de macht greep en die niet meer uit handen gaf.

“Dat is niet eenvoudig. Elke dag was zwaar en elke etappe was beslissend. We hebben het als ploeg deze week fantastisch gedaan. Ik kan niet meer dan zeggen dat ik trots ben op dit team”, zegt de Sloveen.

‘Droom zoals Roglič zich ontwikkelt’
Voor ploegleider Merijn Zeeman voelt de ontwikkeling van Roglič als een droom. “Hij rijdt nu voor het derde jaar bij onze ploeg. Zijn ontwikkeling als wielrenner, als voormalig schansspringer, is fenomenaal. Het is een droom zoals hij zich ontwikkelt”, zegt Zeeman.

“Hoe Kruijswijk zich als medekopman in dienst heeft gesteld van Primož, was mooi om te zien. Dat geeft ook aan hoe goed de sfeer binnen de ploeg is. Als je kijkt naar de ontwikkeling van de ploeg LottoNL-Jumbo in de laatste twee jaar, als relatief kleine WorldTour-ploeg, dan is de conclusie dat we het heel goed doen.”

“Onze kracht is het ontwikkelen en beter maken van jonge talenten. Dag in, dag uit. Daar is ons beleid op gebaseerd. Alle middelen en expertise worden daarin gestoken en dat werpt zijn vruchten af.”

Dit artikel delen:

62 Reacties

IlPirata 29 april 2018 om 18:39

Kruiswijk heeft zeker goed gewerkt voor Roglic deze Ronde van romandie.
Maar het kan in de tour zo maar eens zijn ,dat roglic weer sterker is dan Kruiswijk. Gaat ie dan weer knechten?

theking 29 april 2018 om 18:48

Wel mooi dat mensen nu verwachten dat kruijswijk even alles dicht poeft als de beste klimmer demareert. Iedereen moet eraf en Roglic volgt eenvoudig. Inderdaad zwaar tegenvallend van TLJ.

rahimns 29 april 2018 om 18:57

@marcel1112 dat waren ook de 2 beste mannen in koers… natuurlijk is het aan Roglic om zelf het gaatje dicht te rijden als die gaat. Dat heeft toch niets te maken met slecht werk van Kruijswijk. Dat moet jij toch ook gewoon hebben gezien. Niemand kon Bernal verder volgen.

assen 29 april 2018 om 19:20

Ik heb regelmatig wat te ***
edit wf: let op je taalgebruik
op TLJ (en m.i. terecht), maar in dit rondje vind ik toch dat ze heel goed hebben gepresteerd en niet "dom" hebben gereden. En ze zijn niet afgestrafd voor het opstellen van een sub-optimaal team. Sterker nog, ze hebben Boom de kans gegeven kms te maken.

En ja, Boom, Tier en Wagner hebben hun ballen uit hun broek gereden toen de camera's nog niet aanstonden, net als Tankink (terwijl zijn vrouw op hem wacht!) en Clement.

Omdat ik niet alleen maar hulde kan hebben voor TLJ, en toch IETS te *** moet hebben… ik had DeTier niet opgesteld, aangezien ie al ziekig was voor de koers EN al best veel koersen heeft moeten rijden de laatste weken.

Marcel1112 29 april 2018 om 19:23

@rahimns
Een goede knecht houd dat gaatje op 20 seconden. Bernal was nooit solo naar de finish gereden met zo’n klein verschil. Gezien de reacties op mijn reacties denk ik dat de conclusie is dat ik Kruijswijk te hoog inschat.

rahimns 29 april 2018 om 19:24

@Assen nu alleen nog je taalgebruik aanpassen en dan kunnen we weer door. Er zijn toch wel andere woorden te bedenken.

rahimns 29 april 2018 om 19:27

@Marcel1112 als je directie concurrent die op een paar seconden van je staat in het AK demarreert dan ga je er toch meteen achteraan als je de benen hebt. Die ga je toch geen 20 seconden geven, dat zou pas een domme tactiek zijn geweest.

Balkie87 29 april 2018 om 19:31

@Marcel1112 Tuurlijk ga je hem geen enkele meter geven. Als je zelf goed ben (En dat was Roglic) dan ga je gelijk in het wiel zetten. Is voor de moraal van Bernal ook niet goed als hij het een aantal keer probeert en Roglic zit gelijk in zn wiel.

Marcel1112 29 april 2018 om 19:37

@rahimns
Achteraf is het natuurlijk makkelijk praten, blijft het feit dat Roglic het grotendeels alleen heeft moeten doen. Wij komen er niet uit, ik ga nu pitten, nog een fijne avond.

Wheely 29 april 2018 om 19:45

Roglič nu gewoon top vijf in de WT ranking schat ik zo in, echt een grote meneer geworden.

Haanaf 29 april 2018 om 19:49

Keurige overwinning van deze renner. Proficiat voor hem en de hele ploeg. Niets op af te dingen en de sterkste renner deze week.

Een klein puntje van kritiek. Ze hadden hem de laatste kilometers van vandaag iets beter moeten beschermen. Hij moest net iets teveel alleen knokken voor zijn plekje en dat ging nog bijna fout.

rahimns 29 april 2018 om 19:49

@marcel1112 dat kan je blijven zeggen maar de feiten ondersteunen dat niet. Roglic was juist de enige die tot en met die laatste klim een ploeggenoot had. Het is echt onzin.

tetedelacourse 29 april 2018 om 19:55

Geweldige renner voor TLJ die Roglic. Kunnen we trouwens nu ook stellen dat niet starten in Amstel en de Ardennen een goede keuze was? Op zijn minst een keuze die nu uitbetaalt lijkt me. Al weten we niet of hij dit ook via die route had kunnen doen. In ieder geval heeft deze route winst in Romandië opgeleverd.

@Marcel: volgens mij kun je door winst van Roglic ook gelijk stellen dat hij nergens teveel zelf heeft moeten doen. Anders was ie eel tweede geworden.

gardeyn 29 april 2018 om 20:09

@marcel: die arme Froome moet soms ook nog zelf reageren op aanvallen… Dat is toch helemaal niet de bedoeling…….

assen 29 april 2018 om 20:25

@Rahimns
Ik had niet in de gaten dat mijn taalgebruik uit de pas liep, sorry als ik je daarmee op de kast kreeg. En ja, Roglic had over steun niet veel te klagen.

tendam 29 april 2018 om 20:28

Teamprestatie, ontwikkeling, innovatie. Dat zijn de kernwoorden die volgens mij in elk persbericht moeten terugkomen. Op een gegeven moment verliest het dan z’n betekenis.

Roglic is een uitzonderlijk talent, die (eerlijk is eerlijk) bij elke ploeg wel was komen bovendrijven, maar bij LottoNL heeft hij het voordeel dat hij geen concurrentie heeft en dus volledig z’n eigen plan kan trekken. Dat gaat vooralsnog prima.

Merlinappa 29 april 2018 om 20:39

Ik vind het altijd wel knap hoe mensen bij TLJ zo negatief kunnen zijn, zelfs als ze winnen. Sterk team, sterk gereden en extreem sterke Roglic. 2 etappekoersen in korte tijd gewonnen, en niet de minste. Ik zeg hulde!

Pedalo 29 april 2018 om 21:09

Goed gereden naar vermogen van TLJ. Ze zijn geen Sky of QS die waar dan ook in overtal rijden en zo dus makkelijker winnen of veel initiatief nemen. Begeleiding is goed en renners presteren er naar vermogen uitzonderingen daar gelaten. Maar het is een simpel feit dat ze qua budget top presteren. Siviakov, Gaviria, Mas, Jakabsen, Halvorsen, Bernal enz. zit iedere ploeg achter aan. Groenewegen en Roglic niet. Vanmarcke rijdt zijn beste seizoenen bij de ploeg. Gaat naar Cannondale en is niet geweldig. Conclusie….veel geld geeft veel goeie renners maar niet iedere ploeg weet het beste er uit te halen.

AZH 29 april 2018 om 21:56

@IlPirata: in de Tour heeft Roglic gewoon de Sky-trein die hij moet volgen. Zou niet weten wanneer Kruijswijk zichzelf zou moeten opofferen.

VenetoSirmione 29 april 2018 om 21:57

@ Marcel1112:
Roglic is deze week goed ondersteund door Lotto-Jumbo, ook Kruijswijk heeft zeker belangrijk werk verricht. Het zorgde er voor dat Roglic in staat was om Bernal te volgen, wat hij uiteraard ook direct deed want je grootste concurrent mag je nooit laten gaan. Duidelijk voorbeeld wat er kan gebeuren als je dat wel doet; Rui Costa die niet direct mee sprong met Fuglsang en daardoor de ritoverwinning aan zijn neus voorbij zag gaan.

Romāns Vainšteins 29 april 2018 om 22:04

Romandie en Baskenland op rij binnentikken doe je niet met een kutteam dat niks kan en onnozele tactiek voert. Roglic is nu wel ook een andere renner geworden qua statuur en ik kan me goed voorstellen dat ze daar ook de jaarplanning op aan gaan passen door het wel degelijk pogen te zetten van een AK in de tour.

coenj 29 april 2018 om 22:11

Dat van vanmarcke ben ik het helemaal mee eens. Heeft zijn beste seizoen bij tlj gehad.

Samlambeej 29 april 2018 om 22:27

Ja maar het is wel een ontroerend verhaal, een gevallen schansspringer, een sloveen die maar weinig engels spreekt, die wordt geadopteerd in een nederlandse familie en ze laten nu samen het talent helemaal tot bloei komen.

Mwielerfan 29 april 2018 om 23:04

Tlj fanboys moeten iemand met een licht kritische noot meteen bashen?
@rahims dat er maar 1 doel is is juist het punt. Als je dat vindt is het juist beter om kruijswijk te sparen in tt. Dan kan hij de dag daarna meer bijdragen aan dat ene doel.
Verder grappig dat roglic de hele ploeg bedankt voor sterke rijden, terwijl er 3 toch nauwelijks niveau haalden. Waardeloos bla verhaaltje dus. Wel mooie koers en mooi resultaat.

sooike 29 april 2018 om 23:15

Laten we de overwinning van Roglic wel in het goede perspectief zien. Aan zijn team heeft hij zeker in de slotfase van enkele etappes hoegenaamd niets gehad; de man wint deze wedstrijd nagenoeg op individuele klasse. Dat is knap, maar laten we net als Zeeman niet de fout maken om de ploeg fors in de hulde te betrekken. En natuurlijk moet Roglic zijn gehalveerde ploeg bedanken, maar je hoort hem bijna heel anders denken over de sterkte van zijn ploeg…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.