Roelandts wil oogsten: “Heb gekregen wat ik wilde”
dinsdag 24 februari 2015 om 09:29

Roelandts wil oogsten: “Heb gekregen wat ik wilde”

Jurgen Roelandts wil dit jaar een klassieker winnen. De Belg zag zijn plannen elk jaar de mist in gaan om diverse redenen, maar wil nu een grote zege pakken. “De eerstvolgende weken zijn mijn weken.”

De komende weken is hij de kopman van zijn ploeg. “‘Eindelijk heb ik gekregen wat ik wilde; carte blanche”, zo zegt hij tegenover Het Nieuwsblad. “Voor het eerst mag ik eens helemaal op mijn manier naar de klassiekers toewerken.”

Dit betekent dat hij niet meer hoeft te werken in de sprint voor ploeggenoot André Greipel. “Een spurt aantrekken kost misschien niet zoveel fysieke energie, maar mentaal is het niet te onderschatten.” Dit betekent niet dat hij dit nooit meer wil doen. “Voor alle duidelijkheid: als we in mei samen de Ronde van België rijden, wil ik best nog eens de spurt voor hem aantrekken.”

Roelandts denkt niet dat hij het winnen verleerd is. “Wat Greg Van Avermaet kan, kan ik ook. Daar ben ik zeker van.”

Vorig jaar eindigde de renner van Lotto-Soudal als dertiende in de Omloop Het Nieuwsblad en tiende in Gent-Wevelgem. In zijn hoofddoel, de Ronde van Vlaanderen, kwam hij ten val. Een jaar eerder was hij nog als derde geëindigd in Vlaanderen’s mooiste. In 2011 werd Roelandts tweede in de E3 Prijs.

RIDE Magazine