Roelandts heeft last van bijholteontsteking

vrijdag 8 april 2016 om 08:12
Roelandts heeft last van bijholteontsteking

Foto: Marcel Koch

Jurgen Roelandts kampt in de aanloop naar Parijs-Roubaix met een bijholteontsteking. De kopman van Lotto Soudal verwacht op tijd fit te zijn voor de Helleklassieker. Hij hoopt op een natte editie.


“De voorbije twee weken is het wat op en af gegaan met mijn gezondheid. Ik ben nog niet helemaal de oude”, vertelt hij op de site van zijn ploeg. “Maandag, de dag na de Ronde, had ik last van sinusitis. Gisteren werkte ik een training af en vandaag was er de verkenning. De laatste twee dagen gaat het weer in stijgende lijn voor mij. Ik zal mij zeker niet achter mijn gezondheidsproblemen verstoppen zondag.”

De Belgische formatie kende de voorbije weken de nodige pech. “Wat Tiesj Benoot en Jelle Wallays betreft is het afwachten of zij voldoende gerecupereerd zijn. Ondanks de tegenslag die de ploeg gekend heeft, vind ik echter dat we in de breedte toch een sterk team hebben. Ik verwacht zondag André Greipel in de finale, hij maakte in de Ronde een zeer sterke indruk. In de editie van 2011 reed hij zich ook in de kijker. Datzelfde jaar werd Lars Bak vijfde, dus ook hij kan een resultaat rijden in Roubaix,” aldus Roelandts.

Roelandts hoopt dat de regen doorzet. “Al negen jaar lang wacht ik op een natte editie van Parijs-Roubaix dus van mij mag het zondag regenen”, geeft hij aan. “Het is zelfs beter dat het doorregent en het parcours overal nat ligt dan dat er hier en daar natte plekken opduiken; dat creëert gevaarlijkere situaties.”

Of het daadwerkelijk een natte editie van Parijs-Roubaix wordt, valt te betwijfelen. Op zaterdag wordt er regen afgegeven, maar volgens de voorspellingen blijft het zondag nagenoeg droog.

Selectie Lotto Soudal voor Parijs-Roubaix
flag-dk Lars Bak
flag-be Tiesj Benoot
flag-be Jasper De Buyst
flag-be Frederik Frison
flag-de André Greipel
flag-be Jürgen Roelandts
flag-de Marcel Sieberg
flag-be Jelle Wallays

Dit artikel delen:

5 Reacties

TaDo 8 april 2016 om 09:05

Het begon veelbelovend met zijn derde plek in Milan-San Remo, maar door omstandigheden is het vervolg teleurstellend. Aardig team, maar ze kunnen niet opboksen tegen de toppers.

Spinergy 8 april 2016 om 09:45

Amai, den Jurgen heeft problemen met de sinussen, daar is in België toch een goeie dokter voor? Moet ie VDB even bellen!

Chaba 8 april 2016 om 13:05

Weer een streep door de rekening voor Lotto want die gaat niet mee doen voor de winst.
Eén overwinning voor de Debusschere maar daarnaast heeft de Lotto toch niet echt een stempel kunnen drukken op het voorjaar.

theking 8 april 2016 om 17:35

Dekt zich alvast in voor een teleurstelling.

miguelon 8 april 2016 om 19:51

@theking, iets dat je niet begrijpt aan ‘ik zal me zeker niet wegsteken achter mijn gezondheidsproblemen zondag’? Of ben je gewoon een grappig mannetje?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair