Rodriguez mist Ronde van Lombardije door knieblessure

zaterdag 3 oktober 2015 om 13:14
Rodriguez mist Ronde van Lombardije door knieblessure

Joaquim Rodriguez kan morgen niet deelnemen aan de Ronde van Lombardije. De Spanjaard heeft gisteren tijdens een training zijn knie geblesseerd en is daarom niet in staat om de laatste WorldTour-koers van het seizoen te rijden. Rodriguez won de Ronde van Lombardije in 2012 en 2013.

“Gisteren deed ik nog een laatste training achter een motor”, legt hij uit in een persbericht van zijn ploeg Katusha. “Net toen ik de motor liet gaan, zag ik een verkeersbord over het hoofd en die raakte ik met mijn knie. Ik viel niet, maar voelde meteen erg veel pijn.”

Naarmate de dag vorderde, kreeg de Spanjaard steeds meer last. “Mijn knie zwol helemaal op. Het was zelfs moeilijk voor me om te lopen. Het is gewoon onmogelijk om momenteel te koersen. Erg jammer, want ik was erg gemotiveerd voor deze koers.”

Rodriguez is zaterdagochtend vanuit Italië weer teruggekeerd naar huis. Hij zal nog een mri-scan moeten ondergaan om de exacte schade vast te stellen.

https://twitter.com/PuritoRodriguez/status/650259725435731968

Dit artikel delen:

65 Reacties

hongerklopje 3 oktober 2015 om 13:16

Jammer! Extra pijnlijk als valverde morgen wint

Purito 3 oktober 2015 om 13:16

Verdorie zeg, doodjammer. Dit was echt zijn koers, en had hem ook kunnen winnen naar mijn mening. Maar ja, shit happens :(

Nu gewoon rust pakken en weer toewerken naar volgend jaar. Hij heeft een uitstekend seizoen gedraaid. Vamos Purito!

achtpuntzes 3 oktober 2015 om 13:19

@ Purito:
benieuwd of jij ook met pensioen gaat wanneer Hij er mee stopt. of heb je al een opvolger op het oog?

Purito 3 oktober 2015 om 13:22

@8.6
Nee hoor, dan kijk ik gewoon wielrennen met een objectievere blik. Of naar renners die ik gewoon graag zie winnen. Maar een opvolger zal er niet komen.

Timocycling 3 oktober 2015 om 13:23

Vraag ik me ook af, 8.6, ik denk de Colombiaanse ploeg!

Romāns Vainšteins 3 oktober 2015 om 13:24

Ik kom hier wel overheen.

Wheely 3 oktober 2015 om 13:24

Dit is lullig zeg, het geeft wel weer kansen voor andere renners want het was bijna gegarandeerd dat hij in de top 10 zou eindigen.

Purito 3 oktober 2015 om 13:26

@RV
Moet je echt overal op reageren? Want dit is gewoon een kleinzielige reactie.

Spruch 3 oktober 2015 om 13:28

@Purito
Je bedoelt kleinzerige.

achtpuntzes 3 oktober 2015 om 13:30

kom, laten we gewoon met zijn allen nachten wakker liggen van het ontbreken van Purito morgen, misschien dat het Purito wel helpt met de verwerking ervan. ;)

Purito 3 oktober 2015 om 13:34

@8.6
Ik ben er al weer overheen hoor. We moeten het ook weer niet overdrijven ;)

Maar teksten als ‘ik kom hier wel overheen’ zijn best wel treurig. Zeker als je alleen maar negatief bent over die bepaalde renner. Je hoeft niet te reageren. Het is nog altijd een keuze.

LyndaLid 3 oktober 2015 om 13:43

Jammer, toch een grote naam minder!

Voor het koersverloop maakt het natuurlijk niets uit, en ik had hem niet zien winnen, maar het is altijd spijtig als er grote namen wegvallen.

Purito 3 oktober 2015 om 13:44

@LL
Wie had je dan zien winnen?

Janjanssen98765 3 oktober 2015 om 13:59

@Purito

Wat maakt het uit wie hij ziet winnen?
Het is leuk dat jij fan bent van Purito maar dring niet iedereen zo je mening op.

ValverdeBassoNibali 3 oktober 2015 om 14:04

@Purito kan je toch niet echt serieus nemen. Je liefde voor Rodríguez lijkt toch een soort obsessie te zijn vind ik.

Purito 3 oktober 2015 om 14:08

Ik dring toch niemand iets op. Ik ben al jaren een roepende in de woestijn. Ik ben gewoon benieuwd wie LyndaLid morgen ziet winnen.

De reacties op WF beginnen steeds vreemder te worden. Wat een verschil met drie jaar geleden. Jammer, jammer, jammer.

Matisz 3 oktober 2015 om 14:08

@ValverdeBassoNibali
Iedereen heeft het recht te supporteren voor wie hij wil en hoe hij wil.

@Purito
Het enige wat ik me al geruime tijd afvraag waarom precies Purito?? Ben jezelf Catalaan, ken je hem, heb je hem al in het echt ontmoet of was hij de eerste renner waarvan je dacht “nou die krijgt mijn volwaardige steun”???

Purito 3 oktober 2015 om 14:10

@VBN
Nee, jij bent wel de laatste die serieus te nemen is. Met je ‘Valverde en monden snoeren’. Hou toch op man. Je verstopt je altijd als je weer als je ongelijk hebt. Nee, lekker makkelijk roepen dan.

Nevermind, veel plezier nog vandaag.

Purito 3 oktober 2015 om 14:15

@Matisz
Ik ben fan van hem geworden in 2008, toen ik hem zag winnen op de Muur van Montelupone. Met die prachtige outfit van Spaans kampioen. Ik was verkocht, en ben hem toen altijd blijven volgen. Dus dat is nu inmiddels al zo’n 7 jaar. Ik vind het daarnaast een geweldige persoonlijkheid, met humor en zelfkritiek. Zijn interviews zijn altijd heel erg open en eerlijk, in een wereld vol clichés en saaie persoonlijkheden.

Mede om die dingen ben ik fan.

Maar ik merk gewoon dat de teneur aan het veranderen is op deze site. Ik weet niet wat het is, maar het is zo. En wellicht ben ik wel niet op de goede plek. Misschien moet je hier gewoon voor Lotto Jumbo zijn. Of voor Gesink. Of bijzonder neutraal. Nou, dat weiger ik te doen. Maar ik zal bepaalde mensen dan maar niet meer lastig vallen met mijn passie voor Purito. Dat doe ik dan wel op andere fora, waar toch een andere manier van het kijken naar wielrennen heerst.

fietskoen1 3 oktober 2015 om 14:19

Purito is toch gewoon een heerlijke coureur en daar mag je toch enorm fan van zijn en supporteren? Iedereen heeft zijn favoriete renner(s). Dat is niet iemand je mening opdringen.

Purito is wat mij betreft een enorme meerwaarde voor deze site. Lekker karakteristiek en iemand met veel wielerkennis.

achtpuntzes 3 oktober 2015 om 14:21

@ purito:
goh, wat een drama. laat je niet zo op de kast jagen, man.

ProfrondeZevenbergen 3 oktober 2015 om 14:22

@purito
Wat zijn goede Nederlandstalige alternatieven als het om een forum gaat?
Ik vind vooral belangrijk dat het niet altijd over doping gaat in topics. En al zeker niet als een renner of ploeg goed presteert. Insinuaties over doping vind ik hier vaak de storende factor.

Matisz 3 oktober 2015 om 14:23

@Purito
Dat is een meer dan geldige reden om voor hem te supporteren. Ik vind hem trouwens ook een verademing in het peloton. Zoals ik tegen VBN al zei iedereen heeft het recht om te supporteren voor wie hij wil en hoe hij wil. Daarnaast volg ik jouw kritiek: ik wil daar aan toevoegen dat sommigen zichzelf op dit forum een status hebben aangemeten van zelfverklaard wielerpaus. Bijgevolg wordt alles wat ze zeggen als 'waarheid' aanzien terwijl anderen die in de marge soms betere en meer onderbouwde zaken mee te delen hebben worden genegeerd.

Romāns Vainšteins 3 oktober 2015 om 14:26

Hey Purito, leg anders nog eens uit wat er zo geweldig aan Rodriguez is. Goeie renner die weet wat hij kan maar af en toe een beetje laf lijkt het wel, dat kan schijn zijn natuurlijk, ik laat me graag informeren.

tylerhamilton 3 oktober 2015 om 14:33

Helemaal met purito eens, ik ben ook fan, hoewel zijn manier van koersen niet altijd de meeste symphatie verdiend, word ik toch altijd een stuk vrolijker als ik Rodriguez zie aanvallen. Je mening geven op een forum en iemand anders om een reactie vragen, is wat anders dan iemand een mening opdringen, in mij ogen.
En ik mag altijd graag je reacties lezen purito, ondanks dat ze dan niet objectief zijn ofzo, daar is een forum voor.

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone