Rodriguez mist Ronde van Lombardije door knieblessure
zaterdag 3 oktober 2015 om 13:14

Rodriguez mist Ronde van Lombardije door knieblessure

Joaquim Rodriguez kan morgen niet deelnemen aan de Ronde van Lombardije. De Spanjaard heeft gisteren tijdens een training zijn knie geblesseerd en is daarom niet in staat om de laatste WorldTour-koers van het seizoen te rijden. Rodriguez won de Ronde van Lombardije in 2012 en 2013.

“Gisteren deed ik nog een laatste training achter een motor”, legt hij uit in een persbericht van zijn ploeg Katusha. “Net toen ik de motor liet gaan, zag ik een verkeersbord over het hoofd en die raakte ik met mijn knie. Ik viel niet, maar voelde meteen erg veel pijn.”

Naarmate de dag vorderde, kreeg de Spanjaard steeds meer last. “Mijn knie zwol helemaal op. Het was zelfs moeilijk voor me om te lopen. Het is gewoon onmogelijk om momenteel te koersen. Erg jammer, want ik was erg gemotiveerd voor deze koers.”

Rodriguez is zaterdagochtend vanuit Italië weer teruggekeerd naar huis. Hij zal nog een mri-scan moeten ondergaan om de exacte schade vast te stellen.

https://twitter.com/PuritoRodriguez/status/650259725435731968

RIDE Magazine
65 Reacties
Sorteer op:
3 oktober 2015 18:11
Ik vind wedstrijden mooier dan renners, wanneer ze de start niet halen zal ik daarom niet malen, volgend jaar beter misschien dan maar. Wanneer je vlak voor de tour de hele top 10 een startverbod oplegt heb ik 1 dag iets van 'nou zeg' en daarna is het gewoon weer lekker kijken, zelf een stukkie fietsen en het is klaar.
Dat 'hij is gewoon slim, kijk nou naar dat palmares'-gedoe en de erehaag van handjeklap die altijd in de nasleep liggen wanneer de Purito-diva weer een bommetje dropt .. Koddig, net alsof degenen die het type tijdbom voorspelbare koersgedrag van mr wachtwachwachtpoef dat niet weten.

En uiteraard is iedereen wel ergens fan van etc maar wanneer je fanschap al herhaaldelijk een grote groep mensen irriteert mag je het ook wel eens bij jezelf zoeken toch?
3 oktober 2015 18:15
Ik vraag me af of dezelfde mensen die vinden dat Purito laf koerst ook vinden dat Cav of Kittel laf koerst:-p? In feite doen ze hetzelfde aanklampen en de laatste 1000 m pas op kop komen (in het geval van de sprinters zelfs nog wat later) en iedereen uit het wiel rijden. In mijn ogen is dat optimaal gebruik maken van je talenten . Daarnaast kan ik me nog heel recent een touretappe herinneren waarin Purito wel degelijk aanviel
3 oktober 2015 18:20
@ hnac:
heu, bij deze spreek ik uit dat ik een enorm fan ben van Titi. :p
3 oktober 2015 18:22
Wat zonde zeg. Als Valverde niet top is maakt Majka nu wel een goede kans. Moet hij wel durf tonen en een groot genoeg gat voor de afdaling zien te slaan.
3 oktober 2015 18:28
@RV
Volgens mij ben je een van de weinige leden die zich blijkbaar echt stoort aan mijn fanschap. Maar ik zoek je ook niet op hoor. Er zijn voldoende topics waar het niet gaat over Purito ;)

Maar jij blaast alles wel op tot mythische proporties, met 'Purito-diva' en 'mr wachtwachtpoef'. Bijzonder vermoeiend taalgebruik ook moet ik eerlijk zeggen. Maar goed, ieder zijn meug.
3 oktober 2015 18:34
'1 vd weinige' ? Mmmmmwoah,… 'mythische proporties' Dank je wel! ;)
3 oktober 2015 18:38
Quote:
Dat mensen zeggen wat het nou boeit wie LL ziet winnen, daarvoor is Wielerflits, om met elkaar over de koersen te praten.

*GASP!*

Waaattt zijn er mensen die dat zeggen?! Het is een schande! :D
3 oktober 2015 20:36
Jammer dat hij niet meedoet. Was uiteraard een factor in de finale geweest.

@Purito
Ik zou me niet zo druk maken over opmerkingen over purito of jouw supporterschap. Iedereen heeft recht om te supporteren. Maar dat kan wel reacties uitlokken van mensen die geen fan zijn of gewoon een beetje willen plagen. Jij hoort zeker thuis op dit forum!
3 oktober 2015 21:18
@RV
Quote:
Dat 'hij is gewoon slim, kijk nou naar dat palmares'-gedoe en de erehaag van handjeklap die altijd in de nasleep liggen wanneer de Purito-diva weer een bommetje dropt .. Koddig, net alsof degenen die het type tijdbom voorspelbare koersgedrag van mr wachtwachwachtpoef dat niet weten.


Beste Romans, ik heb nog nooit een woord eerder over de slimheid van Rodriguez noch over het feit dat Purito fan is geschreven. Althans niet dat ik me kan herinneren. En als dat al het geval is geweest dan zal ik daar eerder nuance in hebben willen brengen. Dus het enige koddige is dat jij hier weer een aantal mensen op een wat puberale manier in een hoek probeert te duwen om zo maar je gelijk proberen te halen. Niet heel erg volwassen en het getuigt ook van weinig zelfreflectie. Je kan ook gewoon een keer aangeven dat je er naast zit of de mening van een ander respecteert, word je echt geen slecht of ander mens van. Sterker nog het geeft je misschien wel iets sympathieks in plaats van de wat neerbuigend overkomende houding die je nu soms inneemt.
3 oktober 2015 21:21
Jammer dat Spilak niet als back-up mee is, die had hier ook kunnen knallen.
3 oktober 2015 23:47
@striga
Ik vind Spilak niet goed rijden sinds Zwitserland, waar hij won. De ploegleiding zal er ook zo over denken.

Overigens wel bijzonder sneu voor Purito, tezamen met Nibali en Valverde was hij hier toch dé kanshebber. Nu wordt het wel moeilijker te controleren voor Movistar, wat Nibali goed uitkomt.
4 oktober 2015 01:19
Na Zwitserland heeft ie idd niks meer gepresteerd. Heeft daarna volgens mij ook bijna alles in dienst van gereden maar zal idd wel vorm missen. Aan de andere kant is t ook geen eendagsrenner. Jammer, want morgen wordt wel een Spilakdag.
4 oktober 2015 01:23
Ik ben zelf ook wel fan van Purito. Vooral als hij hard zo'n steil heuveltje op knalt. Mooi om te zien. Jammer dat hij er niet bij is. Ik zag hem overigens niet als een van de topfavorieten hier. Valverde, Nibali of Wellens pakt 'm morgen. En heb ook nog wel stille hoop dat Gesink het goed gaat doen. Die toonde goede vorm in Canada en op het WK.
4 oktober 2015 10:16
@Spruch het gaat hier helemaal niet om 'gelijk halen' of 'er naast zitten' maar om meningen, daar zitten geen exacte statistieken aan verbonden. Op een discussieforum hoef je mi ook niet om de halve haverklap aan te geven dat je alle andere meningen respecteert want dat is 'default', net zo overbodig als overal 'volgens mij/persoonlijk denk ik dat' te moeten schrijven. Ik constateer gewoon dat dit onzinnige Rodriguez-gedram voor de tigste x langskomt met dezelfde stoet aan comments erachter aan, verder niks, chill.
4 oktober 2015 11:44
@Romans
Quote:
Ik constateer gewoon dat dit onzinnige Rodriguez-gedram voor de tigste x langskomt met dezelfde stoet aan comments erachter aan, verder niks, chill.

Ik ben chill hoor. Maar de bovenstaande zin heeft net als veel van je commentaren iets waar anderen je terecht op wijzen, je presenteert iets als een waarheid (ik constateer), terwijl je feitelijk gewoon je mening weergeeft. Dat jij dat blijkbaar niet wilt inzien, moet je natuurlijk zelf weten, maar dat is een nogal arrogante houding terwijl je het wellicht niet zo bedoelt.

Reacties zijn gesloten.