Robert Power langs de kant door zeldzaam oedeem in beenmerg

Robert Power langs de kant door zeldzaam oedeem in beenmerg
woensdag 25 november 2015 om 14:40

Het verwachte debuut van supertalent Robert Power in het shirt van Orica-GreenEDGE laat op zich wachten. De 20-jarige Australiër staat voor onbepaalde tijd aan de kant met een zeldzaam oedeem in zijn beenmerg, weet The Herald Sun.

Zeer zeldzaam
De aandoening kwam min of meer toevallig aan het licht. Power verliet halverwege het seizoen de Tour Alsace na een val op zijn knie. Hij bleef echter lange tijd last houden van het gewricht, waarna hij zich liet onderzoeken in het ziekenhuis. “Ik ben al veertig jaar als dokter actief in de sport en heb zoiets nog nooit gezien”, vertelt dr. Peter Barnes, de medische directeur van Orica-GreenEDGE. “Het staat met kleine lettertjes in de boeken, maar het is iets waarnaar je nooit wordt gevraagd tijdens een examen, omdat het zo zeldzaam is.” Oedeem is de aanwezigheid van vocht op plekken waar dat normaal gesproken niet of nauwelijks aanwezig is.

Aandoening zorgt voor knieproblemen
“Op een MRI-scan lijkt het op een botkneuzing”, gaat Barnes verder. “Maar het is niet gerelateerd aan een trauma of specifiek aan het fietsen. We weten niet wat het veroorzaakt heeft. Robert krijgt pijn in zijn knie zodra hij gaat klimmen of kracht- en duuroefeningen doet. Verder heeft hij nergens last van en dat is het frustrerende. Hij kan lopen, springen, huppelen en hij voelt niets. Er is geen behandeling mogelijk. Het enige dat we weten is dat het uiteindelijk goed komt, maar de vraag die over blijft is wanneer? We hebben geen idee, al zegt de literatuur dat het ergens tussen de vier en 24 maanden is.”

Evans bekijkt het positief
Oud Tour de France-winnaar Cadel Evans heeft zich inmiddels opgeworpen als mentor voor zijn jonge landgenoot. “Robert heeft nu een vreemde blessure die hem gaat ophouden. Maar weet je, soms helpt het langzaam starten je langer door te gaan. En daarmee spreek ik uit ervaring”, aldus Evans. De komende maanden zal Power nauwlettend in de gaten worden gehouden door het Western Australian Institute of Sport.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Disarray96 25 november 2015 om 15:41

Hopelijk komt het echt weer goed en hindert het zijn carriere niet.

Dayer Quintana 25 november 2015 om 19:59

Dit is zuur, rustig verder werken en hopen dat hij snel herstelt.

Headlines

Materiaalzone

Populair