Streep door Giro: Robert Gesink breekt sleutelbeen en bekken

zondag 28 april 2019 om 17:25
Streep door Giro: Robert Gesink breekt sleutelbeen en bekken

foto: Cor Vos

Update

Er kan een streep door de Giro van Robert Gesink. Hij heeft bij zijn valpartij in Luik-Bastenaken-Luik zijn sleutelbeen en bekken gebroken. Hoe lang hij moet herstellen, is nog niet bekend. Wel zal de 32-jarige Nederlander voorlopig langs de kant staan.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Dat is heel slecht nieuws”, zegt ploegleider Addy Engels tegen de NOS. “Ik heb niet gezien wat er gebeurde. Het lag uit elkaar en we hadden de 22ste auto. Roberts naam werd genoemd bij de val en hij stond in de bocht, maar kon niet steunen op zijn rechterbeen. De ambulance stopte, maar hij kon niet zonder ondersteuning daarin. In het ziekenhuis hebben ze nieuws het bevestigd. Als het goed is gaat hij nu naar het ziekenhuis in Maastricht.”

“Hij had heel veel pijn en ik weet dat hij geen kleinzerige jongen is. Het is niet de eerste keer helaas”, aldus Engels, die daardoor ook een belangrijke ploegmaat voor Giro-kopman Primoz Roglic weg ziet vallen. “Dat is wel helaas zo. Het is een heel belangrijke ondersteunende man voor in de bergen. Dat is niet alleen maar op de fiets, want ook in de groep heeft hij heel veel ervaring. Het is een belangrijk iemand die wegvalt.”

Dit artikel delen:

87 Reacties

StonedCamel 29 april 2019 om 10:28

Wat vreselijk zuur voor Gesink weer (en voor Roglic, maar die redt zich wel). Had vorige week bij de AGR het gevoel dat er aardig wat op zat, maar ja, dat lijkt meestal voorbode voor hem dat het mis gaat.

Overigens valt Gesink helemaal niet vaak zoals hier is gesuggereerd, maar is het bijna altijd erg. Allicht inderdaad door zijn postuur: lang, dun en blijkbaar breekbaar. Hopelijk valt de hersteltijd mee en kan hij in de Tour Kruijswijk naar het podium helpen, maar een bekkenbreuk kan je wel ff aan de kant houden.

0
fietsvriend 29 april 2019 om 13:00

Wat is nu precies de status van die bekkenfractuur? Las bij de NOS dat ze alleen zijn sleutelbeen opereren.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone