Robert Gesink nog niet enthousiast over dit seizoen

vrijdag 9 juni 2017 om 08:51
Robert Gesink nog niet enthousiast over dit seizoen

foto: Sirotti

Het wielerseizoen 2017 heeft Robert Gesink voorlopig nog niet gebracht wat hij ervan had gehoopt. De 31-jarige renner van LottoNL-Jumbo wist nog geen topresultaten te behalen. “Het liefst pak je een goed resultaat en bouw je daar op door, maar dat is nu helaas niet het geval”, zegt Gesink in gesprek met het AD.

“Dat is balen, want over het algemeen was mijn niveau erg goed. Ik heb op heel veel momenten geprobeerd om een klassement te rijden, maar dat is eigenlijk alleen in Down Under gelukt. Ik kan niet zeggen dat ik enthousiast ben over dit seizoen.”

Een belangrijk piekmoment in de eerste seizoenshelft was de Ronde van Californië, maar door materiaalpech verloor hij het uitzicht op een goede notering. “Ik was daar overal scherp, zat er telkens goed bij, maar in de afsluitende tijdrit loopt mijn achterband eraf. Daar heb ik heel erg van gebaald. Want het was toch lekker geweest om met een vierde of vijfde plaats hier naar toe te rollen. Maar ik kan er nu niets meer aan doen.”

Momenteel is hij in Spanje op hoogtestage op de Sierra Nevada om zich voor te bereiden op de Tour de France. “Mijn gedachten zijn al bij de Tour. Ik ben heel benieuwd hoe het daar gaat zijn om met de ploeg het klassement los te laten en vol voor de ritten te gaan.”

Dit artikel delen:

72 Reacties

ikbenprocycling 9 juni 2017 om 08:53

In before Sooike.

Hoe is het eigenlijk gesteld met de gunfactor voor deze Condor in het hedendaagse peloton ? (niet te verwarren met die ene uit Colombia)

0
IlPirata 9 juni 2017 om 08:57

Ik ook niet Robert, maar in de tour mag je mij verbazen.

0
Pietertje2 9 juni 2017 om 09:00

@ikbenprocycling

Ik voorspel iets in de trend van “die overbetaalde aansteller presenteert al jaren niet meer” en “dat heb ik altijd al gezegd”

Ik hoop in ieder geval op een ritzege in de Tour en ik verwacht dat hij er dichtbij gaat zijn.

0
Covadonga 9 juni 2017 om 09:02

Als je bijna nergens start, rijd je ook geen uitslagen.

0
Geit in mijn Kelderman 9 juni 2017 om 09:04

Ik blijf het toch een domper vinden. Robert Gesink, die op z’n 22ste jongens als Valverde eraf poeierde in de Vuelta, die op z’n 24ste bij de allerbeste hoorde in de Tour, is nu op zoek naar het kapen van ritjes. Op zoek naar de kruimels die de toppers laten liggen, en die iedereen over een jaar weer is vergeten.

Maar goed, gezien wat die jongen allemaal aan tegenspoed heeft meegemaakt heb ik vooral mijn petje af dat hij nog een prof is die bovenal positief in het leven lijkt te staan.

0
albertooo 9 juni 2017 om 09:05

De fladderende cadans is er al een tijdje uit bij Gesink, hij rijdt nu al een aantal jaren een zwaarder verzet bergop. En dat scheelt toch die paar procent ten opzichte van de toppers, als je dag in dag uit energie moet sparen voor een klassement. Maar voor een dagzege kun je hem bijna zeker opschrijven.

0
Spinergy 9 juni 2017 om 09:06

Die band zal wel gekit zijn door dezelfde topper als die van Kelderman.
@Covadonga: +1, dat is omdat hij ALS hij start hij ook voor de prijzen wilde rijden… net als Van Avermaet en Valverde zeg maar ;)

0
rahimns 9 juni 2017 om 09:09

@Covadonga dan moet je nog maar eens rustig kijken… hij heeft 6 meerdaagse koersen gereden en dan nog 2 eendaagse wedstrijden.

Verder inderdaad wat teleurstellend, hij had zeker een dikke top 10 gereden in California zonder de pech. Hopelijk kan hij nog wat maken van de komende wedstrijden waar hij aan de start staat.

0
wiebipedia 9 juni 2017 om 09:09

Is de man zelfkritisch is het weer niet goed. Reed prima in Californië en is mijns inziens ook best hard voor zichzelf. Wint gewoon recentelijk nog een Vuelta etappe en had zonder pech top 5 gereden in Californië. Ket zn top 10 plek in TDU en ambitie voor etappes in de tour, lijkt me dat zo gek nog niet. Er zijn zat jongens die het voor minder moeten doen.

Het enige is dat hij niet bepalend is geweest in koersen en dat zit m dwars denk ik

0
flyellus42 9 juni 2017 om 09:10

tja, als je alleen maar traint, traint, traint en bijna nergens aan de start staat. Dan kan je ook verwachten dat de prestaties minder zijn dan verwacht. Wielrennen is meer dan alleen maar trainen. Je moet ook wedstrijdhardheid op doen, kunnen rijden in een grote peloton.

0
HoofdIsVrij 9 juni 2017 om 09:15

Hopelijk kan hij in de rest van het seizoen nog iets moois laten zien, maar ik vrees een beetje een vertrek door de zijdeur zoals Jurgen VDB.

0
luckyloek 9 juni 2017 om 09:17

Jippie, het feest van het napraten en onwaarheden is weer begonnen. Gesink heeft helemaal niet weinig gereden. 39 westrijddagen tegenover bijvoorbeeld 30 van Valverde ‘die overal start’. Als de prestaties er niet zijn dan valt het gewoon minder op. Dat het een prut seizoen is tot nu toe zal niemand ontkennen, maar graag bij de feiten blijven.

0
Hengacity1 9 juni 2017 om 09:23

Tis al jaren prut, hij trapt gewoon zijn vermogens niet meer en kan niet meer met de besten mee. Weigert om zijn pin eruit te halen en ik denk uit angst

0
Hengacity1 9 juni 2017 om 09:28

Daardoor rijd hij overal met een 0,5 tot 0.7 kilo extra. Je wil niet weten wat dat scheelt op een klim van op 10KM. Helemaal met zijn lengte. Zonder die pin deed hij nog regelmatig mee voor winst. Helaas wil Robert hier niet zonder en kiest hij voor de bekende weg ipv het avontuur. Het is geen wereldtopper meer in et klassement rijden en dat doet bij menig wieler liefhebber ontzettend pijn. Het is en blijft mijn favoriete wielrenner.

0
Danny81 9 juni 2017 om 09:28

Ik hoop nog steeds (tegen beter weten in) op een laatste moment koerswijziging en dat hij alsnog voor een klassement gaat. Sommige mensen genieten van een etappezege, maar ik vind het heerlijk om 3 wekenlang mee te leven. Ook voor een top 10 positie.

0
Wheely 9 juni 2017 om 09:29

Niet vergeten dat ploegmakker Bennett Californië heeft gewonnen mede dankzij werk en aanwezigheid van een sterke Gesink, jammer van zijn uiteindelijke eigen resultaat daar maar dat is eigenlijk van secundair belang. Als ik Robert was zou ik moed putten uit de successen van zijn ploegmakkers en me optrekken aan een Dumoulin. Verder niet teveel naar je eigen scorebord kijken condor, vliegen is een gevoel.

0
Blaudzun 9 juni 2017 om 09:29

@Geit Zal het nog iets te maken hebben met ‘het tijdperk’?

0
UrbanSteel 9 juni 2017 om 09:31

Ik zou het jammer vinden als het bij Robert gewoon op is, sommige renners kunnen met gemak tot ver in dertigste geweldig presteren en andere hebben dan weer de pech met moeder natuur dat het na hun 30ste langzaam minder wordt.
Ze kunnen zeggen wat ze willen maar ik heb van hem genoten sinds ik hem voor het eerst gezien had in Rund Um Köln 2006, waar hij samen met Kai Reus in de kopgroep zat en hij al het werk opknapte voor Kai Reus, bij God op het laatst moest hij steeds lossen maar met zijn niet aflatende instelling kwam Robert steeds terug met als gevolg ere plaatsen voor Reus 3e en Gesink 4e.
Robert , dank voor deze jaren , mogelijk hebben we een slecht jaar en staat Robert er volgend jaar weer , laat ons hopen.

0
Mathieu Moller 9 juni 2017 om 09:40

Ik snap niet waar het idee vandaan komt dat Gesink weinig koersen rijdt. Hij heeft dit seizoen bijvoorbeeld meer koersdagen (45) dan Porte (29), Froome (27), Valverde (34) en Contador (40).

0
Pol 9 juni 2017 om 09:42

Alle renners die de tour gaan rijden zijn nu aan het koersen (op twee na)of gaan dit weekend koersen.
Gesink gaat weer maar eens op trainingskamp.Hardheid krijg je met koersen en niet met trainen.

0
LaurentJalabert 9 juni 2017 om 09:43

Wow niet echt een goede reflectie. Als je meent dat je er in Californië goed bijzat… Hoeveelste werd hij op mt. Bouldy en achter wie allemaal? Voor de rest natuurlijk een heel matig seizoen en ik denk dat er zo ongeveer ten tijde van de Tirreno wel alarmbellen hadden moeten gaan rinkelen. Als je daar niet eens in de buurt van de top-10 komt, terwijl dat wel het doel is dan is er in de voorgaande periode iets niet goed gegaan en moet je gaan reflecteren. Ik heb het idee dat hij zich dat nu pas realiseert, nu ook Californië tegenviel.

0
Scotty 9 juni 2017 om 09:46

Dus de renner die al het hele jaar algemeen klassementen rijdt, niet echt uit de verf komt, wil in de TdF opeens ritten gaan kapen?

0
arviidd 9 juni 2017 om 09:48

@Scotty: Opeens?

0
rahimns 9 juni 2017 om 09:51

@LaurentJalabert hij werd 9e op Mnt Baldy … is dat slecht als je ook nog eens het tempo lang hoog hebt gehouden voor Bennett. En voor hem eindigde volgens mij alleen maar mannen die ook wel wat kunnen bergop. En in ieder geval ook toegewerkt hadden naar deze koers. En als je die 2 minuten eraf haalt die hij waarschijnlijk liet liggen in die TT door pech had hij een dikke top 10 gereden. En natuurlijk viel de rest van dit seizoen tegen.

Verder heeft hij de afgelopen jaren gewoon prima gepresteerd, zeker gezien al de pech die hij heeft gehad. En die pin gaan ze niet verwijderen zolang hij er fysiek geen last van heeft. De risico’s zijn behoorlijk groot en kunnen zelfs het einde van zijn carrière betekenen.

0
Romāns Vainšteins 9 juni 2017 om 09:55

Kan gewoon nog een prima seizoen worden als je in de tour met meerdere vluchten mee zit en wie weet de vuelta voor het klassement kan rijden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone