Robert Gesink: “Misschien een tikkeltje frisser dan de concurrentie”
foto: Sirotti - archief
zondag 12 juli 2015 om 14:42

Robert Gesink: “Misschien een tikkeltje frisser dan de concurrentie”

LottoNL-Jumbo start om 15.45 uur aan de ploegentijdrit in de Tour de France. De enige Nederlandse formatie in de drieweekse rittenkoers kent in Robert Gesink haar kopman. Na de verkenning van het parcours moet hij erkennen: “Een lastige ploegentijdrit, zeker de finale. Dat is steeds meer klimwerk.”

De finale bestaat uit een klim van anderhalve kilometer aan ruim zes procent stijgingspercentage. Gesink hoopt voordeel te hebben van de eerste week, waarin veel ploegen op kop hebben gereden. “De jongens van die ploegen hebben zich helemaal opgerookt. We hebben veel op de tweede lijn gereden, hebben ons wat gespaard. Misschien dat we daardoor een tikkeltje frisser zijn dan de concurrentie.”

“De indeling bij zo’n ploegentijdrit is lastig”, gaat de Varssevelder verder tegen de NOS. “Ik ben geen fan van mannen opofferen. Je moet het aanvoelen op het juiste moment. We zijn echter allemaal beroepsrenners. We doen dit al een tijdje en weten wel een beetje hoe het werkt.”

Mathieu Heijboer is de trainer bij de wit-geel-zwarte ploeg. Hij is hoopvol gestemd. “De renners hebben het parcours diverse keren op video gezien. Nu hebben we het gereden. Het was niet ideaal, maar dit is de Tour. Ze hebben het gezien en gevoeld. Ik hoop op een top-8”, aldus Heijboer.

RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
12 juli 2015 14:50
Top 8 moet toch mogelijk zijn, 6 zou top zijn en 10 te weinig. Maar belangrijkste is resultaat tov Roberts concurrenten voor AK
12 juli 2015 14:51
Hopen, hopen, hopen…...zeker als trainer zou je moeten weten wat je mag verwachten!

Gezien de resultaten van Lotto-Jumbo dit jaar verwacht ik dat de trainingsmethodieken/-schema's eens goed geanalyseerd worden, want het laat met enige regelmaat te wensen over.
Er is meer dan genoeg talent en klasse in de ploeg aanwezig, maar om de een of andere reden komt dat er in mijn optiek onvoldoende uit.
Ik verwacht een top 12 plaats. Succes mannen!
12 juli 2015 14:51
Lijkt me een realistisch doel, maar hoop stiekem dat ze ons kunnen verrassen met meer dan dat :)
12 juli 2015 14:54
Ik begrijp dat je niet met de hele ploeg elke etappe kunt rijden, maar vind het toch wel merkwaardig dat ze deze etappe niet samen hebben verkend. Van een ploeg die het klassement van secundair belang vind, snap ik dat. Maar dat kun je van LJ niet zeggen.
12 juli 2015 14:54
Om toch maar weer eens tegengeluid te laten horen:
Klein detail, maar Gesink lostte gisteren ook op het moment dat Nibali moest lossen.
Hij kon op het laatste moment nog aansluiten omdat de klim afvlakte.
Dit kunnen details zijn met grote voorspellende waarde.
12 juli 2015 14:56
Henk, ik denk dat jij dan verkeerd hebt gekeken. Gesink was geen moment aan het lossen gisteren. Jij bent in de war met Paul Martens. Dat was de 2e Lotto Jumbo renner die, inderdaad, even moeite had en pas op het laatste vlakke deel terugkwam.
Gesink is geen moment in de problemen geweest. Was meer aan het vechten met Uran en nog wat renners omdat hij telkens ingesloten raakte
12 juli 2015 14:58
@Pedaleur, ik lees toch dat ze het diverse keren op video hebben gezien en nu hebben gereden, dus dat ze het zowel gezien als gevoeld hebben.
12 juli 2015 14:59
Als dat Martens was heb ik het verkeerd gezien.
Excuses.
12 juli 2015 15:01
@Spaakje
Ze hebben de etappe vanochtend voor het eerst gereden, dat vind ik aan de late kant.
12 juli 2015 15:03
@Pedaleur
Ik denk dat andere ploegen ook vanmorgen pas de eerste keer als ploeg verkend hebben.
12 juli 2015 15:03
Behalve wat pech in de waaiersetappe ziet het er tot nu toe wel goed uit voor Gesink. Overigens heb ik wel het gevoel dat de Gesink een iets minderde klimmer is tegenwoordig en een iets beter tijdrijder.

Lotto-Jumbo heeft toch wel een aantal renners die niet geheel fris zijn: Kelderman, Ten Dam en Tankink.

Verwacht dat ook een plek in de middenmoot. Hopelijk houden ze het tijdverlies beperkt t.o.v. de topploegen.
12 juli 2015 15:05
@Pedaleur, ja het is maar hoe je het bekijkt. Nu ligt het vers in het geheugen en de ploeg voelt zich vandaag hetzelfde. Als je het eerder proef gereden hebt met een fitte Ten Dam en Kelderman heb je daar nu ook niet heel veel meer aan toch?
12 juli 2015 15:05
Waarom verwacht iedereen toch top 5/6??? Dat is naar mijn mening toch echt bijkans onhaalbaar! Misschien als iedereen fit was geweest maar nu echt niet. Ik som op.

Beter: BMC, Sky, Movistar, Tinkoff, Etixx (ook zonder Martin), Astana, IAM, Cannondale
Gelijk: Lampre, Lotto Soudal, Trek, Giant, Katusha
Minder: AG2R, Bretagne, Bora, FDJ, Orica, Cofidis

Ik verwacht ze toch echt ergens tussen plek 9 en 11 en dan denk ik dat ze het redelijk goed hebben gedaan. BMC, Sky, Movistar en in iets mindere mate Astana zie ik hier echt flink tijd pakken.
12 juli 2015 15:07
"Hopen, hopen, hopen……zeker als trainer zou je moeten weten wat je mag verwachten"!

Je mag iets verwachten qua performance, snelheid, ongeveer een eindtijd in gedachten hebben. Dat is echter iets totaal anders dan welke plek dat in de daguitslag wordt!
12 juli 2015 15:07
Ik denk dat ze zeer tevreden mogen zijn met een top-10 plek. Met name doordat de renners die het bergop zouden moeten doen toch redelijk aangeslagen zijn
12 juli 2015 15:08
@Pedaleur de charme

Voor een ploeg als TLJ die niet de Tour gaat winnen is dat vroeg zat. Je kunt onmogelijk de hele Tour gaan verkennen, dus lijkt het me logisch dat je die ploegentijdrit die ze toch niet kunnen winnen niet in de weken voor de Tour gaat verkennen. Ik vraag me af hoeveel ploegen dat wel gedaan hebben.
12 juli 2015 15:09
Ik schat TLJ toch wel hoger in dan Giant en Trek die hun beste mannen kwijt zijn, en zeker dan Katusha die er al twee hebben verloren.
12 juli 2015 15:09
@Orakel
Als renners allemaal 100% fit zijn is dat wat makkelijker. Ik vrees dat niemand precies kan verwachten hoe de geblesseerden het zullen doen. Er werd Heijboer gevraagd naar de plek, niet naar de performance, snelheid en eindtijd.
12 juli 2015 15:10
@alsjewint
Ook Saxo heeft het op de manier van TLJ gedaan: video maken en zondagochtend parcours verkennen.
12 juli 2015 18:06
Doping kan een winnaar van m maken!

Reacties zijn gesloten.