Robert Gesink klaar voor Tour de France
maandag 22 juni 2015 om 09:17

Robert Gesink klaar voor Tour de France

Het vertrouwen is teruggekeerd bij Robert Gesink. De 29-jarige renner van LottoNL-Jumbo finishte gisteren in de top tien (negende) van het eindklassement van de Ronde van Zwitserland. Een topnotering in de Tour de France is het volgende doel.

“Twee keer top tien, dat is best goed”, zegt Gesink tegen Het Nieuwsblad. “Ik heb een hoop vertrouwen opgedaan en stappen gezet.” Hoewel hij tevreden is met zijn eindnotering had hij vooraf gehoopt op een betere positie in het klassement. “Maar tijdens mijn hoogtestage heb ik vanwege vermoeidheid wat zware trainingen moeten laten schieten. Daardoor ontbrak aan het begin van de ronde nog een beetje de scherpte om hier daadwerkelijk om de knikkers mee te doen. Het echte effect van mijn hoogtestage ligt nog verder weg. Ik heb hier in Zwitserland een superprikkel gehad, ben elke dag tot het gaatje gegaan. En daar moet ik in de Tour de vruchten van plukken.”

Gesink verkent vandaag kasseien, en daarna bergritten
PIC532187486

Vandaag verkent Gesink met een gedeelte van de Tourploeg de vierde etappe van de Tour de France.

De 223,5 kilometer lange etappe met onderweg verschillende kasseistroken wordt door verschillende klassementsrenners gevreesd. “Je weet dat het in de eerste week van de Tour de France weer hectisch gaat zijn en zeker ook in deze rit”, zegt hij in De Telegraaf. Gesink gaat ook nog enkele bepalende bergritten verkennen. Het Nederlands kampioenschap slaat hij over.

RIDE Magazine
65 Reacties
Sorteer op:
22 juni 2015 09:22
Top 20 heel misschien haalbaar in de Tour. Wordt weer een beetje anoniem meehobbelen. Kon in de bergen wat mij betreft geen potten breken en met echte klimmers als Quintana en Contador heeft hij helemaal geen schijn van kans. Hij zou zich beter kunnen richten op een etappewinst.
22 juni 2015 09:23
Taaie krijger maar ik verwacht hem niet bij de eerste tien
22 juni 2015 09:23
Quote:
Het Nederlandse kampioenschap slaat hij over.

Gezien de context van het artikel: dat gaat zowel om de verkenning als om de wedstrijd zelf.
22 juni 2015 09:26
De belangrijkste vraag is, hoe kan hij en de rest van de ploeg omgaan met de druk. Er is niet veel gepresteerd totnogtoe (alleen Kruiswijk - Giro) en de Tour moet veel goed maken. Los daarvan zie ik hem niet bij de beste 15 eindigen. Ik denk dat Ten Dam het hoogste zal eindigen in het AK. Ik hoop wel dat we Gesink en andere TLJ'ers veel in de aanval zien, net zoals Kruiswijk in de Giro.
22 juni 2015 09:29
Over een paar weken weten we of de voorbereiding goed is geweest.
22 juni 2015 09:30
Ik richt mijn schijnwerper, als jullie het niet erg vinden, even op Gesink ipv Dumoulin (als dat mag op deze site) ;).

Ik denk dat we niet moeten vergeten dat Gesink voor de Vuelta van vorig jaar ook geen hele goede Ronde van Polen had gereden, maar ook daar zei dat de sensaties goed waren. Dat geluid horen we nu weer, en zijn tijdrit was echt meer dan behoorlijk. Ik denk dat in zo'n zwaar bezette tour top 10 een uitstekende prestatie zou zijn, maar als ie daadwerkelijk verbetert naar het einde toe dan zou dat toch gewoon moeten kunnen. Ik zag gisteren weer een troll een lijstje posten met namen waar ie sowieso achter zou eindigen als er niets geks zou gebeuren, en daar stonden onder andere Navarro en Talansky bij... Alsjemekoekoek.
22 juni 2015 09:30
hij reed een zeer matige (voor zijn doen) RvZ dus waarom hij het goed zou gaan doen in de tour ontgaat mij !!
22 juni 2015 09:31
Laten we hopen op een verrassing! En niet met 3 kopmannen naar de tour. Gewoon de beste kiezen en de rest laten knechten.
22 juni 2015 09:38
Ik verwacht eigenlijk van geen van de mannen een top 10. Vond Gesink niet echt overtuigen op de klimmetjes. Ik hoop eigenlijk dat ze er gewoon in gaan vliegen, met zijn allen jagen op etappezeges. En wie weet zit er dan nog wel een mooi klassement in voor een van de vier.
22 juni 2015 09:40
Knap hoe hij zich heeft teruggevochten na tegenslag. Maar het ijs is en blijft te dun. De Rettenbachferner liegt niet: 2 minuten en 27 seconden en de Tour heeft een handvol van dit soort reuzen (ook na het schrappen van de Telegraph/Galibier).

Knechten dus want ook etappewinst zit er niet in.
22 juni 2015 09:42
Juist Piet. Vergeet dat klassement, waar ze met zeer veel moeiete misschien top 10 kunnen rijden. Ga lekker voor etappes en de bollentrui
22 juni 2015 09:43
Ga toch eens voor ritzege of bollentrui ipv anoniem mee hobbelen voor plek 10 t/m 15.
22 juni 2015 09:47
Ik heb zo'n gevoel dat Gesink dit jaar heel erg hoog gaat eindigen. Top 5 is misschien wel haalbaar.
22 juni 2015 09:48
Laat Kruijswijk, Gesink en Kelderman hun dagen uitkiezen om ten strijde te trekken en laat Ten Dam met de groep favorieten meeklimmen.
22 juni 2015 09:50
Ik vind het toch enigszins apart dat de spagaat met 3 (!) andere min-of-meer 'pure' AK-rijders nauwelijks aangehaald wordt en dat Gesink dermate overduidelijk een eigen klassement gaat rijden zonder de optie aan te halen dat er een ploeggenoot beter zou kunnen zijn en daarvoor gewerkt moet worden. Zelfvertrouwen? Gebrek vanuit de ploegleiding betreffende een visie hierop?
22 juni 2015 09:54
@LyndaLid Want Gesink is tegenwoordig veel beter dan Talansky? Ik geloof best dat Gesink boven hem kan eindigen, maar ik zie dat niet als een zekerheidje. Talansky heeft ook al twee keer top 10 in een grote ronde gereden. Onder meer in de Vuelta van 2012 (ik weet het, lang geleden) en daar eindigde hij maar een minuut achter Robert.

On: Ik ben totaal niet nationalistisch ingesteld, dus het zal mij weinig uitmaken of de Nederlanders goed presteren. Achterin de top 10 eindigen kan ook heel aantrekkelijk zijn, als je aanvallend koerst. Ik ben bang dat ze er drie weken achteraan gaan hobbelen, zonder zelf actie te ondernemen.
22 juni 2015 09:56
@RV
Nee, ik las vanochtend dat ook hij zich er van bewust is dat ze met veel AK jongens starten, en dat er gaandeweg zal worden gekeken wie het beste presteert. Daar wordt dan voor gewerkt. Lijkt mij ook de meest logische tactiek, al zie ik niemand van TLJ in de top10 eindigen.

Het blijft een lastige situatie..Kruiswijk Kelderman Ten Dam en Gesink komen allemaal net te kort voor het klassement, maar echte afmakers zijn het ook niet wat de kans op etappe winst ook erg klein maakt natuurlijk.
22 juni 2015 09:59
Vorig jaar had Belkin nog 3 man in de top 15 staan. Ook toen werd Belkin het lachertje van het peloton genoemd. Mensen, de tour bepaald zelf het verloop. Niemand kan voorspellen hoe etappes verlopen. Wie had vorig jaar verwacht dat Laurens ten Dam top 10 zou rijden. Is Gesink dan ineens heel erg veel slechter dan ten Dam? Kan Wilco Kelderman ineens niets meer? Resultaten uit voorgaande koersen zijn een indicatie. Motivatie, koersverloop en een beetje geluk zullen bepalen wie na drie weken nog vechten om een ere plaats. En ja, een top 10 plaats (top 15) is uiteindelijk een mooi resultaat om voor te vechten. Ik zou zeggen, go fot it Robert!
22 juni 2015 10:15
Na de eerste bergetappe zal duidelijk worden wie de meest beschermde renner zal zijn. Ik zelf verwacht gesink. Laat Keldermans nog maar groeien. Die heeft nog nooit de tdf gereden en het is een groter gekkenhuis dan de giro. Ten dam komt toch wel wat te kort en verliest op gesink al veel tijd in een tijdrit... Gesink is ervaren, taai en heeft grinta... Ik hoop voor hem een top 10 plek al gaat dat met de concurrentie van nu moeilijk zijn...
22 juni 2015 10:22
Waarom is het zo belangrijk welke plek ze gaan bezetten? Zolang ze er zelf maar een goed gevoel aan overhouden en er alles aan gedaan hebben dan zou iedereen tevreden moeten zijn (afgezien van de sponsor misschien). Het wordt sowieso een leuke Tour ongeacht wie er wint! En als iedereen nu eerst eens gewoon gaat kijken daarna conclusies gaat trekken. Liever eerst kijken en de sporters een hart onder de riem steken. Daarna is er nog genoeg tijd om gal te spuwen en modder te gooien.. Het glas is halfvol!
22 juni 2015 10:27
Ik zal eerlijk zijn.. ik weet het gewoon niet. zn tijdrit was goed de bergetappe slecht voor zijn doen. Ergo ik kan er niet echt een pijl op trekken. Ik hoop gewoon dat TLJ net zo aantrekkelijk koerst als kruijswijk in de giro deed. Dan zie ik wel waar ze eindigen. Gesink heeft zich wel beter verwoord hier (ook op nu.nl) dan vlak na de Rettenbach.
22 juni 2015 10:30
Gesink wordt de beste Nederlander komende tour (in het AK dan, de gele trui van Dumoulin wordt het hoogtepunt). Alle bovenstaande commentaren ten spijt!

Vooral de conclusie dat ten Dam (20ste AK RvZ) kopman moet zijn boven Gesink (9e AK RvZ), dat is mijn favoriete trollcomment.
22 juni 2015 10:32
@Mark Twain +1
22 juni 2015 10:32
Bericht is niet volledig. Jammer, aangezien het onderwerp Gesink nogal wat discussie teweeg brengt op WF.

Hij vond zijn klim wat tegenvallen, zijn tijdrit goed, mist nog wat scherpte door achterstand en weet dat ook voor de Tour. Ze gaan met zijn 3e als kopman (LTD + Kelderman) en zien het in het verloop van de Tour.
22 juni 2015 10:35
@Laatste man dat viel mij inderdaad ook al op.
Redactie misschien het bericht nog even bijwerken?

Reacties zijn gesloten.