Robert Gesink: “Het kan een hele spectaculaire finale worden”

zondag 15 april 2018 om 12:15

LottoNL-Jumbo komt dit jaar zonder uitgesproken topfavorieten aan het vertrek van de Amstel Gold Race. Toch ziet kopman Robert Gesink kansen voor zijn ploeg in de vernieuwde finale. “De smalle wegen bieden mogelijkheden voor aanvallers”, voorspelt onze 31-jarige landgenoot voor de camera van WielerFlits.

Koers maken
Waar de Amstel Gold Race in het verleden vaak een wedstrijd was die gedragen werd door de enige Nederlandse ploeg op het hoogste niveau, is dat nu niet het geval. Toch is LottoNL-Jumbo volgens Gesink voornemens om de koers te kleuren. “Het klassieke zware stuk met de Eyserbosweg en de Keutenberg is nog altijd een belangrijk gedeelte. Daar liggen kansen. Als je vooruit kunt zijn, kun je er met de smalle finale je voordeel uithalen. Dat is het idee en dat gaan we met de hele ploeg proberen te doen.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

2 Reacties

Romāns Vainšteins 15 april 2018 om 12:29

Eyserebosweg / Keutenberg is te laat. Je moet ervoor zitten, aanhaken, niet meedraaien en pogen ervandoor te klappen met twijfel erachter. Op zijn Fraile’s zeg maar, …

chasse patat 15 april 2018 om 12:55

@RV Vooraan meedraaien vanaf de Kruisberg is essentieel. Ontsnappen moet waarschijnlijk niet op de klimmetjes maar op de stukken direct na de klimmetjes. Dan is er inderdaad een goede kans op wegblijven na de Geulhemmerberg als de favorieten naar elkaar kijken.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair