Rivera klopt Vos met miniem verschil in The Women’s Tour

Rivera klopt Vos met miniem verschil in The Women’s Tour

foto: Anton Vos/Cor Vos © 2017

donderdag 14 juni 2018 om 16:01

De tweede etappe in de OVO Energy Women’s Tour 2018 heeft een zege opgeleverd voor Coryn Rivera. De 25-jarige Amerikaanse van Sunweb klopte op de streep onze landgenote Marianne Vos (Waowdeals). Christine Majerus werd derde. Rivera neemt door de bonificaties ook de leiderstrui over van Jolien d’Hoore, die de eerste etappe op haar naam schreef.

Onbegonnen werk voor Boogaard
De Nederlandse Maaike Boogaard koos ervoor om al vroeg in de etappe in de aanval te gaan. De 19-jarige renster van het Sloveense BTC City Ljubljana reed een mooie voorsprong van twee en een halve minuut bij elkaar. Met een lastige finale voor de boeg, was onze landgenote als een muis voor de kat. Vlak voor de heuvelzone, werd ze op ruim 45 kilometer voor het einde gegrepen.

Onrustige finale
Nadat Boogaard vooraan was afgezwaaid, kozen de topfavorieten voor de aanval. Het regende in deze fase van de koers demarrages, waarbij onder meer Vos eventjes in een elitegroepje van voren reed. De Newnham Hill was in de lokale finaleronde diverse keren opgenomen, maar uiteindelijk bleek die klim niet zwaar genoeg om het verschil te maken. Een omvangrijke groep mocht daarom sprinten om de zege. Daarin remonteerde Rivera onze landgenote Vos op de streep.


Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone