Rit- en eindzege voor Vichot op slotdag Tour de l’Ain

Rit- en eindzege voor Vichot op slotdag Tour de l’Ain

foto: Sirotti (archief)

zondag 20 mei 2018 om 18:50

Arthur Vichot heeft de Tour de l’Ain gewonnen. De Fransman van Groupama-FDJ was in de laatste etappe met aankomst op de Col de la Faucille de sterkste. Hij arriveerde als eerste aan de finish. Omdat klassementsleider Javier Moreno op de slotklim moet lossen, neemt Vichot ook de leiderstrui over.

Nadat een tienkoppige vluchtersgroep terug werd gepakt, maakten de favorieten zich op voor de slotklim naar de Col de la Faucille. Deze elf kilometer lange klim kende een gemiddeld stijgingspercentage van 6,5 procent. Andrea Pasqualon (Wanty-Groupe Gobert) werd op 8,5 kilometer van de meet als laatste ingerekend.

Groupama-FDJ bepaalde het tempo, maar AG2R La Mondiale probeerde dat te ontregelen. Tony Gallopin demarreerde, maar hij werd teruggepakt. Voor klassementsleider Javier Moreno ging het op drie kilometer van de streep te hard. De Groupama-FDJ-renners zorgden voor een ware afvalrace. Nans Peters probeerde het in de slotkilometer nog, maar Arthur Vichot remonteerde die aanval en verzilverde vervolgens zijn dubbelslag.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Jean Dumas 20 mei 2018 om 18:53

Vichot kan weer klimmen, Calmejane op meer dan een minuut in de Jura.

DerEffe 20 mei 2018 om 18:56

Vichot wint weer eens. Enorm vaak geblesseerd geweest de afgelopen jaren, maar wel een hele goede renner. Grappig dat al zijn 14 overwinningen in professionele wedstrijden in Frankrijk behaald zijn.

r525 20 mei 2018 om 19:28

Calmejane komt uit een korte rust periode, dus best al scherp weer voor de eerste wedstrijd. Taaramae eindelijk eens een beetje een prestatie neergezet.

Jean Dumas 20 mei 2018 om 19:39

Reed die Peters die 5e wordt niet voor Roompot U23?

Dolfy 20 mei 2018 om 20:41

@Jean Dumas Ik vermoed dat je de Brit Alex Peters bedoel, die voor SEG Racing reed voordat hij bij Team Sky terecht kwam. Nans Peters reed bij de opleidingsploeg van AG2R zelf.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair