Rio 2016: ‘Wout Poels twijfelachtig voor tijdrit’

maandag 8 augustus 2016 om 08:56
Rio 2016: ‘Wout Poels twijfelachtig voor tijdrit’

foto: Sirotti

Het is nog onzeker of Wout Poels kan deelnemen aan de olympische tijdrit van komende woensdag. In de wegwedstrijd kwam de 28-jarige renner ten val en heeft daar kneuzingen aan zijn rechter onderarm aan overgehouden.

“Alles voelt nog heel stijf aan. Alleen is het afwachten of ik in de beugel kan liggen”, zegt de Limburger, die gisterenochtend wel weer kon trainen op zijn gewone wegfiets, tegen De Telegraaf. “Of ik woensdag van start ga, is dus nog twijfelachtig.”

Indien Poels niet kan deelnemen, zal Nederland geen vervanger oproepen. “Bauke Mollema en Steven Kruijswijk hebben hun tijdritfiets niet meegenomen. Wanneer Wout niet kan rijden, dan zal Tom Dumoulin de enige Nederlandse deelnemer zijn”, verklaart bondscoach Johan Lammerts

Dit artikel delen:

63 Reacties

Turtlehead 8 augustus 2016 om 09:01

Jammer dan, maar aangezien Nederland aan andere sporters hoge eisen stelt voor deelname, zoals zicht op top acht, is het ook weer niet zo heel erg als hij niet start.

Betancur, Quintana, Sagan 8 augustus 2016 om 09:03

Je kan die fiets toch gewoon in laten vliegen ..

Cyclingbruh 8 augustus 2016 om 09:08

Wel raar dat die fietsen sowieso niet meegenomen zijn als reserve met dat gevaarlijke parcours van de wegwedstrijd.

polke 8 augustus 2016 om 09:09

Fietsen vergeten is wel dom zeg .er kan altijd iets gebeuren. En niemand kan of wil invallen .

Mark 8 augustus 2016 om 09:21

Tja vier tijdritfietsen meenemen in plaats van twee is een vrij complexe logistieke operatie natuurlijk, ik snap hier niets van Mollema zou hier een goede tijdrit kunnen rijden en Kruijswijk zou ook niet kansloos aan de start staan. Op een goede dag moeten beiden overigens in staat zijn om in de top 10 te rijden. Gemiste kans, zeker als Poels niet start of niet voluit kan gaan.

Orakel 8 augustus 2016 om 09:27

Het interesseert Mollema en Kruijswijk gewoon niets die tijdrit. Dat is toch prima? Dumoulin gaat voor goud en naast hem heeft Nederland geen kanshebbers op een medaille. Niet in Rio (Kruijswijk, Mollema) en de mannen thuis (Kelderman, Gesink) moeten eerst maar eens op niveau komen.

Kwouter 8 augustus 2016 om 09:31

Ze hebben er niet naar getraind, maar als ik Bauke of Steven was, zou ik toch kijken of er iets mogelijk is om mee te doen. Stel je vertrekt als één van de eerste en de omstandigheden veranderen opeens (wind, regen) dan maak je toch altijd nog kans. Niet gereden is altijd verloren.

Spinergy 8 augustus 2016 om 09:34

Bauke’s fiets in de doos en per express met DHL naar Rio!!

Wheely 8 augustus 2016 om 09:41

Ligstuurtje en andere wielen op de normale fiets desnoods, het is toch een heuvelachtige parcours. Leef die olympische droom man!

Laatste man 8 augustus 2016 om 09:41

Het komt allemaal een beetje laks en armoedig over bij het wielrennen van de mannen. We hebben het wel over de OS..

kittelkolb 8 augustus 2016 om 09:44

Bauke reed in de Tour ook niet op zijn tijdritfiets in de klimtijrid.

debarreman 8 augustus 2016 om 09:48

Raar van Lammerts om hier het woord 'niet meegenomen' te gebruiken. Als je perse amateuristisch wil overkomen, moet je dat vooral zo doen. Slip of the tongue?
Jammer voor Wout, wordt sowieso geen verrassende prestatie als hij rijdt.

Wheely 8 augustus 2016 om 09:52

Waar lees jij ‘vergeten’?

irriducibili 8 augustus 2016 om 09:55

Helemaal eens met bovenstaande meningen; onbegrijpelijk dat de fietsen niet eens mee zijn/nog worden ingevlogen.
Ivm het parkoers was er een kans dat iemand weg zou vallen, maar met Dumoulin waarvan nog steeds niet zeker is hoe fit die was, was het geen gekke gedachte geweest om iemand voor te bereiden als vervanger toch?

grootverzet 8 augustus 2016 om 09:58

Regeren is vooruitzien. Dus altijd rekening houden met dit scenario. Met dumoulin had je al geen 100% zekerheid. Dus het had ook zomaar gekund dat team nl niet eens een deelnemer op de tijdrit had gehad.

De mannen gaan toch heel anders om met de OS dan de vrouwen. Voor de vrouwen is het de allerbelangrijkste koers die er bestaat. De mannen doen het er bij. Dat proef je in alles….Alleen Dumoulin had er echt een doel van gemaakt.

Orakel 8 augustus 2016 om 10:05

“De mannen gaan toch heel anders om met de OS dan de vrouwen. Voor de vrouwen is het de allerbelangrijkste koers die er bestaat. De mannen doen het er bij. Dat proef je in alles….Alleen Dumoulin had er echt een doel van gemaakt”.

Ik noem het topsportmentaliteit. Alleen voor het hoogst haalbare gaan. Winst telt.
Meedoen is belangrijker dan winnen is de mentaliteit van de bierdrinkende bankzitter die graag een avondvullend programma heeft.
Terecht dat Mollema en Kruijswijk zich gaan focussen op hun doelen in de rest van het seizoen en geen minuut langer dan noodzakelijk verblijven in het gedrocht Rio.

Kwouter 8 augustus 2016 om 10:19

@ orakel.
Welk doel is dat voor Mollema?

Orakel 8 augustus 2016 om 10:27

“Welk doel is dat voor Mollema?”

Ik neem aan de Canadese koersen (Alberta, Québec, Montreal) en daarna Lombardije.

Wheely 8 augustus 2016 om 10:45

@Orakel
Meedoen aan de OS is voor heel veel topsporters echt wel een doel opzich. Beetje rare aanname doe je.

grootverzet 8 augustus 2016 om 10:49

@ orakel. Poels is geen tijdrijder maar wilde wel de tijdrit hier rijden. Had hij kansen voor winst nou nee……Mollema heeft een betere tijdrit laten zien dan Poels in de tdf. Kon dus net zo goed Mollema geweest zijn voor de tijdrit. Er is nooit nagedacht over worst case scenario. Dat is amateuristisch.

En ik zuip geen bier. Ik fiets meer dan 100km per week en met veel plezier.

Bergje over 8 augustus 2016 om 11:00

Ik vind de Nederlandse mannen equipe zeer teleurstellend en inderdaad het komt amateuristisch over wanneer er geen alternatief is als er een afvaller is voor de tijdrit.
De mannen zijn niet top maar wellicht ook niet top gemotiveerd. Ik heb ook veel meer genoten van de wegwedstrijd voor vrouwen.

Thailand 8 augustus 2016 om 11:01

@ grootverzet, ik zou t ook mooi vinden mocht Mollema kunnen starten.
Dat Mollema een betere tijdrit had tijdens de tdf zegt wmb overigens helemaal niets, Wout pakte daar n rustdag, had daar niets te winnen. En daarbij een tijdrit halverwege een grote ronde is heel wat anders dan een losse tijdrit zoals deze.

oborobo 8 augustus 2016 om 11:01

Hallo,ben in Rio en heb toevallig m’n tijdritfiets bij!!

djoriana 8 augustus 2016 om 11:10

mollema is allang weer naar onderweg naar huis. die rijd morgenavond criterium hier

kittelkolb 8 augustus 2016 om 11:12

@Orakel Als je alleen moet gaan fietsen als je voor 100% mee kan strijden voor de winst hou je weinig (top)sport over. Bauke heeft top 6 gereden in een vergelijkbare tijdrit in de tour. Lijkt me niet helemaal kansloos..

Laatste nieuws

Materiaalzone