Rio 2016: Valverde weet dat iedereen naar hem gaat kijken

Rio 2016: Valverde weet dat iedereen naar hem gaat kijken

Purito en Valverde - foto: Sirotti

zaterdag 6 augustus 2016 om 13:24

Alejandro Valverde is een van de favorieten voor het goud in de olympische wegwedstrijd van vandaag. Het klimparcours in Rio de Janeiro moet de Spanjaard liggen, maar het is zeker geen makkelijk traject. “Het is veeleisend en erg lastig”, zegt hij tegen AS. “Met de vochtigheid en de warmte zal het ook erg moeilijk zijn.”

“We moeten een goede dag hebben”, aldus Valverde, die bij velen als favoriet op het lijstje staat. “Je komt snel uit bij mij en Purito (Joaquim Rodriguez, red.), maar ook Romain Bardet, Vincenzo Nibali en Chris Froome en nog vijftien renners uit de Tour. Ik ben erin geslaagd om goed te herstellen na drie weken en dat geeft mij vertrouwen.”

El Imbatido staat bekend als een sterke eendagsrenner in de heuvels en na zijn derde plaats in de Clásica San Sebastián zijn veel ogen op hem gericht. “Ik ben favoriet bij velen, en dat helpt mij niet, want iedereen gaat naar mij kijken. Purito zal ook een belangrijke rol spelen. Als we in een groep aankomen, ben ik sneller dan Joaquim, maar hij is erg goed in de steile klimmen. Daarnaast hebben we nog drie Movistar-renners aan onze kant, dus ik voel me gerustgesteld.”

“Ik heb al veel podiumplaatsen behaald in grote rondes en klassiekers, maar nog geen olympische medaille. Die zijn veel prestigieuzer in de wielersport”, aldus Valverde.

Dit artikel delen:

9 Reacties

NDI22 6 augustus 2016 om 13:30

Je zou zeggen dat al die koersdagen op hoog niveau een keer z’n tol moeten eisen. Ik denk dat hij vandaag geen rol gaat spelen.

Purito 6 augustus 2016 om 13:35

Hij zal zeker een rol spelen. Dat doet hij namelijk altijd. Maar ik denk wel dat hij die paar procentjes tekort komt om hier het goud te pakken.

Abraham Olano 6 augustus 2016 om 13:35

Alejandro, what do you think about Mollema?

HoofdIsVrij 6 augustus 2016 om 13:39

Nog even een sneer naar Purito… Maar voor mij ook de topfavoriet.

AkkaBoyD 6 augustus 2016 om 13:49

Nou een sneer naar Purito zou ik het niet noemen, het is in principe zo dat Valverde sneller aankomt dan Purito. Medaille zal er waarschijnlijk wel inzitten voor Valverde!

Tokstar 6 augustus 2016 om 13:50

Ik ben niet dé grootste Valverde-fan maar eerlijk, het zou voor zijn palmares toch wel de ultieme bekroning zijn.

Puffin87 6 augustus 2016 om 13:58

@Tokstar
Voor zijn palmares wel ja. Voor mij als wielerfan niet. Iemand die gepakt is op doping, en na zijn schorsing nóg beter fietst dan voor zijn schorsing, hoeft wat mij betreft geen mooi palmares bij elkaar te fietsen.
Maar ik ben er inderdaad bang voor dat hij het wel gaat flikken vandaag :(

Rosanero 6 augustus 2016 om 15:02

edit redactie: niet doen

Japsie 6 augustus 2016 om 16:13

Enige scenario waarin hij kan winnen is dat er op de laatste klim de Bardets, Puritos en Martins niet veel voorsprong krijgen en in de afdaling/vlakke laatste stuk niet overeenkomen waardoor de Nibalis, Urans en Valverde terug kunnen keren en er gespurt wordt met een elitegroepje van een man of 15. Daarvan zie ik weinig mannen die rapper zullen zijn. Wellicht een Alapphilippe. De beelden op de stream zijn trouwens prachtig, echt mooi in beeld gebracht.

Headlines

Materiaalzone

Populair