Rio 2016: Ligtlee en Van Riessen vijfde op teamsprint

Rio 2016: Ligtlee en Van Riessen vijfde op teamsprint

foto: Sirotti

vrijdag 12 augustus 2016 om 22:44

Laurine van Riessen en Elis Ligtlee zijn buiten de medailles gevallen in Rio de Janeiro. De dames van de teamsprint moesten het na hun kwalificatie opnemen tegen Australië. In het onderlinge duel waren de Australische vrouwen iets meer dan een seconde sneller. De Nederlanders zijn uiteindelijk als vijfde geëindigd.

Nederland had de heat moeten winnen om nog te strijden voor eremetaal. De winnaars van de vier heats strijden om goud, zilver en brons. De verliezers werden op basis van hun tijd ingedeeld op de plekken vijf tot en met acht. Opvallend: de verliezende tijd van Nederland (32.792) was sneller dan de winnende tijd van Duitsland (32.806) een heat later.

Rusland en China strijden later vanavond om goud. De Chinezen plaatsten zich voor de finale met een indrukwekkend wereldrecord. Duitsland neemt het op tegen Australië voor brons.

Update 23.15 uur
China heeft de olympische titel gegrepen op de teamsprint. De Aziatische vrouwen bleven de Russische rensters drie tiende van een seconde voor. Duitsland greep brons door in de finale Australië nipt te verslaan.

Dit artikel delen:

2 Reacties

SolitaryShell 12 augustus 2016 om 22:53

Edit redactie: Bedankt, is aangepast

0
karper 12 augustus 2016 om 23:01

Jammer maar wel een NL record. Ik verwacht nog wel wan van Ligtlee op de sprint maar het zal moeilijk worden voor een medaille.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone