Rio 2016: Alexis Vuillermoz vervangt Thibaut Pinot in Franse selectie
foto: Sirotti
maandag 18 juli 2016 om 15:50

Rio 2016: Alexis Vuillermoz vervangt Thibaut Pinot in Franse selectie

Alexis Vuillermoz kan na de Tour de France het vliegtuig naar Rio de Janeiro nemen. De 28-jarige renner van AG2R La Mondiale is de vervanger van Thibaut Pinot in de Franse selectie voor de Olympische Spelen.

Zaterdag werd bekend dat Pinot de Olympische Spelen mist wegens een virale infectie. Tony Gallopin en Pierre Rolland waren ook mogelijke vervangers, maar uiteindelijk is gekozen voor Vuillermoz.

Vuillermoz is geen onbekende op het parcours in Rio. In augustus vorig jaar won hij het testevenement van de Olympische Spelen. Of hij ook de Olympische tijdrit rijdt, is niet bekend.

De Franse selectie bestaat verder uit Romain Bardet, Warren Barguil en Julian Alaphilippe.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
18 juli 2016 15:54
Opvallend dat ze niet voor Coppel gaan... Dat lijkt me toch gewoon een outsider voor een medaille in de tijdrit. Of heb ik iets gemist waarom hij Pinot niet zou kunnen vervangen?
18 juli 2016 16:00
@Tobsodan: Vuillermoz is veel meer een outsider voor de wegrit dan dat Coppel ook maar een kans heeft in de TT. Ze willen gewoon de sterkste wegploeg, de tijdrit negeren ze gewoon. Terecht, want ik denk dat er geen enkele Fransman top 10 kan rijden in de tijdrit. Alleen Pinot had dat misschien kunnen doen.
18 juli 2016 16:39
Vorig jaar derde op het WK, dit jaar vierde in de tijdrit in de tour waarbij de meeste kanshebbers ook gewoon aanwezig waren... Waarom zou hij dan op de spelen niet ook top tien kunnen rijden? Ik zie eerlijk gezegd de Fransen ook in de wegrit echt geen potten breken (Vuillermoz zijn overwinning was natuurlijk niet in een representatief deelnemersveld), dus geef Coppel in de tijdrit misschien nog wel een grotere kans op een top tien notering. Is het vanwege de zwaarte van het tijdritparcours dat je hem geen kans geeft? Maar vorig jaar was die toch ook niet al te vlak op het WK en de tijdrit van afgelopen vrijdag ook bepaald niet.
18 juli 2016 17:00
Coppel kan zeker top 5 rijden in de tijdrit in Rio
18 juli 2016 18:08
Goed nieuws voor Tom Dumoulin, Pinot had hem al eens verslagen in een tijdrit dit seizoen.
18 juli 2016 18:46
Gaan ze lootje trekken wie er de TT moet rijden? Zie in de selectie niemand die echt een fatsoenlijke tijdrit kan rijden.
18 juli 2016 21:28
@hakkie
Misschien toch maar beter het uitslagenlijstje van Coppel erbij gepakt ;)
18 juli 2016 21:35
Bijzondere keuze. ze gaan duidelijk voor de wegrit en laten de TT links liggen al heb je met coppel inderdaad kansen op een top5 voor de TT.

Reacties zijn gesloten.