Rigoberto Urán zakt naar vierde plaats: “Ik miste de kracht”

donderdag 15 juli 2021 om 11:15
Rigoberto Urán zakt naar vierde plaats: “Ik miste de kracht”

foto: Cor Vos

Rigoberto Urán is zijn podiumplaats in de Tour de France kwijtgeraakt. In de bergrit naar de Col du Portet verloor de kopman van EF Education-Nippo bijna twee minuten op Tadej Pogačar, Jonas Vingegaard en Richard Carapaz. Daardoor is Urán nu vierde in het klassement, maar hij blijft strijdbaar.

“Ik miste een beetje kracht en verloor twee zeer belangrijke posities in het klassement, maar we zullen blijven vechten”, reageerde Urán na afloop van de Pyreneeënetappe op de top van de Portet bij Esciclismo. Zijn achterstand in het klassement op de derde plek van Carapaz is nu 1.34 minuut.

De ervaren Colombiaan weet dat er nog kansen zijn om tijd terug te pakken. “Donderdag is weer een belangrijke dag”, geeft Urán aan. Ook deelt hij complimenten uit aan zijn ploeggenoot Sergio Higuita. “Hij heeft mij veel geholpen, zonder hem zou ik twee keer zoveel tijd hebben verloren.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Turtlehead 15 juli 2021 om 11:38

Die laatste zin is nog het meest veelzeggend. Hij blies zichzelf op en kwam niet meer vooruit, dat is bij hem zeldzaam, maar zie ik ook niet in één dag meer goedkomen.

chasse-friet 15 juli 2021 om 13:09

Als hij vandaag dezelfde tijd als carapoker kan rijden geef ik m nog wel een podiumkans in de itt

Romāns Vainšteins 15 juli 2021 om 13:16

Daarom zal Carapaz vandaag zeker gaan aanvallen om Uran verder weg te krijgen

Westfalen 15 juli 2021 om 11:41

Hopelijk kan Kelderman nog over hem heen wippen.

xistnc 15 juli 2021 om 11:42

Vrij naar Gerard Joling?

Headlines

Materiaalzone

Populair