Rick Zabel twijfelt aan coronamaatregelen in de Tour: “Het is zo fragiel”

zondag 26 juli 2020 om 11:24
Rick Zabel twijfelt aan coronamaatregelen in de Tour: “Het is zo fragiel”

foto: Cor Vos (archief)

Het coronavirus buiten de deur houden tijdens de Tour de France: dat is het doel van koersorganisator ASO. Rick Zabel heeft echter zijn twijfels. “Het coronaprotocol is zo fragiel. Het kan best zijn dat de Tour helemaal niet doorgaat”, zo vertelt hij in gesprek met de Osnabrücker Zeitung.

De Tourorganisatie stelt alles in het werk om de renners en stafleden zo goed mogelijk te beschermen tegen het coronavirus. Het peloton kan vanaf 29 augustus, als de Tour start in Nice, bijvoorbeeld rekenen op een meereizend testlab en urgentieverpleegsters, zodat er snel kan worden ingegrepen bij een noodgeval.

“Maar als een renner positief test tijdens de Tour, is er bijna geen andere optie dan het vroegtijdig stilleggen van de wedstrijd”, aldus Zabel, die is geschrokken van de strenge corona-instructies van de UCI. “Mijn eerste reactie was: we kunnen beter een jaartje niet koersen als er zoveel restricties gelden.”

De zoon van voormalig topsprinter Erik Zabel beseft echter dat het doorgaan van de Tour bittere noodzaak is. “Veel ploegen zijn afhankelijk van de Tour. We moeten ervoor waken dat sponsoren massaal uit de wielersport stappen.”

Dit artikel delen:

22 Reacties

Fred Postma 26 juli 2020 om 11:33

Stop toch eens deze negatieve zeurpieten een podium te geven. Bah. Natuurlijk weer in een duitsche krant met hun wielerdomheid. Duitsers snappen nog steeds niet ,ondanks het feit dat ze er al 10000 jaar naast wonen , de betekenis van de tour voor Frankrijk .Denken dat het alleen een wielerwedstrijd is.

Ook omdat het hunzelf tegenwoordig verboden is nog enige vorm van patriottisme en nationale trots te ervaren.

Who is 'zoon van' Zabel anyhow ?

'Het is zo fragiel' ja alles fragiel meneer. Elke dag gaan mensen plotseling en zonder voorwaarschuwing dood. Het hele bestaan op die kleine planeet in een uithoek van heelal is kwetsbaar en kort. Daar kan geen levensverzekering tegen op.

Maar goed Zabel jr. kan nog altijd de kelder in met mondkapje en blikvoer als die zich daar beter voelt .
Maar laat die dan zich ook maar stil houden , rustig in zijn kot.

Robert Rodenburg 26 juli 2020 om 12:05

Ja ook weer een die ff olie op het vuur wil gooien,wordt een beetje moe van al dat negatieve.
Als ik zo in het leven had gestaan als al die zwart kijkers had ik al 2keer dood geweest.

Emergo 26 juli 2020 om 12:10

In 4378 Voor C hebben ze nog drie jaar achter elkaar de Tour gewonnen dus die 10.000 jaat slaat nergens op.

Sephiroth 26 juli 2020 om 12:46

Als in Duitsland wonende wielerflitser kan ik je zeggen dat nationale trots hier alweer een jaartje of tien prima mogelijk is. Uiteraard wegblijvend van de nationalistische hoek.

Inhoudelijk is het erg zwak wat je allemaal post. Lees je Duitse kranten? Genoeg positieve berichten te vinden. Al helemaal sinds bora het goed begint te doen. Ook negatieve Nederlandse meningen krijgen. Platformen in NL evenzo Britse renners in Britse media…

Jan Blokland 26 juli 2020 om 13:24

Beste Fred. Waarom negativiteit? Het is gewoon de realiteit. En dat mag net zo beschreven worden als waar jij aan voorbij gaat. Dat het allemaal wel mee valt.
Hoe verklaar je dat, als het weer op veel plaatsen explodeert. Juist, de versoepeling is een probleem, waar veel mensen in zien dat het mee valt. Dus niet. Het is ook respectloos voor de mensen die er echt zwaar mee te maken hebben gehad.
Daarom begrijp ik juist wel die negativiteit.
Ik hoop dat de TOUR doorgaat, maar ben daar echt nog niet zo zeker van.
De komende vakantieweken zullen dat gaan bepalen.

Wheely 26 juli 2020 om 13:25

Hou toch eens op Fred, je maakt je zelf compleet belachelijk. Of ben je gewoon lekker aan het trollen?

Vrij respectloos allemaal aangezien dit voor sommigen een zeer pijnlijk onderwerp is.

Kelder is de Man 26 juli 2020 om 13:53

Jan & Wheely.. Kan het niet beter verwoorden +

jan jansen 26 juli 2020 om 23:03

Fred is een origineel figuur die WF een beetje kleur geeft.

skylimit 26 juli 2020 om 12:27

De Tour de France zal normaal gewoon van start gaan, ervanuit gaande dat de opleving van het virus onder controle kan worden gehouden.
Eens kijken hoe het de komende week in Burgos gaat.
Inderdaad mag de negatieve berichtgeving wel wat minder, net of er niets anders meer is dan COVID19.

Merlinappa 26 juli 2020 om 12:56

Nu er een reële kans op een tweede opleving lijkt door de toch massale vakantiedrift die wij hebben, zie ik het ook zeker gebeuren dat de Tour de France niet in zijn geheel door kan gaan. Het is natuurlijk gewoon een risico om 150-200 man door heel het land te laten fietsen in een kluitje met allemaal toeschouwers langs de weg. Al zie ik die gekke Fransozen er wel voor aan om het toch door te laten gaan, net zoals dit voorjaar bij Paris-Nice.

iLLan 26 juli 2020 om 16:53

Ik begrijp nog steeds niet waarom de vakanties er bij betrokken worden. Meeste nieuwe besmettingen zijn volgens mij in cafés en andere inpandige aangelegenheden. Op je vakantie hoef je echt niet met dertig man in een ruimte te zitten.

KnightBiker 26 juli 2020 om 13:07

Het voordeel voor de tour zou moeten zijn dat de vakantie periode tegen dan voorbij is.

De opleving baart wel degelijk zorgen, maar stoppen hoeft niet bij 1 case. het criterium moet zijn: wordt de beschikbaarheid van zorg bedreigt? zo ja moet de tour afgelast worden. tot de tijd dat er te weinig ziekenhuis bedden etc zijn moet de tour door kunnen gaan.
Verder moeten ploegen en organisatie zoveel mogelijk doen wat ze moeten doen: isoleren.

Jan Blokland 26 juli 2020 om 13:30

Maar juist dan is het gevaar groter volgens mij. Iedereen verkast eind augustus weer waardoor je die verspreiding van het virus in de hand werkt.

harryjohan71 26 juli 2020 om 13:41

België heeft al strengere regels voor sportactiviteiten ingevoerd. Het is mij niet duidelijk of dit al consequenties heeft voor Heistse Pijl. Ik verwacht van wel, omdat vooral in Antwerpen het virus sterk is toegenomen.

Panache 26 juli 2020 om 13:46

Die ic-druk zal sowieso niet meer op het maart niveau pieken. Ze weten nu dat de helft geen baat heeft bij intubatie (trombose variant), ic kan voorkomen met hulp van corticosteroïden en daarnaast is de huidige piek voornamelijk bij de jeugd.

Fred Postma 26 juli 2020 om 13:59

De tour gaat door omdat Frankrijk het wil , hoe dan ook.

wielrenner 26 juli 2020 om 14:31

Tsja Fred je zal maar als gezonde sporter een defect hebben op het TLR-7 gen.
Dan ben je door zo’n “besmettinkje” van het coronavirus maar mooi de lul, dit is getest bij die twee broers en nog een paar jonge mensen.

sl2512 26 juli 2020 om 19:56

Bijzonder zwak argument. Degenen die uitzonderlijke pech hebben gehad noemen om je gelijk te halen. Risicovrij sporten (en leven in het algemeen) bestaat niet.

Als dit de norm wordt hadden we wielrennen al jaren geleden af moeten schaffen nadat de vele jonge renners met hartfalen en de dodelijke valpartijen.
Hoe vervelend dit virus ook kan zijn voor de overgrote meerderheid van de bevolking is een compleet ongevaarlijk virus.

Fred Postma 26 juli 2020 om 14:38

Ja het leven is sowieso geen paradijs wielrenner. Kijk maar eens in een kinderziekenhuis of een andere instelling

DeHof 26 juli 2020 om 15:09

Het extreme fanatisme waarmee fredje bij ieder bericht blijft roeptoeteren laat mij haast hopen dat ie ongelijk gaat krijgen.

Fred Postma 26 juli 2020 om 16:01

Iemand moet het doen. Anders heeft de softe fractie vrijspel.

Robert Rodenburg 26 juli 2020 om 20:08

Je heb in ieder geval 1fan hoor fred.Ik heb de laatste jaren meer ellende gezien als nu met de corona maar dat schijnt vrij normaal te zijn

Headlines

Materiaalzone

Populair