Coronamaatregelen in de Tour: meereizend testlab en urgentieverpleging

donderdag 23 juli 2020 om 14:36
Coronamaatregelen in de Tour: meereizend testlab en urgentieverpleging

foto: Cor Vos (archief)

Het coronavirus buiten de deur houden tijdens de Tour de France: dat is het doel van koersorganisator ASO. Het peloton zal dan ook kunnen rekenen op een meereizend testlab en urgentieverpleegsters, zodat er snel kan worden ingegrepen bij een noodgeval.

De organisatie stelt alles in het werk om de renners en stafleden zo goed mogelijk te beschermen tegen het coronavirus. Het mobiele testlab zal zich uitsluitend bezighouden met de coureurs, in de hoop verdere besmettingen tegen te gaan. Mocht er toch iemand besmet raken met het virus, dan zijn er speciale urgentieverpleegsters om in te grijpen.

De ASO heeft een heel draaiboek klaarliggen voor de eerstvolgende editie van de Tour (29 augustus-20 september). Zo worden alle personen met een accreditatie voor het wielerevenement vijf dagen voor aanvang van de ronde getest. Verder is het voor iedereen in het wisselende Village Départ verplicht om een mondmasker te dragen en gelden er restricties voor journalisten.

‘Corona-hokjes’
Zo worden journalisten niet toegelaten in de zone van de ploegbussen, ook niet na de finish van een etappe. Renners worden alleen geïnterviewd in een zogeheten mixed-zone, wat we ook wel kennen uit het voetbal. De hoofdrolspelers zullen hun verhaal doen in speciale ‘corona-hokjes’, gescheiden door plexiglas.

Eerder werd al bekend dat de huldigingsceremonie op de schop gaat. Zo is er dit jaar geen plaats voor rondemissen. Daarnaast wordt de publiciteitskaravaan gehalveerd, zullen bepaalde bergen worden afgesloten en krijgen ploegen in een hotel een eigen verdieping én een aparte en afgesloten eetzaal. Voor lange verplaatsingen zal op verzoek van de ploegbazen niet meer in het vliegtuig worden gestapt.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Fred Postma 23 juli 2020 om 14:38

Deze koers gaat door. Hoe dan ook.
Vive la France!

0
Fred Postma 23 juli 2020 om 14:39

Een urgentieverpleegster lijkt mij ook wel wat. Voel ook wel eens een urgentie.

0
vanSpringel 23 juli 2020 om 15:54

Vertel eens Fred ! Wat gaat er dan door je heen ? Giert de testosteron dan door je lijf ?

0
Fred Postma 23 juli 2020 om 17:50

Nou gieren doet het al lang niet meer

0
Emergo 23 juli 2020 om 16:19

De vraag is op welke manier zo’n urgentieverpleegster ingrijpt. Heeft ze een mobiel ziekenhuisje in haar rugzak of schrijft ze een doorverwijzing ??

0
wielrenner 23 juli 2020 om 16:42

Blijft toch besmet is besmet.

0
Polleke 23 juli 2020 om 21:05

Precies…en dan ? Dat blijft voorlopig op eieren lopen…1 pos. geval en je zit met een gigantisch probleem, of zou die zuster flexibel omgaan met de testresultaten ? Spannendste Tour sedert jaren….

0

Headlines

Populair

Materiaalzone