Rick Ottema wint PWZ Zuidenveld Tour

zaterdag 29 april 2017 om 16:36
Rick Ottema wint PWZ Zuidenveld Tour

foto: Léon van Bon/Topcompetitie

Rick Ottema heeft de PWZ Zuidenveld Tour op zijn naam geschreven. De renner van Baby-Dump bleek de snelste van een kopgroep van drie. Joey van Rhee kwam nog dichtbij in de sprint, maar Ottema wist hem knap voor te blijven in de straten van Nieuw Amsterdam.

In de openingsfase van de wedstrijd was een kopgroep van tien man ontstaan. Rens te Stroet, Joey van Rhee, Harry Sweering, Stef Krul, Stephan Bakker, Fabio Jakobsen, Robert Retschke, Bas Ottevanger, Stefan Kreder en Sander Iwema hadden een maximale voorsprong van ruim drie minuten.

In de finale slaagde Rick Ottema erin om vanuit het peloton de sprong naar voren te maken. De renner van Baby-Dump bleek over sterke benen te schikken, want even later reed hij weg samen met Van Rhee en Krul. Deze drie hadden op tien kilometer van het einde een voorsprong van 75 seconden. Dat bleek voldoende om voor de zege te strijden. Er kon zelfs nog even gepokerd worden. Van Rhee en Krul dwongen Ottema al vroeg de kop op, omdat zij nog ploegmaten in een achtervolgende groep hadden.

Dat deerde Ottema echter niet, want hij ging zelf de sprint aan en wist vervolgens knap stand te houden. Van Rhee sprintte al protesterend naar plek twee, Krul werd derde.

Dit artikel delen:

5 Reacties

boehoe 29 april 2017 om 17:08

baby dump strikes again!

0
Bertvd 29 april 2017 om 18:57

En Sven Kramer brak bij een val zijn sleutelbeen

0
Verweggistan 29 april 2017 om 18:57

Sven Kramer gevallen in deze koers, begreep ik net.
Edit: mogelijke sleutelbeenbreuk: http://nos.nl/artikel/2170732-kramer-valt-hard-bij-wielerkoers-mogelijk-sleutelbeenbreuk.html

0
storm-biker 29 april 2017 om 19:20

Sprinten in een rechte lijn kan wel uit de reglementen gehaald worden…

0
schipperaar 29 april 2017 om 19:30

Zonde van Kramer, leek goed op dreef, kwam hard ten val op 5km vd streep.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone