Richie Porte werkt aan terugkeer: “Het verlaten van de Tour was moeilijker dan vorig jaar”

dinsdag 7 augustus 2018 om 08:51
Richie Porte werkt aan terugkeer: “Het verlaten van de Tour was moeilijker dan vorig jaar”

Richie Porte viel voor het tweede jaar op rij uit de Ronde van Frankrijk. De Australiër van BMC baalde daar dit jaar het meest van, vertelt hij tegen Velonews. “Het is een wrede, wrede sport.”

Porte zag zijn valpartij in etappe negen niet aankomen. “Ik had niet eens de kans om de remmen aan te raken. Zodra ik de grond raakte, wist ik dat ik mijn sleutelbeen had gebroken”, vertelt de kopman van BMC. “Je krijgt die doffe pijn en je weet dat het niet goed is.” Een paar minuten later zat de winnaar van de Ronde van Zwitserland in Noord-Frankrijk huilend op de stoep toen hij zich realiseerde wat de enorme omvang was van het verlies. “Al die voorbereiding, alle trainingskampen, al het werk achter de schermen van de stafleden – allemaal voor niets. Plots is het weg. Het is een wrede, wrede sport”, zegt Porte.

“Het verlaten van de Tour was moeilijker dan vorig jaar, vooral hoe de Tour zich dit jaar ontvouwde. Zodra we de bergen in reden en Sky de controle overnam, dachten we dat de wedstrijd zo zou blijven verlopen. Het zou een ideaal scenario voor ons zijn geweest”, aldus de klimmer die herstellende is van zijn gebroken sleutelbeen. Hij bevestigt in het interview van start te gaan in de Ronde van Spanje en deel te nemen aan de wereldkampioenschappen.

Inspiratie
De Tour staat ook voor volgend jaar weer met rood in de agenda van de Australiër omcirkeld. “Landgenoot Cadel Evans won toen hij 34 was en ik ben volgend jaar 34. Maar het eerste doel is dat ik volgend jaar pech moet zien te voorkomen.” Voor Porte is het inspirerend om Geraint Thomas de Tour de zien winnen. “In juli vorig jaar zijn we op dezelfde dag naar huis gegaan en hebben we de pechverhalen uitgewisseld.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

hartstikkebedankt 7 augustus 2018 om 08:54

De titel is een beetje raar, alsof wij ook nu pas Thomas de Tour zien winnen.

Scott Sunderland 7 augustus 2018 om 08:59

Porte krijgt volgend jaar wellicht een laatste kans om serieus een gooi naar de overwinning te doen. Maar heel veel kans zie ik hem niet maken. Een prima renner verder. Maar in de Tour een fietsende ramp.

Secondant 7 augustus 2018 om 09:16

Wat Porte keurig de media vertelde:

Quote:
“Al die voorbereiding, alle trainingskampen, al het werk achter de schermen van de stafleden – allemaal voor niets…”

Wat Porte eigenlijk dacht:

Quote:
“Alweer geen topklassering in een grote ronde. Daar gaat mijn topsalaris en tekengeld bij mijn volgende werkgever”
Jean Dumas 7 augustus 2018 om 09:17

Denk dat de Vuelta hem beter ligt. Hopelijk krijgt hij een sterke ploeg mee.

Jungle Man 7 augustus 2018 om 09:26

Sommige dingen in het wielrennen zijn heel voorspelbaar, een ervan is dat Porte (en/of Kelderman) valt.
Op zich zo zonde voor het verloop van een race.
Net zo zonde dat Nibali uit de Tour viel.

assen 7 augustus 2018 om 12:32

In zowel Thomas als Porte zag ik voor de Tour twee renners die van het kaliber Froome en Dumoulin zijn. Thomas heeft het nu laten zien, volgend jaar Porte dan maar?

Schollekop 15 augustus 2018 om 13:55

Al dat blindstaren op de Tour. Er zijn nog zoveel andere, mooie(re) koersen.

Headlines

Materiaalzone

Populair