Richie Porte maakt zich geen zorgen na mindere dag

zondag 16 juni 2019 om 11:02
Richie Porte maakt zich geen zorgen na mindere dag

foto: Cor Vos

Het is nog niet het jaar van Richie Porte. De kopman van Trek-Segafredo won dit seizoen nog maar één wedstrijd: een etappe in de Tour Down Under. De Australiër moest zaterdag ook weer vroeg passen in de koninginnenrit van het Critérium du Dauphiné. “De Tour start pas over drie weken”, maakt hij zich geen zorgen.

Porte moest op de slotklim naar Pipay als eerste van de toppers passen. De 34-jarige ronderenner wist uiteindelijk wel de schade te beperken. Hij kwam als veertiende boven, op 46 seconden van ritwinnaar Wout Poels. Porte bleek echter niet in staat om het tempo van concurrenten als Jakob Fuglsang, Adam Yates en Thibaut Pinot te volgen.

“We bevinden ons in een goede positie”
Toch maakt de klimmer zich (nog) geen zorgen. “Ik had graag vooraan gereden, maar de Tour start over drie weken. We bevinden ons in een goede positie”, aldus Porte, die flink heeft afgezien. “Het was al een zware week, maar het was vandaag (gisteren, red.) echt wreed. De start was al zeer lastig.”

“We hadden met Julien Bernard en Niklas Eg enkele jongens mee in de vroege vlucht. Zo begonnen we in een goede positie aan de slotklim. We begonnen na een lastige afdaling meteen aan een klim van negentien kilometer”, zo beschrijft Porte, die op dit moment twaalfde staat in het klassement. Vandaag is de slotetappe naar Champéry.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Freewheelert 16 juni 2019 om 11:49

Het is niet de vraag of hij er staat tijdens de Tour maar of hij blijft zitten ;)

Turtlehead 16 juni 2019 om 11:56

… de Tour start pas over drie weken en daarna ben ik snel genoeg thuis om te rusten.

west 16 juni 2019 om 12:05

Niet gevallen dus sowieso winst.

Mechia 16 juni 2019 om 12:37

Mooi al die renners die hier niet goed genoeg zijn en maar zeggen dat het nog 3 weken is. Al jarenlang blijkt dit een goede voorbereidingskoers te zijn waarbij veel toppers die hier goed zijn dat in de Tour ook zijn. Voor nu ligt hij qua niveau gewoon achterop en in 3 weken haal je dat niet zomaar in. De rest zit echt niet en zijn niet ineens vermoeid na dit weekje

Spurter 16 juni 2019 om 13:52

Voor Porte duurt de Tour meestal geen 3 weken.

Headlines

Materiaalzone

Populair