Richard Plugge: “Het succes van dit jaar voortzetten”

vrijdag 21 december 2018 om 14:48
Richard Plugge: “Het succes van dit jaar voortzetten”

foto: Marcel Koch

Doorbouwen op wat de ploeg dit jaar heeft laten zien; dat is de ambitie die Jumbo-Visma koestert voor het komende seizoen. Dat zei manager Richard Plugge vandaag tijdens de perspresentatie. “We zijn elke dag aan het ontwikkelen en uiteindelijk zijn de podiums van de grote rondes het hoogst haalbare. Daar gaan we honderd procent voor.”

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

LottoNL-Jumbo kende dit jaar een succesvolle Tour de France met ritzeges voor Dylan Groenewegen (twee) en Primož Roglič (één). Ook in het eindklassement vertolkte de ploeg een belangrijke rol met Roglič op de vierde plaats en Steven Kruijswijk op plek vijf.

“Zoals we dit jaar konden zien, kunnen we Roglič inzetten als kanshebber voor de grote rondes. Dat geldt ook voor Kruijswijk. We willen proberen het succes van dit jaar voort te zetten. Groenewegen won twee ritten, ik zeg: dat smaakt naar meer”, zei Plugge.

Jeugdopleiding
De wieler- en schaatsploeg wil graag één van de grootste sportorganisaties van Nederland worden. “En dat zijn we inmiddels al, denk ik. We willen onze verantwoordelijkheid nemen en daarmee beginnen we in het wielrennen met een jeugdopleiding”, kondigde hij aan.

“Dat zal niet morgen zijn, maar de concepten liggen klaar en die gaan we uitrollen – dat zal in 2020 zijn. Maar vooral het ontwikkelen van talent en zorgen voor aanwas in het schaatsen en het wielrennen zijn de volgende stappen die we als organisatie willen neerzetten.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Utrecht19 21 december 2018 om 15:33

Edit redactie: Bedankt, aangepast

0
achtpuntzes 21 december 2018 om 17:04

En sooike had het al zo lastig dit jaar… :p

0
Guushovd 21 december 2018 om 18:39

:)

0
Mwielerfan 21 december 2018 om 19:39

Jumbo krijgt via van aert veel bekendheid in Vlaanderen. Maar wel als Nederlands merk en nl team. Zou een Vlaams pct team sponsoren niet meer voor de hand liggen om Vlamingen te overtuigen?

0
Martin Bergstra 21 december 2018 om 20:19

Niet overdrijven natuurlijk
Hij wil jumbo supermarkten in België openen
En ze hebben inmiddels drie nieuwe belgen onder contract

0

Headlines

Populair

Materiaalzone