Richard Groenendaal aan de slag bij SEG Racing Academy

dinsdag 29 januari 2019 om 12:27
Richard Groenendaal aan de slag bij SEG Racing Academy

foto: Joris Knapen

Oud-veldrijder Richard Groenendaal zal komend seizoen Maarten Tjallingii gaan assisteren als sportief directeur bij SEG Racing Academy. De 47-jarige Brabander zal zijn werk bij de continentale formatie combineren met zijn parttime baan als ploegleider bij Boels-Dolmans.

Na zijn loopbaan als actief wielrenner ging Groenendaal aan de slag voor het Rabobank Continental Team, waar hij jonge talenten klaarstoomde voor een stap hogerop. Datzelfde doel heeft ook SEG Racing. “Ik kijk er naar uit om met deze jonge talenten te werken”, vertelt de wereldkampioen veldrijden van 2000 in het persbericht. “Ik ben erg enthousiast en positief over de filosofie van de academie en ik weet dat de interactie tussen renners en coachingstaf er echt goed is”, zegt Groenendaal.

De co-commentator veldrijden bij de NOS wil de renners van SEG leren wedstrijden te winnen. “Het is belangrijk om een ​​atmosfeer te creëren waarin renners zich op hun gemak voelen, plezier hebben en het maximale uit hun capaciteiten kunnen halen”, noemt Groenendaal als doelstelling.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Celestino 29 januari 2019 om 15:46

Mooie toevoeging aan de staf van SEG!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone