Tjallingii versterkt SEG Racing Academy, Benfatto wint in Venezuela

vrijdag 11 januari 2019 om 20:00
Tjallingii versterkt SEG Racing Academy, Benfatto wint in Venezuela

Maarten Tjallingii - foto: Cor Vos

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Maarten Tjallingii en Marco Benfatto.

SEG Racing Academy versterkt zich met Tjallingii

Maarten Tjallingii voegt zich bij de technische staf van SEG Racing Academy. Vandaag maakte de continentale ploeg de samenwerking bekend met de oud-prof, die in 2016 afscheid nam van het peloton. Als performance coach gaat Tjallingii zich voornamelijk bezighouden met de persoonlijke ontwikkeling van de renners. “Als ex-profwielrenner ken ik alle ins en outs, die nodig zijn om de top te bereiken. Ik word verantwoordelijk voor de mentale begeleiding van de renners en kijk ernaar uit kennis met ze te maken”, zegt hij over de samenwerking.


Benfatto zegeviert in Venezuela

Voor Marco Benfatto kon het nieuwe seizoen niet beter beginnen. De 31-jarige Italiaan van Androni Giocattoli-Sidermec won immers de eerste etappe van de Vuelta al Tachira, een 2.2-koers die in het westen van Venezuela wordt gehouden. In Rubio klopte hij Orluis Aular en Isaac Simón Yaguaro Flores in de sprint. Benfatto is tevens de eerste leider.

De Vuelta al Tachira duurt tot en met 18 januari.

Dit artikel delen:

6 Reacties

kelderfan 11 januari 2019 om 20:15

SEG heeft weer een prima ex-renner aangetrokken. Die ploeg is goed bezig.

0
Verweggistan 11 januari 2019 om 21:04

Tjallingii als je coach; dan ben je al moe voordat je gaat fietsen. ;)

0
AlfredoBinda 11 januari 2019 om 21:08

Als er nou één persoon is die ik niet geschikt vind voor het helpen met de persoonlijke ontwikkeling en mentale begeleiding van renners is het Tjallingii wel. Het is een soort lightversie van Emile Ratelband met al zijn pseudowetenschappelijke en zweverige onzin.

0
Romāns Vainšteins 11 januari 2019 om 21:25

Het is natuurlijk heel verschillend per persoon maar ik zou ook binnen de kortst mogelijke tijd helemaal gaar worden van zijn yogagewauwel. Soit, de een heeft meer met goeroes, de ander weer met volkse lui als zo'n Verhoeven en Cornelissen en er zijn er ook die vinden dat echt iedereen gewoon zijn bek moet houden. Wie weet is dit wel de ideale man voor dit team op het gebied van 'persoonlijke ontwikkeling', dat het iemand is die zich goed aan zichzelf opgelegde regels en ontberingen kan houden twijfel ik namelijk geen nanoseconde over.

0
EricV 11 januari 2019 om 22:42

Haha daar zitten die renners op te wachten op dat gezever van tjallingi

0
pro cycling 11 januari 2019 om 22:46

Kan mij deels vinden in de opvattingen hierboven maar sluit mij toch meer aan bij Romans Vainsteins. De wat jongere garde zou bij zijn persoonlijkheid wel baat kunnen hebben. Neemt niet weg dat ook wel geschikt kan zijn voor de ‘wat oudere’. Zijn media optreden moet los gezien worden van 1 op 1 coach begeleiding. Het is een positivo, maar voor wielrennen is dat zo gek nog niet aangezien de meeste 99 vd 100 wedstrijden verliezen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone