Richard Carapaz richt zich na Giro op Vuelta a España
foto: Cor Vos
dinsdag 7 juni 2022 om 10:34

Richard Carapaz richt zich na Giro op Vuelta a España

Richard Carapaz zal zoals verwacht niet aan de start verschijnen van de komende Tour de France. De Ecuadoraanse klimmer hoopt in het najaar een gooi te doen naar de eindzege in de Vuelta a España, zo laat hij weten aan Ciclismo a Fondo.

De 29-jarige Carapaz was vorig jaar (mede)kopman in de Ronde van Frankrijk, maar zal dit seizoen dus niet deelnemen aan de Franse ronde. De regerende olympisch kampioen op de weg richt zich volledig op de laatste grote ronde van het seizoen: de Vuelta a España. De Spaanse ronde begint op vrijdag 19 augustus in Nederland, om precies te zijn met een ploegentijdrit in Utrecht.

Aanloop richting de Vuelta 
Carapaz, de nummer twee van de voorbije Giro d’Italia, verblijft de komende maand in zijn thuisland Ecuador. Hier kan hij op hoogte verder werken aan zijn conditie en zich klaarstomen voor de Vuelta. “In aanloop naar de Vuelta zal ik misschien ook nog in actie komen in een kleinere rittenkoers, zoals de Ronde van Polen. Dat is een optie. Na de Vuelta hoop ik mijn seizoen te beëindigen met enkele najaarsklassiekers.”

In de komende Tour rekent INEOS Grenadiers op een ploeg met meerdere sterke pionnen. De Britse formatie heeft met Adam Yates, Geraint Thomas en Daniel Felipe Martínez meerdere kanshebbers in de gelederen. “Op het moment is Adam Yates de leider voor de Tour. Ik ben de nummer twee”, gaf Martínez vorige week nog aan. “Er is ook nog Geraint Thomas, die de wedstrijd al gewonnen heeft en de koers goed kent. Dat zijn onze drie kaarten.”

RIDE Magazine
21 Reacties
Sorteer op:
7 juni 2022 10:41
Die gaat dus blijven bij INEOS.
    7 juni 2022 12:46
    INEOS is geen ploeg die renners niet meer laat koersen als ze ergens anders tekenen volgens mij. Maar dat hij zal bijtekenen denk ik ook.
7 juni 2022 11:13
Sterk Richie, sterk. Doet daar weer mee voor het podium en de winst is mogelijk, als Roglic en Pogacar niet meedoen. Pogacar staat op de planning voor de Vuelta en Roglic zal wel een vierde opeenvolgende Vuelta overwinning willen behalen.
    7 juni 2022 13:31
    Je vergeet Revket.
    7 juni 2022 13:35
    Die vergeet ik bewust.
    7 juni 2022 14:13
    Remco mag blij zijn als hij top 10 rijdt. Die gaat voor nu echt geen bedreiging zijn voor deze 3. Dit zijn op dit moment de 3 beste fitte klassementsmannen. Enige die daar nog bij hoort is Bernal, maar ja die gaat dit jaar niet een grote ronde rijden wrs.
    7 juni 2022 14:54
    Ach ja, ok, het is zo'n post. Nevermind.
    7 juni 2022 15:50
    Ik vind het gwn merkwaardig dat iemand die nog nooit een gt heeft uitgereden gezien wordt als een podiumkandidaat. Dat werd Pogacar de 1e keer in de vuelta ook niet. 1e keer tour werd er rekening met hem gehouden voor de top 10, maar hij werd niet meteen gezien als podiumkandidaat en was voor vele toch een verrassing. Na 2x podium waarvan 1 overwinning heeft hij pas deze naam gekregen. Toen Roglic voor het eerst voor een klassement ging, werd hij ook niet meteen als podiumkandidaat gezien. Hij was mede kopman met Kruijswijk en het was echt van we zien wel hoe ver hij komt. Wrm wordt de verwachting dan meteen weer zo hoog bij Remco? Laat hem eerst maar bewijzen dat die een ronde uit kan rijden/ top 10 kan rijden en dan komen de verdere stappen vanzelf wel of niet.
    7 juni 2022 16:36
    Vond je het dan ook niet merkwaardig toen ie in z'n eerste profjaar, na een categorie overgeslagen te hebben, vijf profwedstrijden won, waaronder de Clasica San Sebastian?
    7 juni 2022 17:18
    Dat zijn inderdaad mooie resultaten, maar een eendagskoers en kleinere rondes zijn wel echt heel anders dan een gt. In een gt heeft hij gwn nog niks laten zien wat er op wijst dat hij mee kan rijden met 3 van de 4 beste ronderenners van de laatste 3 jaar.
7 juni 2022 11:15
Begint een lekker deelnemersveld te worden voor de Vuelta dit jaar !
    7 juni 2022 11:23
    Stiekem vind ik de Vuelta de mooiste ronde van het jaar. Het is nagenoeg ieder jaar de ronde van de revanche. Dat maakt het voor mij heroïsch.
    7 juni 2022 11:42
    De bonusronde! Niet perse de mooiste want dat is de Giro maar wel een hele leuke.
    7 juni 2022 12:54
    Nope, de Vuelta is de mooiste ronde van het jaar. Let op: qua AK. De laatste jaren is de mooiste strijd in het AK vaak geweest in de Vuelta. De giro is verreweg de mooiste ronde qua landschap. De Tour is de Tour, alleen schort het vaak in de Tour aan strijd in het AK. Te vaak is er daar een renner die domineert, een ploeg die domineert en een te gecontroleerde koers. Niks aan te doen, het hoort bij de Tour. De Giro en Vuelta zijn veel minder gecontroleerd.
    7 juni 2022 12:58
    Dubbele UCI punten voor de Vuelta! Om het spannend te maken!
    7 juni 2022 15:11
    De Tour is en blijft de mooiste. Geweldige regie, mooiste landschappen en gewoon de hele dag koers op tv met leuke praatprogramma's achteraf. De Giro is met Eurosport reclame en de twee meest dramatische commentatoren een ronde die mij nog amper kan boeien. Zit je er net in, reclame. Vuelta is leuk, maar qua omgeving en historie toch de minste.
    7 juni 2022 17:40
    @FDJ: Frankrijk is echt geen mooier land dan Italië. Ik denk dat de meeste wielervolgers, ongeacht de ronde van hun voorkeur, toch breeduit zullen toegeven dat de Giro het mooiste is qua landschappen.

    Daarnaast is de Tour de Tour, dat schreef ik al. Maar, qua strijd doet de Tour in de meeste jaren onder voor de overige grote rondes. Ik denk dat dat ook wel vrij duidelijk is.
7 juni 2022 13:54
Jij niet mannetje deze is voor Remco!

Alle ballen op Remco!!!
    7 juni 2022 14:11
    Misschien moet je je even gaan uitleven in het ballenbad, Stijn?
7 juni 2022 14:37
Inderdaad, deze is voor Remco.
Remco is de beste.
Hup Remco
7 juni 2022 15:59
Nou dan is de top 3 al bekend lijkt me ;-) Pog-Rog-Carapaz. Die zijn samen met Bernal in mijn ogen de meest constante gt mannen en de 4 die bijna altijd podium halen als ze de ronde uitrijden. De rest zoals een mas en landa zijn toch voor mijn gevoel vaak (niet altijd uiteraard) de mensen die voor de plekken 4-7 strijden.

Reacties zijn gesloten.