Richard Carapaz houdt huis op loodzware slotklim in Vuelta Asturias

Richard Carapaz houdt huis op loodzware slotklim in Vuelta Asturias

foto: Sirotti

zaterdag 28 april 2018 om 17:55

Richard Carapaz heeft op een overtuigende manier de tweede etappe in de Vuelta Asturias op zijn naam geschreven. De renner van Movistar opende al vroeg op de zware slotklim de aanval en zag zijn concurrenten aan de finish pas weer terug. Morgen zal de Ecuadoriaan starten in de leiderstrui.

Manzana Postobon kleurt vroege vlucht
Spaanse klimkoersen beloven vaak spektakel. Zo ook de Vuelta Asturias. Met aankomst bovenop de Santuario del Acebo (9,6 kilometer à 8,2%) zat het venijn van de tweede etappe in het slot. Dit weerhield Fabio Duarte en Hernan Aguirre er niet van namens de ploeg van Jetse Bol, Manza Postobon, om in het offensief te gaan. Vier minuten kregen de roze gekleurde renners van het peloton, waar Movistar de voorsprong controleerde voor Richard Carapaz, die aasde op een dubbelslag.

Carapaz slaat dubbelslag na demonstratie
Nog voordat het peloton begon aan de slotklim, was de vlucht van de twee Colombianen alweer voorbij. Movistar en Euskadi-Murias gaven flink gas, zodat een groepje van twintig aan de voet van de slotklim om de overwinning mocht gaan rijden.

Op de Santuario del Acebo was het Domingos Goncalves die een eerste poging ondernam om weg te rijden, maar Movistar riep de Portugees al snel weer tot de orde. Vervolgens imponeerde Carapaz door weg te rijden met nog negen kilometer te gaan. Op de streep telde de voorsprong van de Ecuadoriaan veertig seconden op de nummers twee en drie, landgenoot Jonathan Klever Caicedo en ploeggenoot Ruben Fernandez.

Dit artikel delen:

8 Reacties

WernerFranke 28 april 2018 om 18:01

Ruben Fernandez voor het eerst top 3 in een koers sinds hij per ongeluk de leiderstrui voor de neus van kopman Valverde wegkaapte in de Vuelta van 2016. Wat staat die lang stil in zijn ontwikkeling.

Verweggistan 28 april 2018 om 18:06

Caicedo weer te vroeg gejuicht? ;)

KimJungPoels 28 april 2018 om 18:16

@WernerFranke

Heeft gebitsproblemen gehad die uitstraalde naar de rest van zijn lichaam en dan begin dit seizoen nog met een breuk in zijn voet rondgereden. Nu voor het eerst weer fit ook, dus ben benieuwd!

FrankSteenbergen 28 april 2018 om 18:19

Zou hij dan toch de ‘kopman’ voor de Giro zijn?

Geflitst 28 april 2018 om 18:24

@frank
Ze starten allemaal op gelijke voet als ik de ploegleiding mag geloven, maar hij lijkt op papier wel de grootste kans op dagsucces te hebben.

pirazzi 28 april 2018 om 19:16

Winner Anacona, Álvaro Hodeg, de geschiedenis achter de naamgeving van deze Zuid-Amerikanen mag bekend zijn, nu komt daar nog de naam van Jonathan Klever Caicedo bij.

Jacco van Stierop 28 april 2018 om 19:41

Carapaz komt ook steeds meer uit zijn schulp gekropen.

Christian 28 april 2018 om 23:16

Er was niet lang terug ook een Kleber Ramos (Inmiddels gepakt op dope), lijkt dus een vrij gangbare naam te zijn.
Continentale circuit in Colombia is trouwens enorm onder de invloed van dope (Sevilla zit ook in deze ploeg). Zelfde geldt voor continentale circuit in Rusland en in Portugal, dus we hebben hier een mooi gezelschap in de top10.

Headlines

Materiaalzone

Populair