Richard Carapaz behoudt de rode trui: “We zagen een sterke Roglic”

woensdag 28 oktober 2020 om 18:27
Richard Carapaz behoudt de rode trui: “We zagen een sterke Roglic”

foto: Cor Vos

Richard Carapaz moest in de achtste etappe van de Vuelta a España zijn meerdere erkennen in Primož Roglič. De kopman van INEOS Grenadiers behield weliswaar de rode trui, maar zag de Sloveen zeventien seconden inlopen in de strijd om het klassement.

“Het was een erg levendige rit en we hebben een sterke Roglič gezien, maar we zijn nog steeds in de strijd”, reageerde Carapaz na de bergetappe naar Alto de Moncalvillo, waar de streep lag na een klim van ruim acht kilometer. “Dit was best een leuk gevecht en het motiveert me alleen maar meer. Het maakt de wedstrijd extra spannend, voor de fans, maar ook voor ons met het niveau waarop we rijden.”

Op weg naar Aguilar de Campoo en Suances krijgt het peloton nu twee vlakkere etappes voor de wielen geschoven. “Het lijkt erop dat we een paar gemakkelijkere dagen voor de boeg hebben, maar we koersen zonder te weten wat er gaat komen.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Domestique 28 oktober 2020 om 18:40

Leuke renner met een gave stijl, begint een persoonlijke favoriet te worden.

vevie 28 oktober 2020 om 19:07

Idd. Ik vond het vanaf de Giro van 2018 ook een toffe renner. Lekker aanvallend koersend, altijd. In de giro 2019 bevestigde hij voor mij. Ook al keken Nibali en Roglic naar elkaar, zijn aanvallen waren messcherp. Ook hier valt hij weer aan waar mogelijk. Is niet bang om zelf de handschoen op te pakken. Hele mooie stijl. Die gaat echt nog wel een GT winnen en podiums bij elkaar rijden, in voornamelijk de Giro en Vuelta.

FDJ 28 oktober 2020 om 18:48

Pas een groot interview met hem gelezen in Procycling. Toch wel de nodige respect voor hem gekregen. In Ecuador is het vreselijk lastig om wielrenner te worden en hij beseft ook dat hij het geluk had om dicht bij Colombia te wonen en zo in dat circuit zijn plaats af te dwingen.

Alle renners van naam komen uit die hoek van Ecuador en moeten via Colombia proberen door te breken.

josemanuelfuente 28 oktober 2020 om 18:49

De nieuwe Chiapucci?

Gilberto 28 oktober 2020 om 19:41

Ho ho, die status heeft hij nog niet, maar het is een leuke vergelijking :D

Veleta 28 oktober 2020 om 20:02

Goed gezien, lijkt er idd op qua stijl. Kwalitatief is/wordt hij wel nog beter, lijkt me. Heel leuke renner!

Murcia 28 oktober 2020 om 19:38

Carapaz gooit altijd de beuk erin en dat kan ik waarderen. Nog steeds staat hij er prima voor en bewijst ook hier weer dat hij geen eendagsvlieg is wat vorig jaar na de Giro wel werd gesuggereerd.

ti-raleigh 28 oktober 2020 om 19:45

“Dit was best een leuk gevecht……….”
Met die zin scoort hij een bak punten wat mij betreft. Iemand die gewoon de strijd wil aangaan en daar alleen al van kan genieten, los van het resultaat. Heerlijk !

Chris Van Uden 29 oktober 2020 om 07:02

Sympathieke man, veel respect voor gekregen na het zien van de Movistar-docu.

dynamo 29 oktober 2020 om 07:03

leuk artikel, carapaz, roglic, hoe sterk ze waren, 1 klein dingetje mis ik , hoe sterk wout poels wel niet was, erg jammer dat blijkbaar baar niemand in de gaten heeft wat wout poels presteerd heeft.

harryjohan71 29 oktober 2020 om 08:13

Dit gaat over Carapaz. Op andere plekken wordt de goede prestatie van Wout Poels wel genoemd.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair