Vuelta 2020: Primoz Roglic wint op Alto de Moncalvillo en pakt tijd terug

woensdag 28 oktober 2020 om 17:18
Vuelta 2020: Primoz Roglic wint op Alto de Moncalvillo en pakt tijd terug

foto: Cor Vos

Primož Roglič heeft de achtste etappe van de Vuelta a España achter zijn naam gezet. Na een spannend duel met Richard Carapaz was de Sloveen van Jumbo-Visma de beste op de Alto de Moncalvillo. Daarmee naderde hij de Ecuadoraan tot op dertien tellen in de strijd om het rood.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“De finale wordt beslist op de Alto de Moncalvillo, een indrukwekkende en veeleisende bergpas die veel moeilijker is dan hij lijkt. De laatste drie kilometer lopen omhoog aan dertien à veertien procent. Op dit punt van de Vuelta kan elke verloren tijd cruciaal zijn in het algemeen klassement”, lichtte koersdirecteur Fernando Escartín de achtste rit op voorhand toe. Met andere woorden, de klassementsrenners konden beter op hun hoede zijn.

Primož Roglič, de nummer vier in de stand, moest het stellen zonder Tom Dumoulin. De Limburger ging niet meer van start, omdat hij last had van toenemende vermoeidheid. Ook Richard Carapaz, sinds zondag de leider in de Spaanse ronde, zag met Michał Golas een ploeggenoot wegvallen. De Pool moest om familiale redenen snel terug naar huis. Trek-renner Kenny Elissonde verscheen eveneens niet meer aan het vertrek.

Kopgroep met zeven man
Beginnend in Logroño kronkelde het peloton in deze etappe door de regio La Rioja naar de Alto de Moncalvillo, waar na 164 kilometer de streep lag. Al vroeg barstte een levendige strijd los om de vroege vlucht, die een kopgroep met zeven man opleverde: begin twintigers Robert Stannard en Stan Dewulf sloegen de handen ineen met Rémi Cavagna, Rui Costa, Benjamin Dyball, Julien Simon en Ángel Madrazo. Zij mochten een kleine vijf minuten wegrijden.

foto: Cor Vos

Daarachter bepaalden de ploeggenoten van rode trui Carapaz het tempo in de lange aanloop naar de Puerto de la Rasa, de eerste klim na 104 kilometer. De kopgroep bereikte de voet van deze klim met vijf minuten voorsprong op het peloton, terwijl het koppel Jhojan García en Héctor Sáez van Caja Rural-Seguros RGA tevergeefs de sprong naar voren probeerde te maken. De Spaanse ploeg moest het doen zonder vertegenwoordiging in de lange ontsnapping.

Zodra de weg omhoog begon te lopen voor het peloton, verscheen plots de Movistar-ploeg van Enric Mas, Marc Soler en Alejandro Valverde van voren. Imanol Erviti en Carlos Verona reden in een strak tempo omhoog en door hun inspanningen liep de voorsprong van de zeven vluchters terug. Op de kruin van de Puerto de la Rasa na 113,8 kilometer, die Cavagna als eerste bereikte, was het verschil teruggebracht tot zo’n tweeënhalve minuut.

Movistar voert de forcing
Na 126 kilometer gaf Movistar nog eens flink gas, waardoor het peloton scheurde. Een groep van ongeveer veertig renners maakte zich los in aanloop naar de voet van de Alto de Moncalvillo. De werklust van de Spaanse formatie van Eusebio Unzué zorgde tegelijkertijd ervoor dat het verschil met de kopgroep snel terugliep. Madrazo, die een jaar geleden veertien dagen de bergtrui droeg, was de eerste die vooraan loste.

foto: Cor Vos

In de laatste kilometers naar de voet van de Alto de Moncalvillo viel ook het doek voor de andere vluchters; Dewulf en Dyball waren de laatste koplopers die werden ingerekend. Movistar leidde de groep favorieten bij aanvang van de slotklim. Met nog 6,5 kilometer opende Alejandro Valverde de debatten, maar de wereldkampioen van Innsbruck (2018) werd teruggehaald door Andrey Amador en Robert Gesink, de helpers van Carapaz en Roglič.

Op vijf kilometer van het einde nam Michael Woods het initiatief over voor zijn ploeggenoot Hugh Carthy, de nummer twee in het klassement. In het kielzog van het EF-koppel zat Roglič met Sepp Kuss en George Bennett nog in de buurt. Het tempo van Woods zorgde dat Felix Großschartner (zesde), Soler (zevende) en Valverde (negende) moesten lossen. Op 3,6 kilometer van de streep versnelde Carthy en Kuss sprong mee met de Brit.

Carapaz versus Roglič
Terwijl Dan Martin naar Carthy en Kuss probeerde te springen, haakte ook Chaves (achtste) af bij de favorieten. Martin werd echter weer bijgehaald door Carapaz, die zijn rode trui onder vuur zag worden genomen. In de steile laatste drie kilometer reed de Ecuadoraan het gaatje dicht naar de twee aanvallers. Kuss probeerde dan alleen verder te rijden, maar Carapaz reageerde als door een wesp gestoken en kreeg Roglič met zich mee.

foto: Cor Vos

In de laatste twee kilometer konden Carthy, Martin en Aleksandr Vlasov aansluiten bij Carapaz en Roglič. Op anderhalve kilometer van de finish rook Vlasov, die in de eerste week al 6,5 minuut had prijsgegeven, zijn kans en ging solo op jacht naar de overwinning. Met nog ruim een kilometer te gaan reed Roglič in een ruk naar Vlasov en ging erop en erover bij de Rus. Carapaz wist weer naar het achterwiel van zijn Sloveense tegenstrever te rijden.

Carapaz en Roglič versnelden slag om slinger, maar een aanval van de Sloveen op achthonderd meter van de aankomst was beslissend. Even leek Carapaz terug te komen, maar Roglič bleek sterk genoeg om de overwinning binnen te slepen. Door zijn dertien seconden voorsprong aan de aankomst en de bonificaties naderde Roglič leider Richard Carapaz tot op dertien seconden in de strijd om het rood. De Ecuadoraan kwam als tweede over de streep, Martin werd derde.

In het klassement wisselden Roglič en Carthy van plaats. De Sloveen staat nu tweede, de Brit is de nieuwe nummer vier. Door het tijdsverlies van Soler, schoven Chaves en Valverde een plaats op. Wout Poels klom drie plekken en bekleedt nu de tiende positie.

Dit artikel delen:

95 Reacties

vevie 28 oktober 2020 om 17:19

Heerlijke finale! Ik dacht eerst waarom gaat Roglic niet maar het laatste voor het eind bewaard. Wordt een heerlijke strijd tussen Primoz en Richie

0
Groetjesaandevoetjes 28 oktober 2020 om 17:24

Wat een klasbak is het ook. Snapte alleen niet dat hij die 300 meter op kop ging rijden voordat Vlasov demareerde, terwijl Kuss op 10 seconden reed. Had hij niet door dat Kuss terug kon komen?

0
vevie 28 oktober 2020 om 17:33

Idd een klasbak. Rijdt vaak defensief, maar probeert toch wel verschil te maken als hij iets over heeft. Hele sterke renner.

Ik denk dat hij wel moest gaan om tijd te kunnen pakken. Wachten op Kuss heeft geen zin als je het verschil nog wilt maken

0
Frits van Jumbo 28 oktober 2020 om 18:06

Liet ook heel slim eerst het werk aan anderen over. Attent gekoerst hoor, klasse

0
Panache 28 oktober 2020 om 19:13

Dit is óók defensief rijden. Bergop (massa)sprintje winnen. Ik heb er geen moeite mee, maar maak er niet meer van dan het is.

0
Groetjesaandevoetjes 28 oktober 2020 om 19:36

Volgens Panache is alleen een aanval alla Froome op 100km van de finish aanvallend rijden? Het is nogal logisch dat Roglic niet vanaf het begin van de col al aangaat. Uiteindelijk heeft hij meerdere keren aangevallen op deze col en wint hij. Is niet defensief, wel berekend rijden, maar dat is nogal logisch als er zoveel op het spel staat. Het hoeft geen alles of niets poging te zijn voor Roglic, aangezien hij super goed in het AK staat.

0
JapieJapo 28 oktober 2020 om 17:21

Zeer mooie klim gezien, Wout is goed aan het opwarmen voor zondag de Angliru.

0
Tuubke 28 oktober 2020 om 17:23

Hopen dat hij daar nu echt wint, nadat hij in 2011 bestolen is door Cobo.

0
Groetjesaandevoetjes 28 oktober 2020 om 19:42

Laten we zeggen 3 maal is scheepsrecht. In 2017 werd hij ook 2e (na Contador).

0
SnellePelle 28 oktober 2020 om 17:22

Sooo, die deed pijn! :p

0
Wheely 28 oktober 2020 om 17:23

Leuke rit! Mooi afgemaakt door Roglič. Poels knap in de top 10. Carthy in het roze morgen! :)

0
Retro Lex 28 oktober 2020 om 17:41

+1

0
Olly 28 oktober 2020 om 17:58

Kan ook zijn dat Woods morgen het roze pakt. Die zag er ook sterk uit :-)

0
La Primavera 28 oktober 2020 om 20:19

Kuss reed ook weer beter die rijdt in het geel morgen!

0
KissMyAce2.0 28 oktober 2020 om 23:02

Woods en Carthy rijden sws in het roze…
Rood bedoel je

0
bilthoven 28 oktober 2020 om 17:24

Chapeau voor Wout Poels!! Rijdt hier met een heel zwakke, onervaren ploeg , maar staat desondanks toch maar mooi in de top 10!

0
CechRepublic 28 oktober 2020 om 17:30

Jammer voor hem, dat hij de eerste etappe heeft verkl##t.

0
Ariane Dannenburg 28 oktober 2020 om 18:14

Heel knap gedaan van Wout Poels. Alle anderen hebben een ploeg die voor ze strijd. Hij doet het min of meer alleen!

0
dario_P 29 oktober 2020 om 00:35

Ik wil je enthousiasme niet temperen hoor, maar wat een onzin. Wout hangt in het peloton en rijdt vervolgens zo hard mogelijk omhoog, daar heb je toch geen ploeg voor nodig?

0
Westfalen 28 oktober 2020 om 17:25

Carapaz heeft wel klasse. Maakt het Roglic nog behoorlijk lastig. Poels kan op deze manier omhoog kijken. De 6e plek AK is niet ver.

0
vevie 28 oktober 2020 om 17:32

Idd, toch een hele mooie renner. Rijdt altijd aanvallend waar mogelijk. Gaat er wel voor. Ik denk dat van de Ineos mannen minstens even goed is als Bernal. Zou hem nu zeker als 2e man van Ineos aanduiden.

0
CechRepublic 28 oktober 2020 om 17:32

Dat heeft Carapaz zeker, maar die halve aanval heeft hem wel de kop gekost vandaag. Maar ik klaag niet. Dat doe ik wel weer als Inlos zijn miljoenentreintje weer op stoom brengt :)

0
Verweggistan 28 oktober 2020 om 17:25

Jetse 25e, Kobe 29e

0
thorsen 28 oktober 2020 om 17:25

Prachtige finale zeg!

Poels op slechts 19 seconden van de 6e plaats in het klassement nu. Die deelde goed in want reed er nog wat voorbij nadat hij gelost werd.

0
Murcia 28 oktober 2020 om 17:25

Niet slecht voor een man die alleen maar kan volgen LOL Prachtige finale gezien op een berg die wel vaker mag terugkomen. Mooiste moment Carapaz die denkt nog een keer over Roglic heen te kunnen gaan en een geweldige oplawaai van Primoz krijgt wanneer die meteen countert. Ook weer geweldig van de ploeg, Gesink met een straffe beurt. Maar ook dat je wanneer er 20 man over blijven er met zes!! TJV ers er bij zit. Overigens dank aan Movistar die dit hebben mogelijk gemaakt en vervolgens Mas die dit beulswerk niet kan verzilveren.

0
xistnc 28 oktober 2020 om 17:51

Gesink deed weer wat hij een paar jaar geleden deed, toen de ploeg voor het eerst probeerde om Sky/Ineos te slopen. En hup, meteen Amador en Sosa overboord. Op een moment dat Jumbo nog met 6 man op 26 zat.

0
lander luypaert 28 oktober 2020 om 17:25

Movistar dat zich belachelijk maakt. :P

0
flipper 28 oktober 2020 om 17:27

Hoezo?

Mas toch keurig 7e binnen de minuut :p

0
Groetjesaandevoetjes 28 oktober 2020 om 17:28

Ja, ik snap dat soms niet van die spanjaarden. Landa deed hetzelfde in de Tour en loste daarna op de Loze. Voelen ze dan zo slecht aan hoe goed/slecht ze zijn? Is het overmacht? Druk van de ploegleiding die iets willen forceren? Ze hebben namelijk geen ritwinst en doen slechte zaken in het klassement.

0
de nieuweMerckx 28 oktober 2020 om 17:40

Misschien denken die Spanjaarden wel dat het ooit eens moet opraken bij die JV mannen. Wat Van Aert en Rogic laten zien is bij mijn weten al heel lang niet meer vertoond. Stel nu eens dat het renners van de ploeg van Riis waren geweest, of een Russische ploeg of of …

0
chartwatch 28 oktober 2020 om 17:47

Nee juist niet …Moviestar heeft nl. succesvol het ploegenklassement verdedigd. TLJ komt wel 2 minuten dichterbij maar door het beulswerk van de Movi’s in de voorliggende 50 km waren de mannen van TLJ zo vermoeid dat er niet meer winst voor ze inzat…

0
xistnc 28 oktober 2020 om 17:54

Movistar maakt oorlog in hun ronde, heerlijk om naar te kijken. Witte trui, ploegenklassement, ritzege. En echt, die hebben nog meer in petto.

Belachelijk is een woord dat ik vooral wil gebruiken voor het rijden van jouw favoriete ploeg. Gisteren sloeg het nergens op en voor welke koers na de Vuelta was Costa vandaag opnieuw aan het trainen?

0
Frank V 28 oktober 2020 om 18:01

Die Erviti zien beuken is genieten. Wat heeft UAE dan laten zien? Lovend zijn over één ploeg is prima maar als er niets is dan kijk je nogal vaak naar andere ploegen om ze 'belachelijk' te noemen.

0
lander luypaert 28 oktober 2020 om 18:13

Totaal niet man, ik ben dan ook niet diegene die Movistar belachelijk maak. Dat deden ze zelf. Roglic nam het in dank aan.

0
Romāns Vainšteins 28 oktober 2020 om 19:45

A ja, iedereen behalve de winnaar ‘maakt zichzelf belachelijk’. Het is zo’n crap altijd.

0
Dolfy 28 oktober 2020 om 17:25

Prachtige slotklim. Mooi die aanvallen, die ook goed verspreid waren over de klim. Weer knap wat ook de jonge Champoussin laat zien. Bol 25ste! Goossens 29ste op 5.20.

0
Verweggistan 28 oktober 2020 om 17:29

Bol had nog niet echt het goede gevoel in de benen zei hij op hetiskoers en wilde zich testen.

0
Dolfy 28 oktober 2020 om 18:55

Test geslaagd zou ik zeggen!

0
Erik33 28 oktober 2020 om 17:30

Hofstede haakte ook lang aan.

0
YogiBear 28 oktober 2020 om 17:30

Mooie overwinning! Het rijden van Hofstede en Vingegaard geeft ook veel vertrouwen wat betreft de sterkte van de ploeg.

0
flipper 28 oktober 2020 om 17:31

Wel jammer dat meesterknecht Dumoulin al naar huis is…

0
horsm 28 oktober 2020 om 17:32

@flipper, zo meesterlijk was tot nu toe toch niet in deze Giro?

0
CechRepublic 28 oktober 2020 om 17:36

Denk dat er een last van Roglic’ schouders is gevallen nu de interne strijd om het kopmanschap is beslecht.

0
katerkop 28 oktober 2020 om 20:26

@horsm hij was volledig onzichtbaar in de giro

0
horsm 28 oktober 2020 om 17:32

Wat een mooie tweestrijd tussen Roglic en Carapaz. Roglic scherp, maar Carapaz ook heel indrukwekkend. Ik heb genoten van de Giro en Tour, maar een dergelijk duel ontbrak er een beetje aan.

Ook mooi hoe Kuss nu op een andere manier ingezet wordt, Niet als wagonnetje in een trein maar continu wegfietsend, terugkomend, om zich heen kijkend.

Van Aert was natuurlijk een kanon, maar er wordt zonder hem ook veel creatiever gefietst.

0
tendam 28 oktober 2020 om 17:58

Net als in de Giro kun je dit niveau niet vergelijken met de Tour. Dus dan kan er automatisch wat meer worden gefreewheeld. Ook had Roglic hier het voordeel dat Carapaz het werk moest opknappen, hij is immers de leider.

Ik denk dat Roglic dit zelf ook leuker vindt, maar het is ook relatief ‘makkelijk’ om hier weg te rijden. Volgens mij is hij niet eens echt super in vorm.

0
vevie 28 oktober 2020 om 18:57

@tendam: de Tour blijft de Tour, maar het niveau hier ligt toch vele malen hoger dan in de Giro. De Giro is objectief gezien misschien vaak de mooiste ronde, ook esthetisch, maar qua echte AK mannen is de laatste jaren de Vuelta vaak sterker bezet dan de Giro.

Hier rijden/reden nu toch Roglic, Carapaz, Martin, Valverde, Mas, Chaves en Dumoulin rond. Die 7 reden allemaal ook de Tour.

0
Panache 28 oktober 2020 om 19:22

Roglic (ad artikel) 5,5 watt/kg op col de loze 2300m hoogte. Hart Stelvio 5,5 tot 5,7 watt/kg op 2700m hoogte (meer dan een uur), bron velon. Graag de feiten respecteren ipv maar wat roepen hoe hoog of laag het niveau is.

0
janwillem92 28 oktober 2020 om 17:33

Sterk zeg van Roglic, gave laatste paar km.

0
flipper 28 oktober 2020 om 17:41

Inderdaad!

Wat een klasbak is die Roglic toch, Tour, WK, LBL en nu de Vuelta… je vraagt je af of hij nooit moe wordt!

Zondag weten we meer!

0
Verweggistan 28 oktober 2020 om 17:33

Daar ook al open huizen route

0
Monsieur Bendy 28 oktober 2020 om 17:33

Wat een heerlijke klim zeg. Ben ik trouwens de enige die de aankomsten boven, zonder al die dronken dwazen langs de kant, eigenlijk veel prettiger vind om naar te kijken?

0
vevie 28 oktober 2020 om 17:36

Denk dat je zeker niet de enige bent. Het maakt het op deze manier veel overzichtelijker en beter te volgen. Hoewel de hartstocht en passie langs de kant ook wel wat heeft. Zolang ze maar van de renners afblijven.

0
Kelder is de Man 28 oktober 2020 om 17:39

Niet de enige. Aan de finish/laatste kilometer achter de hekken mis ik het publiek wel, maar op de rest van de klim totaal niet.

0
The Whaler 28 oktober 2020 om 17:48

Eens. Dit is eigenlijk als tv kijker veel mooier, maar ik snap ook wel dat de beleving op de berg ook mooi is. Maar zou dan vooral mooi zijn als mensen gewoon op de rand van de weg blijven en daar feestvieren.

0
Groetjesaandevoetjes 28 oktober 2020 om 18:06

Deze corona vrije bergen zijn een uitgelezen mogelijkheid voor organisatoren om entreegeld te vragen op bepalende stukken als er weer publiek wordt toegestaan. Het zou het verdienmodel van het wielrenner ten goede komen als dat geld doorvloeit naar de ploegen/winnaars en minder druk leggen bij de parcours bouwers om start en finish gelden te krijgen van steden/dorpjes. Bovendien zorgt een kleine entree voor de drempel om de idioten te weren die alleen maar voor tv tijd op de belangrijkste plekken staan mee te rennen.

0
Romāns Vainšteins 28 oktober 2020 om 18:16

Het is het mooist als het overeenkomt met de demografie. Dus leuk wanneer in het laatste dorpje de hele lokale bevolking uit de ramen hangt maar op de berg zelf liever de kilte die er ook zonder passerende ronde heerst. Geiten herdertje met kudde misschien nog. Hopelijk over een aantal jaar ook met ski-oorden die tot westernspookstadjes verworden zijn, akelige plekken die er vervallen beter uit zien.

0
Rich 28 oktober 2020 om 17:37

Jv weer uitstekend en roglic regelt t zelf uiteindelijk! Ik ben benieuwd wat nu weer de kritiek is!

0
CechRepublic 28 oktober 2020 om 17:46

Naja, hij pakt het rood niet, dus hij valt duidelijk te laat aan.

0
Retro Lex 28 oktober 2020 om 17:48

Gesink die al vroeg moest lossen ?

0
CechRepublic 28 oktober 2020 om 17:51

Dumoulin. Dat is natuurlijk een grote doorlopende fout.

0
YogiBear 28 oktober 2020 om 17:53

Toch slecht dat Paul Martens niet bij de 30 beste klimmers zat. Duidelijk te weinig ondersteuning voor Roglic vandaag.

0
Erik33 28 oktober 2020 om 19:03

Hofstede ook te snel eraf.

0
Verweggistan 28 oktober 2020 om 17:41

Buren gaat zowaar eens door. ;)

0
Wheely 28 oktober 2020 om 18:00

Dat mag in de krant!

0
Dion 28 oktober 2020 om 17:42

Als carapaz niet zo achterlijk op kuss reageert dan had ie misschien minder tijd verloren.

0
flipper 28 oktober 2020 om 17:43

Tja, Carapaz is ook wel een taaie. Denk dat het er beetje van af hangt of Roglic het helemaal tot in Madrid weet door te trekken. Ik gun het hem zeker!

0
The Whaler 28 oktober 2020 om 17:51

Eens. Snap niet dat hij daar zo op reageerde. Had gewoon eigen tempo kunnen blijven rijden. Had Rogliz nooit meer aangevallen want Kuss reed ervoor (ik vermoedt voor de etappe en bollentrui). Misschien wel dat Carapaz bang was voor counter van Rogliz die naar Kuss toe zou kunnen rijden en dan samen door trekken. Maar ik vermoedt niet dat dit het plan was. Denk dat TJV vooral Kuss iets wil laten winnen omdat hij eigenlijk ook voor klassement zou gaan maar dat dit na zondag om zeep is en dat ze nu het rood nog niet per sé hoeven ivm al dat controlerend fietsen wat dan toch weer gedaan moet worden. Nu ligt die verantwoording lekker bij Ineos (en die zijn al niet zo sterk).

0
Frits van Jumbo 28 oktober 2020 om 20:17

Voor mijn gevoel ging carapaz zelf maar in de aanval om niet steeds (en door steeds weer anderen) aangevallen te worden. Hij miste hier toch echt een mannetje voor dit soort werk

0
CechRepublic 28 oktober 2020 om 17:46

Ik vat de doorsnee WF-reacties van de eerste helft van deze week even samen:
– Roglic is toch een rasaanvaller, we hebben het eigenlijk altijd al gezegd.
– TD is een verwende zeiksnor, maar dat wisten meteen na die val eigenlijk al.
– Luke Roberts is een genie/lapzwans, daar zijn we het allemaal over eens.

0
Groetjesaandevoetjes 28 oktober 2020 om 18:08

+ de kritiek die er was op Roglic dat hij de overwinning niet pakte in rit 2 en 3

0
dneddy 28 oktober 2020 om 19:19

Tegenwoordig bepaalt Twitter de opinie en het daaropvolgend gedrag en beleid.
De reacties zijn dus correct.

0
Jacco van Stierop 28 oktober 2020 om 17:55

Boeiende finale. Sterk eindschot van Roglic, Carapaz zag er sterk uit maar moest toch passen, Carthy iets te vroeg zijn kruit verschoten. Mas voorlopig nog in de wachtkamer.

0
Bollentrui 28 oktober 2020 om 18:09

En een aardige Vlasov gezien die onder bevel van Vino een kamikaze derde week gaat rijden.

0
The Whaler 28 oktober 2020 om 17:56

Hoop stiekem dat TJV werk van het ploegklassement gaat maken. Kan iedereen eens op podium in Madrid. Zijn bergop duidelijk sterkste als team. Het is dat ze zondag maar met 2 terug kwamen voorin anders hadden ze nu nog vooraan gestaan ook.

0
tendam 28 oktober 2020 om 18:03

In de Tour waren ze ook (veruit) de sterkste ploeg, maar wonnen ze dat klassement ook niet. Dat komt omdat het klassement per dag wordt opgemaakt uit de beste 3 renners, dus als er een ontsnapping 10 minuten krijgt en je zit daar met 3 renners in pak je gelijk een half uur. Daar moet je je echt op richten, en dat doet Jumbo logischerwijs niet.

0
Groetjesaandevoetjes 28 oktober 2020 om 18:10

Ze pakten wel wat tijd terug met Kuss en Bennett gisteren. Hopelijk durven ze het aan om elke dag iemand mee te sturen. Voor hulp in de finale, ritwinst of desnoods ploegen klassement.

0
Frank V 28 oktober 2020 om 17:56

Goh wat een verrukkelijk slot.
Wat een schitterende strijd was dat.
Stuk voor stuk koersende klassecoureurs.

0
Dr op en dr over 28 oktober 2020 om 17:57

REDACTIE …> Dank voor het mooie verslag van de afgelopen rit. :)

Kleine kanttekening Roglic pakt vandaag “slechts” 17 seconden terug en geen 23 seconden. Carapaz pakte zelf namelijk ook 6 boni secondes.

Edit redactie: Bedankt voor je reactie! We hebben het aangepast

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone