Riccardo Minali maakt selectie Intermarché-Wanty-Gobert compleet

woensdag 30 december 2020 om 21:57
Riccardo Minali maakt selectie Intermarché-Wanty-Gobert compleet

Riccardo Minali - foto: Cor Vos

Riccardo Minali verdedigt in 2021 de kleuren van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux. De 25-jarige Italiaanse sprinter maakt de overstap van NIPPO DELKO One Provence en tekent voor één seizoen.

Minali begon zijn profcarrière in 2017 bij Astana. In zijn tweede jaar bij de Kazachstaanse formatie won hij twee ritten in de Tour de Langkawi, zijn enige profzeges tot dusver. Na een jaar bij Israel Cycling Academy reed hij afgelopen seizoen in Franse loondienst. Nadat zijn contract niet verlengd werd, vindt hij in Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux een nieuwe werkgever. “Ik kijk uit naar de terugkeer op het hoogste niveau en wil het komende jaar mijn kwaliteiten aan het team tonen”, vertelt een verheugde Minali in het persbericht.

Performance manager Aike Visbeek geeft aan dat Minali zich namens de ploeg mag gaan mengen in de massasprints. “Hij heeft een verleden op de piste en een rijke lijst ereplaatsen op de weg. In snelle sprints beschikt hij over de mogelijkheid om de overwinning binnen te halen, mits hij in de voorbereiding van de sprint goed ondersteund wordt”, geeft hij aan.

Minali – zoon van oud-renner Nicolas Minali – is de negende nieuwkomer. De Belgische WorldTour-formatie heeft met deze transfer zijn selectie voor 2021 compleet en begint aan het nieuwe seizoen met 29 renners.

Selectie Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux 2021

flag-be Jan Bakelants
flag-fr Jeremy Bellicaud
flag-be Aimé De Gendt
flag-be Jasper De Plus
flag-be Ludwig De Winter
flag-fr Theo Delacroix
flag-be Tom Devriendt
flag-no Odd Christian Eiking
flag-gb Alexander Evans
flag-be Quinten Hermans
flag-cz Jan Hirt
flag-nl Taco van der Hoorn
flag-nl Corné van Kessel
flag-de Jonas Koch
flag-nl Wesley Kreder
flag-nl Maurits Lammertink
flag-za Louis Meintjes
flag-it Riccardo Minali
flag-it Andrea Pasqualon
flag-it Simone Petilli
flag-be Baptiste Planckaert
flag-nl Danny van Poppel
flag-nl Boy van Poppel
flag-it Lorenzo Rota
flag-ee Rein Taaramäe
flag-be Kévin Van Melsen
flag-be Pieter Vanspeybroeck
flag-be Loïc Vliegen
flag-de Georg Zimmermann

Dit artikel delen:

15 Reacties

Vinyakke 30 december 2020 om 22:00

Verrassend. En ook wel vreemd vind ik. Volgens mij is vermote een sterkere renner, het moet zijn dat hij als persoon minder aantrekkelijk is?

0
FritsvanHoefelen 30 december 2020 om 22:06

Hij kan sprinten en is waarschijnlijk bekend met zijn rol

0
Verweggistan 30 december 2020 om 22:26

Natuurlijk haalt Wanty een sprinter. Ik hoop dat ze een grote ronde gaan rijden met Van Poppel (2x), Minali, Pasqualon, Vanspeybrouck, Planckaert, Devriendt en Koch. :)

0
jappe666 30 december 2020 om 23:39

Als ze netjes naast elkaar sprinten is de zege binnen ;-)

0
Scott Sunderland 30 december 2020 om 23:39

Zeer verrassende transfer ! In plaats van dat het einde oefening is voor Minali, waar het op begon te lijken, keert hij terug in de WT ! Hij heeft zeker wel kwaliteiten. Geen slechte keuze voor zowel hem als voor de ploeg.

0
KennyKlimmen 31 december 2020 om 00:17

Wie gaat het doen voor deze ploeg?

0
Mystery Rider 31 december 2020 om 06:27

Tja, er steekt niemand echt bovenuit als kopman noch voor klassiekers, sprints of kleine/grote rondes.

Laat ons hopen dat ze zoals in het verleden veel in de aanval rijden en er af en toe een appel uit de kast rolt.

De Gendt, Vliegen, Pasqualon, Van Poppel, Plankaert, Eiking, daar zullen de overwinningen van moeten komen, maar dat zal niet op het Worldtour niveau zijn vrees ik.

0
Limal 31 december 2020 om 07:36

WT overwinningen zijn inderdaad heel onwaarschijnlijk. Dat zou enkel kunnen vanuit een vlucht waarin er geen sterke renners zitten en wanneer het peloton een snipperdag neemt. Vliegen en Van Poppel D. zijn dan hun beste kansen op succes, maar meer dan 1 of 2 overwinningen per seizoen haal je zo ook niet. Alexander Evans lijkt me de enige jongere die heel misschien kan doorgroeien en op Sunwebiaanse wijze kan verbazen. (Spijtig dat het er bij Odd Eiking nooit uitgekomen is.)

0
jappe666 31 december 2020 om 12:35

Quinten Hermans zou in kleinere koersen met een sprintje bergop ook nog wel kunnen winnen denk ik. Zat er in de koersen met een Ardennen-profiel vaak goed bij.

Voor het overige zou ik zeggen zoveel mogelijk met meerdere pionnen proberen meeschuiven in de vlucht, hopen dat die een vrijgeleide krijgt en dan proberen te profiteren van het overtal, want anders zal het vooral ergens tussen plaatsen 5 en 10 gaan denk ik.

0
Pedalo 31 december 2020 om 10:25

Als ik de renners zie snap ik niet dat Weening,Havik, vd Lijke en zo zullen er nog wel zijn geen contract bij deze ploeg hebben. Renners met een grote motor en/of goed in de heuvels zijn.

0
Scott Sunderland 31 december 2020 om 14:13

Tja ze hebben nu al wel zes Nederlanders onder contract. Misschien vonden ze dat voldoende.

0
CechRepublic 31 december 2020 om 11:42

Deze ploeg logenstraft wat mij betreft volledig de stelling dat er (te) weinig WT-plekken beschikbaar zijn voor renners.

0
koos1 31 december 2020 om 12:05

De volgende met alle respect B-sprinter bij deze ploeg. In sprintetappes gaan ze duidelijk voor het ploegenklassement van de dag….

Het is leuk dat ze WT-ploeg zijn kunnen worden (of beter kunnen kopen), maar qua renners blijft het toch gewoon een B-ploeg die het moet hebben van ontsnapping. Vrees dat er weinig WT-overwinningen gaan komen.

0
Scott Sunderland 31 december 2020 om 14:12

Wel leuk dat er geen uitgesproken kopmannen in de ploeg zitten of echte toppers. Dat geeft de mogelijkheid om er vol in te gaan voor veel van deze jongens. Hier konden we nog weleens aanvallend veel plezier aan gaan beleven.

0
Witte Trui 31 december 2020 om 14:58

Toch wel benieuwd naar Pettilli, Zimmerman, Evans en Vliegen komend seizoen. Hoop ook op een aantal overwinningen voor van Poppel. Wellicht kan Meintjes alsnog een stap zetten en anders voor kleurloze top-10 noteringen in grote rondes zorgen ;-)

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone