Pozzovivo denkt nog altijd aan langer verblijf bij Intermarché-Wanty-Gobert

donderdag 3 november 2022 om 08:45
Pozzovivo denkt nog altijd aan langer verblijf bij Intermarché-Wanty-Gobert

foto: Cor Vos (archief)

Domenico Pozzovivo heeft nog altijd geen zekerheid voor komend seizoen, maar de 39-jarige klimmer gaat er vanuit dat hij ook in 2023 zal uitkomen voor Intermarché-Wanty-Gobert. “Ik voel me er op mijn gemak”, laat hij weten in een uitgebreid interview met Quibicisport.

Pozzovivo is nog niet van plan om zijn fiets aan de wilgen te hangen. De 39-jarige coureur, die later deze maand veertig kaarsjes zal uitblazen, heeft alleen nog geen duidelijkheid voor komend seizoen. Pozzovivo denkt nog altijd aan een langer verblijf bij zijn (huidige) ploeg Intermarché-Wanty-Gobert. “Ik heb er nooit aan gedacht om mijn carrière te beëindigen. Dat heb ik ook altijd gezegd tegen het team, maar voorlopig kan ik nog niet rekenen op een contractverlenging.”

De ervaren klimmer heeft overigens al aanbiedingen gekregen van andere teams. “Dit zijn alleen wel ploegen die nog niet zeker zijn van deelname aan de grote rondes, wat toch mijn favoriete wedstrijden zijn. Een nieuwe overeenkomst met Intermarché-Wanty-Gobert is zeer goed mogelijk. Ik voel me goed binnen de ploeg en wil dan ook graag verlengen. Ik hoop dat het allemaal nog goedkomt.”

Ambitieus 
Pozzovivo is, ondanks zijn gevorderde leeftijd, namelijk nog altijd zeer ambitieus. “Ik hoop volgend jaar weer aan de start te staan van de Giro d’Italia. Ik ken het parcours nu al bijna tot in detail. Het zou prachtig zijn om de vierde etappe, die naar Lago Laceno, opnieuw te beleven. In 2012 won ik aan het Lago Laceno namelijk mijn eerste en tot nu enige rit in de Giro. Ik vind het zeer jammer dat ik nog nooit op het Giro-podium heb gestaan. Misschien is dat volgend jaar wel mogelijk.”

De Italiaan bewees dit jaar nog zijn sportieve waarde. Pozzovivo werd achtste in de Giro d’Italia, negende in de Ronde van Zwitserland, vijfde in de Coppa Agostoni, derde in de Giro dell’Emilia en achtste in Tre Valli Varesine. De pechduivel reed echter ook meerdere malen mee in 2022: zo moest Pozzovivo ziek opgeven in de Vuelta a España en kwam hij zwaar ten val in de Ronde van Lombardije, zijn laatste koers van het seizoen.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Tdf 3 november 2022 om 09:16

Onbegrijpelijk dat hij niet kan rekenen op een contractverlenging tot nu toe.
Hoewel Aike Visbeek heel veel goeds doet en heeft gedaan bij Intermache zijn er nu ook al best veel voorbeelden te noemen van bijzondere keuzes en communicatie van hem.
De uitslagen van Pozzo zijn gewoon heel erg goed, dus wat is het probleem om hem nou te verlengen? Geld? Hij zal toch niet duurder zijn geworden dan dit jaar en tussen in-en uitgaande transfers zie ik (van de buitenkant, want hoeveel iedereen verdient weet ik natuurlijk ook niet) niet veel verschil qua salaris. Ik zal bijna nog eerder zeggen dat er geld over is.
Hopelijk komt het nog goed voor Pozzo, het liefst natuurlijk in de WorldTour.

4
Shinzawai 3 november 2022 om 09:48

Ik vermoed dat het om een combinatie van leeftijd en blessures als gevolg van de val in Lombardije gaat.

0
Pietspeed 3 november 2022 om 09:53

Afgaande op zijn prestaties, moet het bijna wel om de hoogte van zijn salaris gaan. Kerel heeft geweldig gepresteerd dit seizoen.

2
jappe666 3 november 2022 om 10:22

Kan ook een onderhandelingstactiek zijn om de deal op de lange baan te schuiven, om de eigen positie te versterken en zo uiteindelijk af te tikken op een lager loon. Of dat netjes is ten opzichte van een instituut als Pozzovivo is een ander verhaal natuurlijk.

Mocht IWG hem niet nemen kan hij misschien nog aankloppen bij het nieuwe Paris-verhaal, als dat ooit van de grond komt…

1
Mystery Rider 3 november 2022 om 10:47

Ze zijn aan een verjongingskuur bezig inclusief ploegleiding!
– Pozzovivo, Bakelants en Van Kessel niet verlengd
– Van Melsen en Claeys stoppen
– Hirt, Pasqualon en Kristoff zijn verkast

Dan blijft er boven de dertig alleen nog Petit, Planckaert, Van Poppel en Taaramee over met een lopend contract…blijft alleen nog over Tom Devriendt zonder contract!

Dat is echt wel heel weinig dertigers die overblijven!

Pozzovivo bij Quick-Step als begeleider van Remco in de Giro zou echt wel een goeie zijn van Patje met een prestatie contract à la Gilbert!

0
jappe666 3 november 2022 om 10:49

Denk dat Pozzo daarvoor zelf nog te ambitieus is.
Met zijn postuur ook niet de ideale man natuurlijk om veel werk op te knappen of uit de wind te zetten.

1
Steven_E 3 november 2022 om 12:49

Alsof Maika zo een blok is om Pogacar uit de wind te zetten. Bergop maakt dat allemaal wat minder uit. Akkoord dat Pozzovivo iets te veel pocketklimmer is (met plotse versnellingen) om ideaal te zijn in een trein voor Evenepoel, maar een goeie berggids zie ik er desondanks zeker in!

0
jappe666 3 november 2022 om 13:31

Ze schelen 10 kg, dus denk dat je toch liever achter de rug van Majka zit.
Bovendien lijkt die me, zoals je zelf ook al aangaf, door die extra kilo’s meer gemaakt voor het werk van lange adem.
Een Pozzovivo lijkt me dan eerder gemaakt om Evenepoel te lanceren, meer dan echt te werken in dienst, maar dat is niet echt Evenepoel’s stijl.
Die rijdt gewoon zelf een verschroeiend tempo tot niemand nog volgt.
Om te kunnen knechten voor hem moet je toch meer een klimmende tijdrijder zijn denk ik.

0
Geel Zwarte Bril 3 november 2022 om 08:53

1 van de beste klimmers bij Intermarché. Als hij wilt blijven gewoon nog een jaar verlengen.

1
Pietspeed 3 november 2022 om 09:50

Hij wilt? Welke taal is dat?

-2
Poeksel 3 november 2022 om 10:51

Dat is Algemeen Beschaafd Rotterdams.

0
zietemgaan 3 november 2022 om 09:24

Komaan Intermarché!! Verlengen:)

1
Lo squalo del lago di confine 3 november 2022 om 14:59

Als Lotto toch één renner had gehad die zonder al te veel ondersteuning top 10 in een GT kan rijden… Dan waren ze mooi niet gedegradeerd.

1
Melkzuur 3 november 2022 om 09:53

Bij Soudal-Quick-Step is er nog een plaatsje vrij. Samen met Evenepoel de Giro doen, zou dat geen optie zijn?

0
Bielefeld 3 november 2022 om 13:08

Team Q36.5 wordt ook genoemd als mogelijke ploeg voor hem, maar zij zullen het moeilijk krijgen om wildcards te versieren voor grote ronden. Dus Wanty blijft te prefereren.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone