Rentree Victor Campenaerts aanstaande: Belg is momenteel op hoogtestage
donderdag 18 mei 2023 om 10:50

Rentree Victor Campenaerts aanstaande: Belg is momenteel op hoogtestage

Victor Campenaerts kwam sinds zijn valpartij in de Bredene Koksijde Classic (17 maart) niet meer in actie, maar de renner van Lotto Dstny zal binnenkort weer zijn rentree maken in het peloton. Campenaerts stoomt zich momenteel op hoogte klaar voor het Critérium du Dauphiné (4-11 juni).

Campenaerts kwam goed twee maanden geleden zwaar ten val in de Bredene Koksijde Classic. De hardrijder kermde van de pijn en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Er volgde een zwaar verdict: de Belg hield aan zijn val een wervelbreuk over. Campenaerts kon meteen een kruis maken over zijn verdere voorjaarsplannen.

De 31-jarige coureur begon vervolgens aan een lange revalidatie, maar is nu dus bijna weer klaar om te koersen. “Victor is op hoogtestage en is klaar om terug in competitie te komen. Hij begint terug in het Critérium du Dauphiné”, laat ploegleider Kurt Van de Wouwer weten aan Sporza.

Campenaerts lijkt dus nog genoeg tijd te hebben om zich klaar te stomen voor de Tour de France. De grootste wielerkoers op aarde begint over ruim zes weken, op 1 juli, in het Baskische Bilbao.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
18 mei 2023 11:24
Hopelijk wervelt hij weer als vanouds na zijn rentree (maar wat extra stuurvastheid is natuurlijk altijd welkom).
18 mei 2023 11:39
Het plan was toch geen grote rondes dit jaar voor Campenaerts? Waarom speculeren we nu wel of hij naar de Tour gaat? Heeft hij of zijn team dit aangegeven?
    18 mei 2023 12:47
    Nee dat was het plan vorig jaar met Campenaerts, eens een jaar zonder grote ronde, en dat is toen ook gebeurd. Dit jaar heeft Victor zelf al gezegd dat hij hoopt geselecteerd te zijn voor de Tour.

Reacties zijn gesloten.