Renshaw schikt zich in knechtenrol

Renshaw schikt zich in knechtenrol
woensdag 2 december 2015 om 16:44

Mark Renshaw zal zich komend seizoen volledig wegcijferen voor de sprinters bij zijn nieuwe ploeg Dimension Data. “Tijdens de eerste teammeeting vroeg de ploegleiding wat mijn persoonlijke doelen waren. Ik heb gezegd dat ik die niet had”, vertelt Renshaw aan Cyclingnews. De Australiër kwam samen met zijn maatje Mark Cavendish (links op de foto) over van Etixx-Quick-Step.

‘Op Cav passen’
“Ik ga me inzetten voor het team en de sprinters, dus het doel is om vijftien tot twintig koersen te winnen met Mark en een klassieker met Edvald Boasson Hagen”, gaat hij verder. “Het gaat mij er meer om dat ik over het gehele seizoen het hoogste niveau haal en ik op Cav en andere jongens pas in de grootste koersen. Natuurlijk zullen er altijd kansen op mijn pad komen, normaal gebeurt dat één of twee keer per jaar. Dan is het puur de vraag of ik het kan af kan maken. Maar voor 99% van het jaar zal ik werken voor andere renners.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

DeGroteMolen 2 december 2015 om 16:53

Ja Renshaw, what else? Nog z’on ’topspurter’ van Rabo c.s.

0
Hakkie2 2 december 2015 om 17:02

@DeGroteMolen: toen ze hem aan trokken leek het heel slim. Renshaw sprintte regelmatig met Cav in zijn wiel alle andere sprinters er volledig uit. Denken dat hij dat misschien ook voor zichzelf kon was niet zo gek.

0
billi 2 december 2015 om 17:37

is toch al jaren zo …

herinner me nog een editie vd scheldeprijs, vlg mij met Renshaw -Quickstep, dat niemand kopman wilde zijn

0
Leukefans 2 december 2015 om 18:16

En dat is ook de rol die hem het beste ligt, lijkt me. Denk dat hij zich met plezier voor Cav zal dubbelplooien dit jaar!

0
Romāns Vainšteins 2 december 2015 om 19:11

Duh, geboren knecht die man. Wel goeie laatste man, kan kwakken als Ron Jeremy

0
Jungle Man 2 december 2015 om 19:23

Hopen dat ie niet zijn kop gebruikt…..om tegenstanders weg te koppen

0
Manuel Beltran 2 december 2015 om 23:06

Renshaw, man man man. Een toprenner natuurlijk, maar wat was hij een waardeloze Rabo renner. Net als bv Nordhaug en Breschel. Ze kunnen er zelf waarschijnlijk niet veel aan doen, maar hun waardeloze Rabo tijd maakt dat ik van deze renners geen fan meer ben. Hoewel Nordhaug volgens mij nog wel eens puik knechtwerk voor mollema heeft geleverd volgens mij. Ok, voor Nordhaug zal ik nog eens klappen…

0
Romāns Vainšteins 3 december 2015 om 08:22

Renshaw kopen en als dwaze eenling de sprint insturen was natuurlijk een flater van een idee.
Met Breschel hebben ze met name pech gehad op vele fronten, het was geenszins een gek idee om die gast als klassiekerrenner aan te trekken.

0
tendam 3 december 2015 om 08:33
Quote:
Een toprenner natuurlijk, maar wat was hij een waardeloze Rabo renner.

En sindsdien is hij weer een toprenner? Breukink en Knebel zagen in hem iemand die zich redelijk zelfstandig staande kon houden in massasprints, dat deed hij natuurlijk ook al maar dan met Cav in z’n wiel. Helaas bleek hij niet voor niks leadout te zijn geworden.

0
Mark 3 december 2015 om 09:35

Tja, ik snap best dat hij geen kopman wil zijn in de topkoersen in de WT. Maar er zijn genoeg races, waar de topsprinters er niet zijn, met zijn klasse mag je toch wel verwachten dat hij het een of twee keer probeert. Al hoewel met Bos hebben ze al een kopman voor de B-sprints.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone