‘Renners Omega Pharma-Lotto vrij bij scheiding’

dinsdag 3 mei 2011 om 14:15

Sponsors Omega Pharma en Lotto zullen aan het einde van het huidige seizoen afscheid van elkaar nemen. Een verschil in toekomstvisie word als reden aangevoerd. De vraag is echter bij welke sponsor van de ploeg de renners onder contract liggen.


De contracten van alle renners liggen in handen van Belgian Cycling Company, een dochteronderneming van Omega Pharma die is opgezet voor de financiële structuur van de ploeg. Het lijkt er dus op dat eigenaar Marc Coucke het grootste deel van de renners zal behouden.

Het Nieuwsblad stelt echter dat de achttien renners met doorlopend contract, waaronder kopmannen Jurgen Van Den Broeck en André Greipel, iets anders in het contract hebben staan. “Er is een opschortende voorwaarde als beide sponsors scheiden”, melden anonieme bronnen. “Dan is elke renner juridisch vrij.”

Omega Pharma reageerde vervolgens bij monde van financieel manager Geert Coeman: “Bepaalde mensen denken blijkbaar dat het anders is. Dat is hun goed recht, ik laat ze dat denken. Maar ze interpreteren die contracten natuurlijk op de manier die hen het beste uitkomt. Dat is een menselijke reactie, hé. Waarom heb je rechtszaken? Omdat de ene partij vindt dat ze gelijk heeft, en de andere ook.”

Lees ook:
Lotto bevestigt breuk met Omega Pharma

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.