Lotto bevestigt breuk met Omega Pharma

Geplaatst op vrijdag 29 april 2011 om 17:56

De Belgische loterij Lotto heeft bevestigd dat het volgend seizoen geen co-sponsor meer is van de Omega Pharma-Lotto ploeg. De afgelopen weken, toen de ploeg dankzij kopman Philippe Gilbert een uitermate succesvolle periode doormaakte, gonste het al van de geruchten over een mogelijke breuk tussen de twee sponsoren.

“De visies van beide partners op een toekomstig gezamenlijk project lopen uiteen”, aldus de loterij in een persbericht. “We hebben jarenlang constructief samengewerkt met Omega Pharma en danken hen daarvoor. In 2011 hebben we een topjaar bereikt met een fantastisch voorjaar en schitterende vooruitzichten voor de Tour de France.”

Lotto wil nu zelf een wielerproject opzetten, volledig gericht op het Belgische wielrenners: “Het nieuw wielerproject moet een Belgisch topsportteam mogelijk maken, met doorstroming van jong Belgisch talent en de aanwezigheid in alle Belgische wielerwedstrijden als belangrijkste pijlers. Dit project moet België aan de top houden van het mondiale wielrennen.”

De loterij praat al met andere bedrijven over een samenwerkingsverband. Vanochtend werden de namen van Adecco en Belgacom al genoemd als mogelijke partners.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties