Renners maken zich op voor regenrit: “Weer zal het nog zwaarder maken”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 10 mei 2023 om 13:09

Renners maken zich op voor regenrit: “Weer zal het nog zwaarder maken”

De vijfde etappe in de Giro d’Italia van Atripalda naar Salerno is op papier een echte overgangsrit, maar de renners mogen zich wel opmaken voor een loodzware onderneming. De weergoden zijn de renners vandaag namelijk niet echt gunstig gezind. “Ik denk dat het een challenge zal worden, maar we zijn er klaar voor”, vat David Dekker het samen.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De rappe Nederlander van Arkéa-Samsic, die deze Giro al eens tweede werd in de sprint, hoopt vandaag weer mee te bikkelen voor de overwinning. Dekker is echter wel op zijn hoede. “Ik heb veel vertrouwen gehaald uit mijn tweede plaats, maar het zal nu wel lastiger worden, vooral met deze weersomstandigheden”, blikt Dekker in gesprek met Cycling Pro Net vooruit. “Het zal een challenge worden, maar we zijn er klaar voor.”

Ook Kaden Groves, een van de favorieten voor de dagzege, verwacht een lastige koers. “Het weer zal het nog zwaarder maken”, laat hij weten aan Cycling Pro Net. “Sommige renners zullen voor de ontsnapping gaan, maar wij gaan voor een sprint. Als ploeg gaan we proberen de boel te organiseren en het op een sprint te laten aankomen.”

Pedersen is stellig: “Zelfs met veertig graden zou het een sprint worden”
Ondanks de slechte weersomstandigheden verwacht Mads Pedersen ‘gewoon’ een sprint. “Zelfs met veertig graden Celsius zou het een sprint worden. Iedereen kan wel met de fiets omgaan, ook in regenachtige omstandigheden. Het heeft geen nut om wat te proberen”, is de Deen van Trek-Segafredo stellig.

Ook bij Jayco AlUla rekenen ze op een sprint, zo laat ploegleider Pieter Weening weten aan het Australische SBS. “Deze rit is voor sprinters die een klim kunnen overleven. Het zou ook voor de aanvallers kunnen zijn, maar ik verwacht een sprint. Er zal wel agressief worden gekoerst en dus moeten we van bij de start scherp zijn.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
10 mei 2023 13:11
Pedersen gedijt in dit hondenweer
10 mei 2023 13:15
Gelukkig heeft iedereen er last van.. Slecht weer bestaat niet slechte kleding wel
10 mei 2023 15:08
Is toch niet normaal dat renners als een soort circus slaven door dit weer moeten rijden? En Roglic zal nu wel makkelijk het eindklassement tegen een geblesseerde Evenepoel. Zou me niets verbazen als Roglic in de volgende tijdrit tijd neemt op Evenepoel
10 mei 2023 13:26
Etappe annuleren. Hier heeft bijna niemand iets aan. Renners niet vanwege extra kans op valpartijen, Bovendien door opspattend straat vuil de komende dagen extra uitvallers met opgelopen darm problemen. Van de toeristische beelden wat voor veel TV kijkers een belangrijke zo niet de belangrijkste reden om te kijken komt ook niets terecht.
  10 mei 2023 13:32
  Hoort er bij in een ronde, ook zeikregen moet je overleven als ronderenner en dan doet de organisatie maar even beroep op zijn creativiteit wat betreft de beelden.
  10 mei 2023 13:56
  Ik krijg vaak te horen als ik aangeef belang te hechten aan gebeurtenissen uit het verleden van het wielrennen dat ik met de tijd mee moet. Met de tijd meegaan betekent voor mij dat dit soort altijd door moeten gaan van etappes er jin de huidige tijder juist niet meer behoort.
  10 mei 2023 14:41
  Onmiddellijk stoppen met cyclocross. Door opspattend vuil extra uitvallers met opgelopen darmproblemen.

Reacties zijn gesloten.