Renners eren betreurde Lambrecht tijdens geneutraliseerde etappe

dinsdag 6 augustus 2019 om 16:40
Renners eren betreurde Lambrecht tijdens geneutraliseerde etappe

foto: Cor Vos

De vierde etappe van de Ronde van Polen werd een rit om nooit te vergeten. De tocht van Jaworzno naar Kocierz was een groot eerbetoon aan de veel te vroeg overleden Bjorg Lambrecht (22), die maandag zwaar viel onderweg naar Zabrze. Zijn ploeggenoten bij Lotto Soudal reden na 133 geneutraliseerde kilometers als eerste over de streep.

Het had vandaag een mooie koersdag moeten worden in de Ronde van Polen, maar het werd een eerbetoon aan Bjorg Lambrecht. De beloftevolle Belg is niet meer, na zijn zware valpartij in de derde etappe naar Zabrze. De organisatie besloot na het verschrikkelijke nieuws om de rit van vandaag te neutraliseren. “We zullen Bjorg op de gepaste manier herinneren”, aldus de organisatie.

foto: Cor Vos

De renners verzamelden zich in startplaats Jaworzno, om vervolgens te koersen richting de muur van Kocierz, pal voor het Kocierz Hotel & Spa, waar we ditmaal geen sportieve strijd kregen om de ritzege. Om 12.10 uur begon het rouwende peloton aan een ingekorte etappe van 133 kilometer. Lotto Soudal reed de eerste 48 kilometer op kop van het peloton, waarna de overige teams elkaar afwisselden.

De ploegmaats van de betreurde Lambrecht – Sander Armée, Carl Frederik Hagen, Tomasz Marczyński, Harm Vanhoucke, Jelle Wallays en Enzo Wouters – mochten als eerste over de finish rijden. En zo gingen de gedachten terug naar 19 juli 1995, toen de renners van het Amerikaanse Motorola in Limoges hetzelfde deden tijdens de Tour de France, na het noodlottige ongeval van Fabio Casartelli in de afdaling van de Col de Portet-d’Aspet.

Na het overschrijden van de finishlijn werd een minuut stilte gehouden ter ere van Bjorg Lambrecht. Na afloop van de geneutraliseerde etappe werden alle festiviteiten geschrapt, waaronder de podiumceremonie. Morgen gaat de Ronde van Polen weer verder met een heuveletappe van Wieliczka naar Bielsko-Biała.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

8 Reacties

fastforward 6 augustus 2019 om 16:57

Mooi pakkend eerbetoon. Bjorg werd op een waardige manier herdacht.

HTN02 6 augustus 2019 om 17:40

Eens met bovenstaande. Mooi eerbetoon. Begrijp ook dat zijn collega’s en vrienden op de fiets het erg fijn vonden dit voor hem te kunnen doen.

Chapeau voor de organisatie, dat ze zo een drama toch zo goed mogelijk een plekje kunnen geven.

BenderBeach 6 augustus 2019 om 17:59

Mooi eerbetoon inderdaad. Om stil van te worden…

Ben Geerts 6 augustus 2019 om 19:08

Inderdaad…stil…..heel stil..

Vincent Lacressonniere 6 augustus 2019 om 21:48

Wat niet doen? Laten blijken dat ik het niet vind kunnen dat er een advertentie layer met 'smile alsof je op een festival staat' over de foto van de rouwende lotto mannen staat?

Ik hoop dat nu ik het wat netter verwoord mijn reactie blijft staan. Ik vind het ongepast en op z'n minst ronduit ongelukkig.

Nylz 7 augustus 2019 om 00:30

Ik kreeg een grote advertentie met De tekst ‘dies konnte seine Karriere beenden’

Is natuurlijk iets wat Wielerflits niet in de hand heeft, wel erg ongelukkig.

Jacco van Stierop 7 augustus 2019 om 00:49

edit wf: ads zijn uitgezet. was in eerste instantie ook gedaan, maar door een technische fout kwam dit terug

greeny 7 augustus 2019 om 00:50

wielerflits heeft het wel in de hand. ze kunnen ads uitschakelen op berichten, bijvoorbeeld deze.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair