Remco Evenepoel: “Zulke resultaten smaken erg goed”
foto: Cor Vos
maandag 3 februari 2020 om 09:02

Remco Evenepoel: “Zulke resultaten smaken erg goed”

Remco Evenepoel was logischerwijs erg blij met zijn eindzege in de Vuelta a San Juan. In de vlakke slotetappe rond San Juan kwam hij niet meer in de problemen. “Om deze wedstrijd te winnen, smaakt erg goed.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Dat hij het seizoen met winst in de Argentijnse ronde kon beginnen betekent veel voor hem, zei Evenepoel na afloop in het flashinterview. “Het is fantastisch om hier te zijn. Het is weliswaar ver van huis, maar met een publiek zoals hier voelt het wel als thuis. Dus het is geweldig om weer in Argentinië te zijn. Om deze wedstrijd te winnen, smaakt nu erg goed.”

Met zijn 20 jaar is Evenepoel nu de jongste winnaar van de Vuelta a San Juan. Winner Anacona (30), Óscar Sevilla (41) en Bauke Mollema (30 jaar), de vorige winnaars, waren een stuk ouder bij hun eindzeges. Maar speciaal voelt dat niet, zei hij. “Ik doe gewoon mijn werk en probeer mijn best te doen en zoveel mogelijk te winnen.”

Evenepoel had de macht gegrepen in de derde etappe, een tijdrit over 15,5 kilometer. Dat de Belg scherp was, bleek een dag later toen hij aan de tussensprint nog een seconde pakte. Problemen waren er even in de bergrit naar Alto Colorado, maar nadat de scheve situatie was rechtgezet, kon de hij weer de leiderstrui aantrekken. Op de laatste twee dagen stelde hij dan zijn eindzege veilig.

Trofeeën
“Hier behaalde ik nu twee overwinningen met een etappezege en de eindwinst, dus dat voelt goed. Zoals ik al zei, het is geweldig om hier te zijn. Er heerst zo’n goede sfeer en het is een prachtige ronde. Het is erg mooi om hier te zijn en deze koers te winnen.” Welke herinneringen neemt hij nu mee naar huis, wilde de interviewer nog weten.

“Alles. Het is de eerste wedstrijd van het seizoen, dus je komt zonder al te hoge verwachtingen hierheen. Maar als je al zulke resultaten als nu kunt behalen, voelt dat erg goed. Ik heb nu een aantal trofeeën, dus ik kan ze delen met mijn vrienden, familie en het team. Ik heb wat om uit te delen, dus dat is geweldig. Het was een fantastische week voor ons”, aldus Evenepoel.

RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
3 februari 2020 09:21
Smaakt naar meer! Was ze volgende koers Algarve ?
    3 februari 2020 19:50
    Hi gat algarfe reiden folgwns mei.
3 februari 2020 09:24
Allemachtig wat een beker!
    3 februari 2020 09:45
    Precies wat ik dacht. Het is niet echt een grote ronde, maar dat compenseren ze met de maat van de beker :-)
    3 februari 2020 09:57
    Beker is niet zo groot, Remco is gewoon zelf klein.
3 februari 2020 09:37
Fenomeen! Genieten hoor.
3 februari 2020 09:50
Doe zo verder Remco! Wat een beker zeg.
Ronde van algarve kan je ook winnen zeker met 20km heuvel tijdrit.
Veel succes!
3 februari 2020 09:53
De Argentijnen helemaal zot met zijn Spaanse speech! Mooi!
3 februari 2020 10:30
Laa de Giro maar komen.
    3 februari 2020 10:44
    Alsof dit ook maar enige waarde heeft met het oog op Giro. Laten we eerst maar eens zien wat hij kan tegen serieuze tegenstand in de bergen.
3 februari 2020 10:36
Poel tegen Poel, wordt leuk de Algarve!
    3 februari 2020 11:08
    Ja jammer dat Wout Poels niet meedoet.
3 februari 2020 10:59
Natuurlijk niet de grootste ronde maar bevestigd toch maar weer hoeveel potentie dit mannetje heeft. Een erg sterke tijdrit maar vooral hoe hij zijn trui verdedigde op grote hoogte met hoge gevoelstemperaturen nadat hij, in tegenstelling met de andere 'klimmers', toch veel energie had moeten steken om een achterstand van anderhalve minuut wist weg te werken.
Ben ook benieuwd naar zijn optreden in de Algarve met o.m. ook VDP
3 februari 2020 12:58
RE en MVDP zijn toch wel verschillende types renners.
MVDP puncher.
RE man van het moordend tempo.
Voor de Algarve: MVDP voor etappewinst, RE voor het eindklassement.
    3 februari 2020 15:43
    Natuurlijk, Mathieu is nu al een fenomeen en voor Remco is de weg nog lang maar dat hij potentie heeft dat staat vast al ligt die natuurlijk meer op het rondewerk. Voordeel van deelname van VDP is wel dat de ronde aan belang wint, allez hier toch
3 februari 2020 15:30
Geweldig wat deze man nu al laat zien, ik voorzie met de beide Poelen weinig spanning in klassiekers en grote rondes de komende jaren :-))
3 februari 2020 15:55
Rondje toont mijns inziens ook weer aan dat tijdritten funest zijn voor de spankracht.
    3 februari 2020 17:16
    Niet persé, maar het kan. Anderzijds blijft het de eerlijkste discipline (als de weersomstandigheden gelijk blijven), en zal de sterkste renner zo goed als altijd winnen. En daar kan je toch niets op tegen hebben.
    3 februari 2020 20:03
    Ik heb dat vooral met ploegentijdrit, dit was een vrij korte ITT maar RE hielt aardig huis. Verdiend gewonnen, de klimgeiten krijgen de tijdrijders er bergop slecht af de laatste jaren ....
3 februari 2020 20:54
Mooie overwinning maar we moeten nu niet verwachten dat hij elke (kleine) ronde waar hij aan start zal winnen.
Een top 10 in Tirreno of een top 20 in de Giro zou al heel mooi zijn.

Reacties zijn gesloten.