Remco Evenepoel eindwinnaar San Juan, slotrit voor Fernando Gaviria

zondag 2 februari 2020 om 23:53
Remco Evenepoel eindwinnaar San Juan, slotrit voor Fernando Gaviria

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel heeft het eindklassement in de Vuelta a San Juan op zijn naam geschreven. De kopman van Deceuninck-Quick-Step greep de macht in de tijdrit en gaf de leiding in Argentinië daarna niet meer uit handen. In de vlakke slotrit rond San Juan, die gewonnen werd door Fernando Gaviria, kwam Evenepoel niet meer in gevaar.

Van de oorspronkelijke kopgroep van acht bleef uiteindelijk Colin Joyce (Rally) als laatste vluchter over. De 25-jarige Amerikaan had bij het ingaan van de voorlaatste ronde op de rondweg van San Juan ongeveer anderhalve minuut voorsprong op het peloton. Daar hadden de sprintersploegen de controle.

Evenepoel al vroeg zeker van eindwinst
Nog tijdens de etappe besloot de organisatie om de tijden voor het algemeen klassement al na acht (van de in totaal negen) rondes op te nemen. Daardoor kon Remco Evenepoel al na 125 kilometer de eindoverwinning vieren. Het betekende voor de pas 20-jarige Belg zijn tweede eindzege uit zijn nog korte carrière: vorig jaar won hij de Baloise Belgium Tour.

De sprinters mochten in de laatste ronde van 15,7 kilometer hun gang gaan. Eerst moest Joyce nog ingerekend worden. Zijn voorsprong – bij het ingaan van de slotronde nog twintig seconden – was snel verdwenen. Twaalf kilometer voor het einde volgde een algemene hergroepering.

Gaviria grijpt zijn derde
Brayan Sánchez van Medellin probeerde het peloton nog te verrassen, maar dat was een kansloze poging. Evenepoel zette zich nog een keer in voor zijn sprinter Álvaro José Hodeg, waarna hij de beurt overgaf aan Zdenek Stybar. UAE Emirates kwam er echter als beste uit om Fernando Gaviria af te zetten.

Bert Vanlerberghe wist vervolgens nog de kop over te pakken met Hodeg in zijn wiel, maar de sprinter van Deceuninck-Quick-Step twijfelde een moment te lang en was toen kansloos. Gaviria koos het juiste moment en won met fietslengtes verschil zijn derde etappe van deze week. Peter Sagan werd tweede.

Dit artikel delen:

8 Reacties

LB108 2 februari 2020 om 23:57

Gaviria de snelste.
Van Lerberghe de egoïst die toch altijd voor zichzelf zelf verder sprinten.
Hodeg ver weg van zijn snelheid van voorbije jaren
Sagan beter en beter
Ganna verassing van de week. Erg sterk

Cochise 3 februari 2020 om 00:02

Dit keer was het gewoon een prima leadout van Van Lerberghe… niets op aan te merken. Hodeg moet er gewoon sneller overheen

WernerFranke 3 februari 2020 om 00:03

Eindzeges in rittenwedstrijden: REV 2 – 2 Dumoulin. GOAT!!!ii!!

MathijsMollema 3 februari 2020 om 00:10

Opvallend om Sagan alleen maar zittend te zien sprinten deze week.

Ligthning 3 februari 2020 om 10:33

Eigenlijk is Van Lerberghe gewoon sneller dan Hodeg met zijn huidige vorm. Hij zou gewoon door de ploeg en Hodeg naar de laatste 200 m moeten gebracht worden. Foute inschatting van de ploegleiding dus, ook nadat het al een paar maal fout liep.

Bummetje 3 februari 2020 om 11:45

Sagan interesseert het echt niet of hij hier presteert of niet. Hij is gewoon lekker aan het opbouwen. Reken maar dat hij er staat dit jaar vanaf San Remo tm Roubaix.

Klaas Foppen 3 februari 2020 om 18:30

Wat een waardeloze ronde is dat, niet meer dan een kermiskoers. zie de volledige top 10. De enige die daar trouwens tussen zit die me dan tegenvalt in zo`n belabberd deelnemersveld is Guillaume Martin of was die zijn tijdrit zo slecht dat hij daarna geen kans meer maakte?

boenk 6 februari 2020 om 03:11

Verliest 2 minuten 30 seconden op 15 kilometer.

Headlines

Materiaalzone

Populair